Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение
Тук нещата предполагам опират до Крилатата английска фраза „локация, локация, локация“
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
А, цената на парцела, всички проекти, разрешителни, транспорт, заплати и още хиляди други плащания ги забравяш, нали ?! Да не говорим ,че и времето за строеж се плаща.
Коментар
-
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2022/0...aciiata_da_se/
Не чудо защото ги замразиха за тодината. Инфлацията за сметка на държавните служители
Коментар
-
При ниско строителство най-голям разход са основите и покрива както и прилежащата инфраструктура "на калкан".
"За област София, фундирането се извършва дълбоко, почти на 2 метра дълбочина. Вследствие на това, основите са много тежки като конструкция и цена, почти 4 пъти по-скъпи от цената на типов етаж. Противно на наложеното мнение – ,,Не искам сутерен, той е много скъп!“ – ние подкрепяме позицията, че по-близо до здравия разум е нещо от основите да се използва, така или иначе се заплаща. Къщите на два и повече етажа са по-евтини на м² заради факта, че основите и покривът са по-малки. Тези твърдения се потвърждават и от облика на ,,оптималната средностатистическа къща“ за България."
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тезата, ти е грешна защото цената не се определя само от цената на строителните материали ,колкото и голяма да е тяхната тежест.
"За област София, фундирането се извършва дълбоко, почти на 2 метра дълбочина. Вследствие на това, основите са много тежки като конструкция и цена, почти 4 пъти по-скъпи от цената на типов етаж. Противно на наложеното мнение – ,,Не искам сутерен, той е много скъп!“ – ние подкрепяме позицията, че по-близо до здравия разум е нещо от основите да се използва, така или иначе се заплаща. Къщите на два и повече етажа са по-евтини на м² заради факта, че основите и покривът са по-малки. Тези твърдения се потвърждават и от облика на ,,оптималната средностатистическа къща“ за България."
Коментар
-
Нямам намерение да предоставям стойностна сметка направена от строител миналата година за да Ви убеждавам в правотата на тезата си.
Коментар
-
Предлагането през 2019 г. е било приблизително такова и то само за материали !!! Себестойността на готовия продукт не е двойна ,а коренно различна от това което си пуснал дори и тогава ! Тезата, ти или не я разбирам или е грешна
Коментар
-
Пускам статията като теза ,че предлагането в момента е с приблизително такава себестойност като с довършителните работи трябва да е по две.Тази себестойност според мен ще изиграе ролята на дъмпинг за започващите строеж при сегашните стойности на материали и труд.
Коментар
-
Аз, също не съм строителен предприемач, но мога да видя от кога е една статия, а тази която пусна е от 2019 г. От тогава цените се качиха много и това не е актуална информация !!!
Няма как при покачващи се цени на строителните материали да се очаква спад на цените на строителната продукция ! Абсурд !!!
Коментар
-
Хахаха, е не, влизам сега във форума и попадам на това ,направо ще умра от смях и така от вчера хахаха
Хора, имайте малко милост ! Перонци, вече не знам какво ще измислят, а нито лихви се качват, нито цени падат
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Ратко, благодаря за оценката! Виждам подигравателния ти коментар, но не се сърдя, когато някой не е запознат с дадена тематика а коментира. Още повече от теб, ценя чувството ти за хумор и признавам стила ти.
През последните 20 години съм наблюдавал от близо над десетина телци, 6 козирога, десетина водолеи и много други в по-малки количества. Имаше неща, които ми направиха впечатление, после се запознах за малко с астрологията, научиха ме на това-онова, всъщност не мога да кажа, че съм наясно с нея. Наблюдавах хората и стигнах до някакви изводи, в частност за това, кой как се отнася към имотите. Така по-добре разбирам какво ги движи и какви са мотивите им. Помага ми в живота. Може да обясни афинитета на българите към имотите. Както и да е, да не задълбаваме в темата, не виждам смисъл.
пишеш смислени неща, без да си многословен. и ценя мнението ти защото е индивидуално.
желая ти всичко най-добро.
сега, може ли накавръка и другите да кажат, кой каква зодия е.
ето, аз примерно съм дева.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Няма как при покачващи се цени на строителните материали да се очаква спад на цените на строителната продукция ! Абсурд !!!
Коментар
-
Ама, това са цени от 2019 г. не видя ли от кога е ?!!!
https://smr.sek-bg.com/
Коментар
-
Не съм правил аз разчетите и не прогнозирам цени.Пускам статията като теза ,че предлагането в момента е с приблизително такава себестойност като с довършителните работи трябва да е по две.Тази себестойност според мен ще изиграе ролята на дъмпинг за започващите строеж при сегашните стойности на материали и труд.
Коментар
Коментар