Първоначално изпратено от maverik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хаха, нека позная - в сутерена водата стига половин метър дълбочина при дъжд. В квартал без канализация и подпочвени какво да очакваме друго? Не случайно името е "ВАДА" - река.
Ако калкулираме този риск към точки 1 и 2, цената от 550к (колкото ми го оферира) пада на 150к. Просто в този квартал трябва да си луд да купиш каквото и да било жилище , ако ще подовете да са от естествен оникс вместо гранитогрес. Връбница 2 е в пъти по-добре от там.
Всичко слагаш "под условие" и се съмняваш.
Няма смисъл повече да си говорим.
Виж как на старото в ИВ си стигнал до себестойност на м2...
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Мисля, че тогава не съм давал детайли, защото имота изобщо не се предлага.
А самото жилище е да влезеш с чехличките и куфарите с личен багаж, т.е. 1, 2, 3, 4, са отчетени изобщо преди да говоря. Повярвай ми, италианския гранитогрес, теракот и плочки са отдавна поставени. В сутерен двоен паркинг за лимузини.
Няма смисъл повече да говоря.
Ако калкулираме този риск към точки 1 и 2, цената от 550к (колкото ми го оферира) пада на 150к. Просто в този квартал трябва да си луд да купиш каквото и да било жилище , ако ще подовете да са от естествен оникс вместо гранитогрес. Връбница 2 е в пъти по-добре от там.
ПС: Ето ти една статийка да се образоваш преди да предлагаш имоти там:
https://blitz.bg/goreshtite-novini/s...ews615726.htmlLast edited by ejonny2376; 13.03.2022, 19:41.
- 1 like
Коментар
-
Реагирах, защото е в Кръстова Вада. Този квартал не става и ти добре го знаеш. Да направиш скъп ремонт на апартамент в едно от Софийските гета е глупаво. Имотът като стойност се измерва в: 1) Локация 2) Сграда 3)Изложение, етаж, разпределение, форми на стаите 4) Довършителни
Когато 1 е супер кофти, 2 най-вероятно също (ново строителство, т.е. боклук) дори 3 и 4 да са перфектни, значи не става.
А самото жилище е да влезеш с чехличките и куфарите с личен багаж, т.е. 1, 2, 3, 4, са отчетени изобщо преди да говоря. Повярвай ми, италианския гранитогрес, теракот и плочки са отдавна поставени. В сутерен двоен паркинг за лимузини.
Няма смисъл повече да говоря.Last edited by maverik; 13.03.2022, 19:29.
Коментар
-
Реагирах, защото е в Кръстова Вада. Този квартал не става и ти добре го знаеш. Да направиш скъп ремонт на апартамент в едно от Софийските гета е глупаво. Имотът като стойност се измерва в: 1) Локация 2) Сграда 3)Изложение, етаж, разпределение, форми на стаите 4) Довършителни
Когато 1 е супер кофти, 2 най-вероятно също (ново строителство, т.е. боклук) дори 3 и 4 да са перфектни, значи не става.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Има ли обяснение защо не сте сменяли вик-то и не са изправяни стени?
Иначе това не са тарифи на строителни фирми.
ВиК-то си беше ОК, предишният собственик му беше правил ремонт 2-3 години преди да го купя, щранговете си бяха нови. Само местихме изводите. Стените са калкулирани заедно с лепенето на плочките, мерили ги бяха и е имало минимални отклонения, които са изравнени с гипсова мазилка под плочките. Лепилата са ми Ардекс най-висок клас. Всичко това е калкулирано.Last edited by ejonny2376; 13.03.2022, 19:20.
Коментар
-
Няма да ти казвам друго освен следното:
Не съм брокер на недвижими имоти единствено... Отдавна се инвестира в сделки, докато тук, словоблудващите чертаят схеми на срив.
Болднатото винаги се отчита.
В тази връзка, споделих преди време многостаен в Кр. вада, който наистина е направен по такъв начин.
п.п. Само че, тогава ми реагира по друг начин.
Когато 1 е супер кофти, 2 най-вероятно също (ново строителство, т.е. боклук) дори 3 и 4 да са перфектни, значи не става.Last edited by ejonny2376; 13.03.2022, 19:10.
Коментар
-
Мога да ти дам някои пресни числа от моята баня в кв. Иван Вазов, която е пред приключване. Банята е 5 кв.м.
- Гранитогрес Италиански 1 вид 1 качество: 15 кв.м. X 119=1785
- Гранитогрес Италиански 2 вид 1 качество: 17 кв.м. X 145=2465
- Душ за вграждане чрез вкопаване/пита (Италиански): 700
- Параван стъклен с врата: 850
- Санитарен Душ: 200
- Мивка (Италианска):650
- Шкаф: 400
- Плот от технически камък (с монтаж): 1200
- Смесител (Италиански): 380
- 2 Сифона (лентов и обикновен):340
- Тоалетна Чиния окачена: 540
- Структура за вграждане: 380
- Лира: 290
- Вентилатор: 150
- Луни, крушки, Лед Ленти: 250
- Огледало кръгло 1м/д. с Лед осветление и сензор: 950
- Аксесоари: 80
Майстори:
- Къртене, чистене, извозване: 700
- Качване на плочки и санитария: 130
- Нова замазка по под и хидроизолация: 500
- Изместване ВИК: 200
- Лепене на плочки труд+материали: 1300
- Монтаж на сифони: 140
- Прагче за душ: 70
- Монтаж вградена тоалетна с казанче:300
- Ниши от гипсокартон:150
- Окачен таван: 180
- Електроинсталация, монтаж луни и Лед: 220
- Монтаж душове и вградени батерии: 400
- Монтаж шкаф, мивка, батерия, огледало, лира, вентилатор, аксесоари: 300
Общо: 16200
Като качество на изпълнение и материали - високо към лукс. Цените - закръглени, след сериозни отстъпки от по 10%-15% в магазините.
Иначе това не са тарифи на строителни фирми.Last edited by Pringles; 13.03.2022, 18:56.
Коментар
-
Принципно дори при евтини плочки, без плотове, обикновени казанчета и душове, прости огледала/аксесоари и.т.н. пак отива към и над 10к. Затова прецених, че няколко хиляди отгоре си заслужават - визуално нещата са в пъти по-добри, а цената си е висока така или иначе.
Преди година като ходех по огледи направо ме хващаше ужас като гледах баните как са направени - плочки от 20 лева, казанче като едновременшните, някакво пластмасово шкафче, лампа с крушка, душ от тези дето бяха в казармата навремето...И собственикът иска някаква безумна цена, щото уж било готово за нанасяне.
Вие брокерите трябва да им обяснявате на чичките, че довършителните им не струват и само намаляват цената, вместо да я качват.
Не съм брокер на недвижими имоти единствено... Отдавна се инвестира в сделки, докато тук, словоблудващите чертаят схеми на срив.
Болднатото винаги се отчита.
В тази връзка, споделих преди време многостаен в Кр. вада, който наистина е направен по такъв начин.
п.п. Само че, тогава ми реагира по друг начин.
Коментар
-
Ми отлично си го направил. Тъкмо да сравня след като приключа моя.
Коньовския да гледа, ако мо'е да види...)))))))))))))
Преди година като ходех по огледи направо ме хващаше ужас като гледах баните как са направени - плочки от 20 лева, казанче като едновременшните, някакво пластмасово шкафче, лампа с крушка, душ от тези дето бяха в казармата навремето...И собственикът иска някаква безумна цена, щото уж било готово за нанасяне.
Вие брокерите трябва да им обяснявате на чичките, че довършителните им не струват и само намаляват цената, вместо да я качват.
- 1 like
Коментар
-
Мога да ти дам някои пресни числа от моята баня в кв. Иван Вазов, която е пред приключване. Банята е 5 кв.м.
Майстори:
Като качество на изпълнение и материали - високо към лукс. Цените - закръглени, след сериозни отстъпки от по 10%-15% в магазините.
Коньовския да гледа, ако мо'е да види...)))))))))))))
- 1 like
Коментар
-
Не живея там и нямам намерение. В общи линии - харчене на излишни пари - като съм го взел това жилище поне да става за живеене при нужда. Наематели - при никакви обстоятелства, само мои близки доверени хора и приятели. Остава някой и друг мебел да се сложи, кухнята също глътна сериозна сума, паркетът също.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Ако си е за теб - отлично! Ако е за наематели - няма избиване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Явно имате уменията, ресурсите (без хубава ножица), времето и мястото, за да извършите основен ремонт на баня. Какво общо има с тарифите на строителните фирми?
Четох 2-3 ГОДИНИ за строителство на КЪЩА. Като се почувствах готов си взех и достроих, па и чаках НАЙ-НИСКИТЕ ЦЕНИ.
Всичко съм си го проектирал САМ и изпълнил с МОЕ участие - и покрив, и замазки, и дограма, и ел, и ВиК, и изолации, и кухня, и бани .....
За 2 години не намерих НИ ЕДИН строител дето да ме научи на нещо - все аз съм им казвал какво и КАК да стане. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Десетки пъти съм чувал това НЯМА КАК ДА СТАНЕ. И ВСЕКИ ПЪТ е ставало както АЗ СЪМ КАЗАЛ. Единствените дефекти са качеството на изпълнение - от добро до приемливо след поправки. Прости(тутки)строители дето искат 100лв на час не са ми таргет. Предпочитам жена за толкова и мааалко по различни услугиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Майстори:
- 1 like
Коментар
Коментар