Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Средната заплата в София изобщо не стига за базови нужди, камо ли за имоти. Средната в Ница стига след приспадане на всички разходи да купиш 100 квадратни сантиметра (поне).
Ако сравняваш по покупателна способност (както правиш), София е на едно ниво с Кабул, избщо не може да се конкурира и с най-бедните села във Франция и Германия.
Иначе си прав Франция като изключим местата с роднини на Крети е много по-добро място от София, само дето покупка на имот за живеене е невъзможно, а за инвестиция е тъпотия / специален екстра данък за над милион в имоти/...
Аре Франция у лево :-)))) Тва с изключение на Дури , която е пуснала Швейцарските имоти у лево :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.05.2022, 18:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Ами тогава включи дохода и разходите по данни от Numbeo в сметката и покажи какво си получил.Да не вземе да се получи изненада с достъпността?
Ама 1 Ницианин харчи като бонус и поне 1/3 от заплатите си за неща не описани в Нумбео. при това не по избор, а принудително. в голямата си част.
Ако не можеш да осмислиш и това надявам се да ползваш жокер от статистиката за наемателите в големите Европейски градове / не че Ница е от тях/ :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Дохода е от значение след приспадане на разходите. и 10 000 евро да взимаш на месец след като харчиш 9900 ще си купиш апарт за 500К евро ама некой друг път :-))) Нали не твърдиш, че разходите в София и Ница са еднакви ?!?!? :-)
Или за теб само дохода е важен ? И да добавиш е ясно :-)))
Ако сравняваш по покупателна способност (както правиш), София е на едно ниво с Кабул, избщо не може да се конкурира и с най-бедните села във Франция и Германия.
Коментар
-
Дохода е от значение след приспадане на разходите. и 10 000 евро да взимаш на месец след като харчиш 9900 ще си купиш апарт за 500К евро ама некой друг път :-))) Нали не твърдиш, че разходите в София и Ница са еднакви ?!?!? :-)
Или за теб само дохода е важен ? И да добавиш е ясно :-)))Да не вземе да се получи изненада с достъпността?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеТ.е. за теб доходът не е от значение за сравнението?Ясно, няма какво да добавя.
Или за теб само дохода е важен ? И да добавиш е ясно :-)))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.05.2022, 17:38.
Коментар
-
Ми линка съм го пуснал. Ама за теб ще го повторя: Ако имаш друг го пусни да видим. Смятай пак , а ако искаш включи и данъка и месечната поддръжка, която за единият от двата апарта от линка на Джони е 2600 евро, а в София ще бъде 260 евро. Т.е намали нетният доход на Ницианците или покупателната им сила съответно....
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparisonLocal Purchasing Power in Sofia is 27.12% lower than in NicePrice per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 4,066.67 €
(7,927.30 лв)1,411.47 €
(2,751.43 лв)
ПП А ако не можеш да сметнеш нещата щото едното са евро, а другото проценти помоли Джони да ти помогне в елитният Немски университет сигурно са го научили на формулки за 5-ти клас :-))))
ПП Нема да коментирам , че си пропуснал центъра с по-голямата разлика.... Мир да има :-))))Ясно, няма какво да добавя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI
Поредният прахосал парите на тате на борсата!
Забележи - топ локация на топ цена.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...j7c&f1=1&fe7=1
Ето такива са ви масово офертите за имоти. Викаш това не би било прахосване на пари, а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеЗа наемите, да ти кажа ще се дигат според мен, вчера бях малко по центъра, пъно с чужденци върнаха се, ковида вече не ги спира. Чувам и еър бнб то вече си работи добре пак, т.е. според мен ще си догонват имотето заедно със заплатите... Във Варна се усеща по-остро вероянто, защото са концентрирани украинците.
Направо няма места вече във Варна за настаняване.Наточили брадвите хотелиерите.Накрая на сезона могат и сепуко да си направят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
С такъв доход кво си чакал досега? Инфлацията ти ги опоска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Това е често срещана самозаблуда . Набутват се в акции, щото "лесно могат да ги продадат при спад". Реално като почнат да падат цените, те стискат боклуците "щото е временно". Като паднат още, пак стискат "щото няма накъде повече". Вече си във фазата "не продавам за да не съм на загуба". А па най-тъпото е "ще купя да си усредня", гарантиран фалит!
В момента борсите много точно отразяват какво се случва по света, а имотите ще ги последват скоро.
Коментар
-
Байче, на мен този кеш ми е от 2021 лятото досега. 2019 кешът отдавна е набутан където трябва.
А Софикс е несериозно даже да се споменава. Българските компании са като цялата държава - менте. За Германия - аз гледам хоризонт от 10+ години, а в момента мога да купя нещо на цена от 2017, т.е. инфлацията не е мръднала и грам цената на немските компании. На фона на напечатаните пари тази цена е мечта.Last edited by pepe1234; 09.05.2022, 16:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
60к Евро ми е някъде тримесечието, при това след данъци. Поне за последните 2 години. Сега в Германия ще спадне доста заради прогресивния данък. С удоволствие ще го плащам, само и само да се махна.
- 1 like
Коментар
-
Байче, на мен този кеш ми е от 2021 лятото досега. 2019 кешът отдавна е набутан където трябва.
А Софикс е несериозно даже да се споменава. Българските компании са като цялата държава - менте. За Германия - аз гледам хоризонт от 10+ години, а в момента мога да купя нещо на цена от 2017, т.е. инфлацията не е мръднала и грам цената на немските компании. На фона на напечатаните пари тази цена е мечта.
Примири се с допуснатите грешки и гледай бъдещето. Всяко упорство "стискам да изляза на плюс" е загуба на време и пари.Last edited by BONI; 09.05.2022, 16:26.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Аз научих от сигурен източник, че в немско цените стремглаво се сриват , защото са разбрали, че евентуално ти ще наминеш натам, стискаш 50, 60к евро /между другото, малко се съмнявам да ги имаш.../ и искаш къща с басейн и два гаража.
Пак да питам, защо никой не коментира вдигането на наемите във Варна и все по-трудното намиране на читав имот под наем?
Да ви повторя в тая тема, научете го и го запомнете: хубав имот, в пприлична сграда, на добра локация винаги ще е отдаваем.
Направо не знам какво да правя с моите , че са на ковид нива. Дано някой наемател нещо да не му хареса и да се изнесе....
Коментар
Коментар