If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти с тая 40% доходност годишно минаваш и Бъфет и Делио и всички топ инвеститори. Остава да я правиш и за дълъг период от време.
Ще видим как ще се развият събитията.
След 5 години, в тази тема мисля да си публикувам общата възвръщаемост на портфейла, и отделно по години.
Хем ще сравним за 5 годишен период кое е върнало по-висока доходност - пари вкарани на фондовата борса, или пари вкарани в апартамент с ипотека в бг.
Имотите са ми само бенчмарк, който се опитвам да надмина.
И като гледам, за последните няколко години акциите изпреварват имотите по възвръщаемост, и то с много...
Ти с тая 40% доходност годишно минаваш и Бъфет и Делио и всички топ инвеститори. Остава да я правиш и за дълъг период от време.
Поредния ник, който толкова олекна, че изобщо не бих му обръщал внимание повече. Дори и най-агресивните не слагам в игнора, но откровени лъжци, са за пълно пренебрежение.
Ама аз нямам никакви угризения, нито притеснения докато си живея в децката, да си вземам доходността по книжата - даже ми е много хубаво. За 40% годишна доходоност даже ако трябва ще се преместя от децката в гаража...
Бай Лоре, аз не те ли предупредих миналата година, че след 5 години ще ти се наложи да си продадеш хола, кухнята, детската... и гаража, за да си купиш само едно дялче от моите акции...
Именно затова си стигнал до това ниво. От деЦката човек е неспособен да се научи да мисли, да решава проблеми или да поема отговорност. На практика всички важни неща за един мъж.
Аз също се изнесох (доброволно) на 19. На практика 3 месеца след като завърших гимназията и бях аут, без да ходя студент. Имах си спестени пари, вече пишех код дистанционно и направо си наех квартира в София, за да поема по моя път.
Дълго време родителите ми си мислеха, че им се сърдя нещо и затова бягам. Народопсихология на деЦката...
Ти и колегата Киниало сте добро изклчение. Мъжките рожби обикновено се чувстват отлично в децките и се махат само ако ги изръчкаш или ги отнесе жена. Иначе момичетата гледат да се разделят с майка си максимално бързо.
Казвам го отсобствен опит и от опита на мои близки и познати.
Ставаше въпрос за друго, аз съм от София и се изнесох от вкъщи на 19 (под наем). В момента имам 3 имота (оглеждам се за 4ти), нито един лев личен заем (само фирмен, оборотен) и прекрасно семейство.
А ти се радваш че си пиеш биричката и майка ти ти готви
Въпрос на светоусещане, предполагам..
Именно затова си стигнал до това ниво. От деЦката човек е неспособен да се научи да мисли, да решава проблеми или да поема отговорност. На практика всички важни неща за един мъж.
Аз също се изнесох (доброволно) на 19. На практика 3 месеца след като завърших гимназията и бях аут, без да ходя студент. Имах си спестени пари, вече пишех код дистанционно и направо си наех квартира в София, за да поема по моя път.
Дълго време родителите ми си мислеха, че им се сърдя нещо и затова бягам. Народопсихология на деЦката...
Ставаше въпрос за друго, аз съм от София и се изнесох от вкъщи на 19 (под наем). В момента имам 3 имота (оглеждам се за 4ти), нито един лев личен заем (само фирмен, оборотен) и прекрасно семейство.
Въпрос на светоусещане, предполагам..
Браво, поздравления.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Че аз си живея, даже много добре. Пия си биричката и си гледам кефа. Много ми е леко на душата, че не дължа нищо на банкстери и на гангстери, и мога да правя каквото си искам. А тия с ипотеките - нещо не ми изглеждат щастливи да ти кажа - бачкат от сутрин до вечер, някакви мрачни лица, гледам ги все някви изнервени, бързат, напрегнати, депресирани, нямат никакво спокойствие... Защо да си го причинявам и аз?!
Цял живот да ставам роб на някакви тухли ли?! Thanks, but no thanks! Не е за мен това.
Ама аз нямам никакви угризения, нито притеснения докато си живея в децката, да си вземам доходността по книжата - даже ми е много хубаво. За 40% годишна доходоност даже ако трябва ще се преместя от децката в гаража...
Бай Лоре, аз не те ли предупредих миналата година, че след 5 години ще ти се наложи да си продадеш хола, кухнята, детската... и гаража, за да си купиш само едно дялче от моите акции...
Фед ще продължи да затяга, докато не повиши това ниво на безработица, или поне няма да намалят лихвите дотогава. Когато това се случи, жилищата намаляват и фондовият пазар се срива.“ (Басман прогнозира, че цените на активите ще паднат, след като хората започнат да губят работата си, да просрочват ипотеките си и спрат да трупат пари в пенсионните си сметки.)
Че аз си живея, даже много добре. Пия си биричката и си гледам кефа. Много ми е леко на душата, че не дължа нищо на банкстери и на гангстери, и мога да правя каквото си искам. А тия с ипотеките - нещо не ми изглеждат щастливи, да ти кажа - бачкат от сутрин до вечер, някакви мрачни лица, гледам ги все някви изнервени, бързат, напрегнати, депресирани, нямат никакво спокойствие... Защо да си го причинявам и аз?!
е как защо да видиш какво е "живот на кредит" ака хамстерче в колилу
А кога ще живееш снежинке (това в децката не е точно живот)?
Като станеш на 60+?
Като не ти се купува, излез под наем и си вземи живота в ръцете както подобава на един мъж.
Че аз си живея, даже много добре. Пия си биричката и си гледам кефа. Много ми е леко на душата, че не дължа нищо на банкстери и на гангстери, и мога да правя каквото си искам. А тия с ипотеките - нещо не ми изглеждат щастливи да ти кажа - бачкат от сутрин до вечер, някакви мрачни лица, гледам ги все някви изнервени, бързат, напрегнати, депресирани, нямат никакво спокойствие... Защо да си го причинявам и аз?!
Цял живот да ставам роб на някакви тухли ли?! Thanks, but no thanks! Не е за мен това.
Икономиката на САЩ ще изпадне в рецесия през следващата година, като ще удари акциите и цените на жилищата, казва Харли Басман. Скот Олсън/Гети изображения Американската икономика ще капитулира и ще влезе в рецесия през следващата година, казва Харли Басман.
Ветеранът от Уолстрийт очаква акциите и цените на жилищата да паднат, след като безработицата и просрочените ипотечни кредити се повишат.
Веднъж Басман пренебрегна предупреждението на звездата от "The Big Short" Стив Айсман за балона от средата на 2000-те.
Жилищата няма да паднат, защото няма продавачи. Всеки е затворен в къщата си. Това е някаква странна форма на контрол на наемите, при която не можете да се местите, освен ако къщата ви не изгори, защото не можете да рефинансирате на 7 %. Вече имате 3% ипотека. Ето защо цените не падат. Докато хората не загубят работата си, не загубят доходите си, те ще останат в къщите си."
Коментар