Първоначално изпратено от mitaka7
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеЕЦБ ще създаде нов инструмент в помощ на задлъжнелите държави
Превеждам на прост език
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнение
Моля, да ми покажеш текста на тази норма!
Не, че нещо, но ми е интересно.
Кредиторът е длъжен да предостави на потребителя право на избор да:
1. сключи договор за кредит, при който кредиторът се удовлетворява изцяло и окончателно до размера на обезпечението по договора след принудително изпълнение върху обезпечението по съдебен ред или след продажба от потребителя със съгласието на кредитора, или
2. сключи договор за кредит, при който при принудително изпълнение потребителят носи отговорност по чл. 133 от Закона за задълженията и договорите.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Чисто информативно да кажа нещо, което малко хора знаят. Банките са задължени по закон да предлагат и ипотечни кредити с ограничена отговорност, т.е. получателят е отговорен само до размера на обезпечението. Но това се заобикаля, като се предлагат значително по-неизгодни условия по кредита. И на практика при повечето кредити получателят се съгласява да носи неограничена отговорност.
Не, че нещо, но ми е интересно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мани го юлката.
така и не разбраха, че банката няма за цел да им взима имотите
и това е последното нещо, което правят
Разходите по делата за да го придобият са страшни- държавни такси, експертизи, обжалвания.
След това се почва- изпълнителни дела, назначаваме и плащане на пазач, въвод във владение.
След като придобият имота- данъци, амортизация, охрана и т.н.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеЛеле, Джулка, ама какъв е този музикален ужас ? Направо се потресах хахахаахахаха.... нищо, нищо, по-добре така!
По-добре е сега да се потресеш (предварително), но да си прочетеш договора, за да не те изненада банката (следварително)!
И как може да не си чувала тая ретро-чалга? Нямаше себеуважаща се кръчма, която да не дънеше навремето тоя тотален хит от края на '90-те.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Някога случвало ли се е това ? Питам защото не съм чувала за подобни методи ,а не знам и доколко са законни.
Между другото, много често опитват, именно това. Да те притиснат и да не се защитиш. Защото са.....банка.
Да са си оценяли добре обезпечението.
Няма банки, няма ЧСИ и т.н. Има съд.
То, и лихвите си позволяваха да вдигат едностранно, ама после.....споразумения и ако може...конфеденциалност.
А, преди да се депозира исковата молба- съдете ни....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Разбира се че е фирмена политика.
Бизнеса е нишов,монополен,и няма къде да бягаш.
Гонили сме клиенти със СОТ,обиждани са били и после лазят отново да се молят за услуги,няма къде да ходиш,а капитала се налива от компании като Америка Мовил,за А1 и инвестициите за безкрайни.
Бонусите за търговците за корпоративния сектор стигат до 10 000 лева за тримесечие,повечето мениджъри са почнали от Германос,със схеми от едно време ама сега са чисти вече ,и не лъжат,но в офисите са големи измамници и таргетите са на основата да ти набият максимум такси и услуги по всевъзможни начини.
Това аз съм го избегнал щото си знам стоката и всичко правя онлайн,или през приложения,в най добрия случай комуникирам само с централа ниво задържане на клиенти.
В момента са те облъчвали за да могат да те мигрират от софтуера на Нет 1 който още може би паралелно функционира в този на А1,а и ако условията са ти били по облекчени да ти вдигнат и таксите.
Това е ,ще се съпротивляваш до едно време,има си схеми да минеш под ножа ама да не задълбавам
Относно жилищата, как мислиш, че ще паднат с тия бонуси от по 10 бона? Ако някой реши да продава, първо ще са тези с по две-три жилища ново, щото там яко е некачествено и няма да им се занимава течове и ремонти. Тия с по 10 и повече имоти ще държат докрай. Иначе докато дойде прогресивния данък, инфлацията вече ще си е свършила работата.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
И без да иска допълнително обезпечение дългът остава - мпс, заплата, всичко се продава до границата на нескестируемото. Но имайте предвид, че подобно явление - неостатъчно обезпечение - означава тотална катастрофа на икономиката и ще трябва да се изнасяме към чужбина. Големи хора сме работим с рискове всеки ден, бих казал че при нормална рецесия, няма вероятност обезпечението да не покрива главницата. 20% им го гарантира донякъде. Изключвам кредити за наши хора, имоти на свлачище или над вулкан. Ако не сте сред последните - споко имотът ще стигне, даже ще остане нещо за длъжника ако го отиграе навреме.
А и най-важното - и да четете все тая. Седнете ли на масата в банката вече реоението е взето. Индивидуална е лихвата, другото е едно и също.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТи шегуваш ли се? Кое му е незаконното?
Обикновено е залегнало в договора, ама кой да чете!
Коя банка отпуска 200 бона ипотека при 100% покритие за с/у жилище за 150 хиляди?!
Ти да не мислиш, че са малоумници там.. или умишлено работят против собствените си интереси?!
Ами нали ако ипотекаря закъса и банката му вземе жилището, а то не е достатъчно да изплати кредита?!?
Ко прайм тогава?
А и най-важното - и да четете все тая. Седнете ли на масата в банката вече реоението е взето. Индивидуална е лихвата, другото е едно и също.Last edited by Pringles; 15.06.2022, 19:12.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеЕЦБ ще създаде нов инструмент в помощ на задлъжнелите държавиLast edited by RUBLA; 15.06.2022, 19:58.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Всъщност не знам дали е фирмена политика , но нема по-големи измамници от персонала на офисите на мобилните оператори.... всички. Не знам толкова големи бонуси ли им дават за всеки набутан клиент или е фирмена политика , но направо не се търпи....
А най-тъпото е че изкупиха голяма част от малките интернет и тв доставчици и там вече има драма щото минава през тях. Ето аз съм с Нет 1 и при всяко влизане ме карат да си спра договора и подпиша нов с тях ...който е много по-неизгоден.... ама щели да ми го прекратят, ама не знам си какво, само да подпиша нов на двойна цена. Що да го правя....
Бизнеса е нишов,монополен,и няма къде да бягаш.
Гонили сме клиенти със СОТ,обиждани са били и после лазят отново да се молят за услуги,няма къде да ходиш,а капитала се налива от компании като Америка Мовил,за А1 и инвестициите за безкрайни.
Бонусите за търговците за корпоративния сектор стигат до 10 000 лева за тримесечие,повечето мениджъри са почнали от Германос,със схеми от едно време ама сега са чисти вече ,и не лъжат,но в офисите са големи измамници и таргетите са на основата да ти набият максимум такси и услуги по всевъзможни начини.
Това аз съм го избегнал щото си знам стоката и всичко правя онлайн,или през приложения,в най добрия случай комуникирам само с централа ниво задържане на клиенти.
В момента са те облъчвали за да могат да те мигрират от софтуера на Нет 1 който още може би паралелно функционира в този на А1,а и ако условията са ти били по облекчени да ти вдигнат и таксите.
Това е ,ще се съпротивляваш до едно време,има си схеми да минеш под ножа ама да не задълбавам
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЧетете си внимателно договорите и най-вече раздел Обезпечения, за да няма после:
https://www.youtube.com/watch?v=Cg8qMI9oW78Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеДизела за фирмите мина 3,50 с ДДС днес
Коментар
�
Коментар