Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
струва ми се, че не познаваш достатъчно задълбочено народопсихологията на населението, обитаващо тази територия. Отдели време и се запознай с трудовете на Иван Хаджийски или проф. Марко Семов... и ще ти се поизяснят някои неща.

Колкото по-неграмотен (във финансово отношение) е даден човек - толкова е по-материално ориентиран! Това е класическа зависимост, не е типична само по тези ширини, навсякъде е така. Т.е. такива хора вярват само на неща, които могат да пипнат, докоснат, помиришат, усетят и прочее... т.е. материализъм в най-чист вид (злато / тухли). Добави сега и доза скептичност и хронично недоверие (към власт, правителство, борд на директори, мениджъри и всичко останало + капчица конспиративност го залепи) и ще получиш насреща си един средностатистически българин.
С това не искам да обидя никого, много пъти съм казвал старците по селата като им кажеш, че примерно има хора, които нямат 1 декар земя, а са обиколили планетата и те отговарят: "Ми ко ядът тия хора?!?"
p.s.
Не споделям мисленето на песимиста за обезпечаването с жилища на ниво "правнук". Хубаво е те самите да си изстрадат построяването/купуването на жилището! Тогава ще го оценят. Няма по-лош и разглезващ подарък от евтините пари!

Коментар