Първоначално изпратено от Pringles
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Какъв % на масовата оферта за ипотечни кредити смятате, че ще доведе до предвиждания срив? Някакво конкретно число? Нещо ми се струва, че от 3% на 5% няма да доведе до нищо повече от това купувачите да се насочат към по-малки имоти, за да си купят нещо все пак. Да, по-малко ще са търсещите, защото банките едва ли ще продължат с финансиране на макс в комбинация с потребителски кредит. Но купувачите няма да се откажат, ако имат нужда и виждат, че нямат шанс да спестят каквото и да е при тази инфлация. При инвеститорите с кредит ще стане интересно, но колко са такива в крайна сметка и те ли движат пазара? Който от тях се откаже и продава с отстъпка - добре дошло за тези с нужда от жилище. По-малко продажби - да, но някакъв катаклизъм в стил 2008-2009 - в никакъв случай.
Проблем са и всички останали разходи които удрят мощно от всички страни.
Вдигането на лихвите е капака,така е било винаги.
Когато лихвите се вдигат инфлацията предварително е ударила джоба на този който е поел дълга.
В момента на щатския пазар още не е започнало истинското затягане,а те вече пищят от по високите разходи по заемите.
Така е и в Англия и в други страни,у нас ще дойде до няколко месеца,най-късно есента,най рано лятото.
Катаклизма от 2008,2009 та не е задължително,а и няма как да бъде в същия дух и сценарий,самия удар може да дойде отвсякъде,и да удари косвено и имотите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Какъв % на масовата оферта за ипотечни кредити смятате, че ще доведе до предвиждания срив? Някакво конкретно число? Нещо ми се струва, че от 3% на 5% няма да доведе до нищо повече от това купувачите да се насочат към по-малки имоти, за да си купят нещо все пак. Да, по-малко ще са търсещите, защото банките едва ли ще продължат с финансиране на макс в комбинация с потребителски кредит. Но купувачите няма да се откажат, ако имат нужда и виждат, че нямат шанс да спестят каквото и да е при тази инфлация. При инвеститорите с кредит ще стане интересно, но колко са такива в крайна сметка и те ли движат пазара? Който от тях се откаже и продава с отстъпка - добре дошло за тези с нужда от жилище. По-малко продажби - да, но някакъв катаклизъм в стил 2008-2009 - в никакъв случай.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗа някои ландинга ше е ного хард, особено ако са се налапали със захарен памук /йофтин кредит/......
те парите няма да са вечно евтини......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕе, и тука ли паднахте дотам да го обърнете на политика! Ако ше е така - тогава как е? Запада ке фалира или..... есента ке купувате долари на 1.85+
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеТц. При авторитарните режими, партии и всякакви подобни образувания не съществува възможност за силна фигура, която може да застраши лидера, те биват остранявани бързо бързо. Оттам насетне е винаги въпрос на време да си отиде лидера и да замине всичко.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениекаква война, какви пет лева ви гонят? Абсурд. Чакаме още малко да поостарее Путин и там някъде нещата с личните му абиции ще приключат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Дано да не разберем кое и как точно ще се случи. Иначе като живял известно време в различни части на Украйна мога да ти кажа, че на Изток от Киев / а и самият град/ бяха проруски в по-голяма степен. Поне преди. Единствено в Лвов всичко е антируско / например трябваше да говоря на Английски , а не искаха да ползват Руски. Това още преди историите/
На руснаците предполагам не им трябва цялата Украйна, а им трябва само територия на която не може да има Американско оръжие насочено против Русия, така че могат да я отрежат по Киев, Днепър и Черно море, където болшинството са проруски. Руската граница ще си остане и ще има самоуправление, така че ''партизаните'' ще бият местните проруснаци, а не Русия....
Не мисля, че руснаците ги интересува Лвов където съпротовата ще е яка и след военните действия....
Само догадки де, дано не разберем.
А по темата конкретно Киев беше 2-3 пъти по-скъп имотно от София едно време....и не само Киев. Още няколко града бяха по-скъпи от София едно време....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Песи ама ного си се назобил с евроалантическа помия бе човек.Каша ти е у главата..
Част от живота ми е минал в Украйна / номер 2 чужда държава след България като изкарано време/ и винаги съм се чувствал като у дома там та ми е мъчно ако стане пушечно месо на глобални интереси/
Иначе нямам страна която да взимам - Русия или Запада и се опитвам от тази си неутрална позиция да виждам плюса и минуса на двете. От чисто Българска и прагматична гледна точка Русия няма кой знае какво да ни даде освен нафта / ама тя е на пазарни цени , а не на аванта/ и упадъка е гарантиран. Запада също основно взима от нас и не дава, но поне има Холивуд и може да мечтаем колко добре ще станем съвсем скоро.... С Русия дори тази фантазия липсва.....:-)
Иначе леко се заблуждаваш за Запада - той може да фалира, но сметката ще я плати останалият свят.....Няма да разяснявам как би се случило, че е доста писане....
Избива на политика тази дискусия, а не ме кефи тази тематика защото съм аполитичен и я спирам молейки се да не разберем лошите сценарии на практика.:-)
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар