IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

    Е трябва да знам колко съм платил: Гледаш стандартна цена за малка разфасовка.... Ама ние от Лидъл освен мастика и друго зимаме на примоция.... Чакам Берти да каже как се прави...
    [ATTACH=CONFIG]n3850204[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3850205[/ATTACH]
    Ако това е парчето, което си купил - никак. Виж жилата в средата. Това трябва да се изреже, иначе има да дъвчеш с часове. Всяко контрафиле има две части. Първо се реже цялото, после се разполовява, а тази средната жила се чисти и се маха. Това е рязано зле.

    Виж парчето от рекламата какво е - такова трябва да е по принцип. Мраморирано, но без голяма жила в средата. И по краищата трябва да се обере преди да го печеш. Виж и дали дебелината дали е еднаква, иначе пак лошо.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

      Е трябва да знам колко съм платил: Гледаш стандартна цена за малка разфасовка.... Ама ние от Лидъл освен мастика и друго зимаме на примоция.... Чакам Берти да каже как се прави...
      [ATTACH=CONFIG]n3850204[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3850205[/ATTACH]
      Слагай на горещ тиган и запечатвай по 5 минути на една страна ,ако искаш да е по суров вътре ,гледам голямо парче е ,трябва да го резнеш на пържоли по дебелички така,ако искаш да е по изпечено,като го запечаташ,го доопечи на по слаб огън пак от двете страни.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

        Блек Ангъс в момента е 80 лв за килограм в Лидъл, за 12 лв не може да намериш и говеждо.

        Аз не бих се хвалил с ниските сметки за парно, настройвате останалите срещу софиянци, нали не смяташ, че плащаш пълната цена за ТЕЦ?

        Е трябва да знам колко съм платил: Гледаш стандартна цена за малка разфасовка.... Ама ние от Лидъл освен мастика и друго зимаме на примоция.... Чакам Берти да каже как се прави...
        Click image for larger version

Name:	0-02-0a-ce663bbdf15f1f358c0ced2b657503832811273e2b94bcef3d3f16c6173e81f7_e72a1fc7895900a1.jpg
Views:	1
Size:	44.1 КБ
ID:	3850204
        Click image for larger version

Name:	0-02-0a-beaded5c40d9c810be58d73eca52ee3b909baddb4ca318549c04027a7764e1b7_118d5fb47f62a0f4.jpg
Views:	1
Size:	59.7 КБ
ID:	3850205

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

          Добре че е Лидъла на Каблешков,защото ако Лидъла на Каблешков го нямаше,тогава не знам какво изобщо щеше да има.Блек Ангъс на кукуво лято.Преди Лидъла да дойде ,масово изобщо колко процента са знаели че има блек ангъс?
          Това е проблема ,има нещо и за него сме се хванали,но проблема е малка страна,малък пазар,нисък стандарт За съжаление затова сме на това дередже,иначе щяхме да сме като Швейцария на балканите.Страната ни е с уникален климат,имаме слънце,всичко.Тука в DK е като в приказка но ето цяла седмица ще стане слънцето може да го гледаш само на картичка.
          Безспорно е така - относно природните ресурси не споря. Проблемът в БГ са ми хората. Крадци, мошеници на дребно, боклукчии. Каквато и услуга да потърсиш, където и да отидеш - некадърници, мизерници, измамници навсякъде. А всичко живо със самочувствието, че едва ли не сме били стигнали развитите страни.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение


            Гледайте немски цени и въздишайте.

            https://metzgerei-loschert.de/shop/r...k-bis-2798ekg/

            80 лева за кило телешко - само в България. В нормалните страни - наполовина, при по-добро качество.
            В Британските Теско и Сейнсбърис пък да не говорим.

            Абе от Лидела на Каблешков по-йофтино и убаво нема.
            Добре че е Лидъла на Каблешков,защото ако Лидъла на Каблешков го нямаше,тогава не знам какво изобщо щеше да има.Блек Ангъс на кукуво лято.Преди Лидъла да дойде ,масово изобщо колко процента са знаели че има блек ангъс?
            Това е проблема ,има нещо и за него сме се хванали,но проблема е малка страна,малък пазар,нисък стандарт За съжаление затова сме на това дередже,иначе щяхме да сме като Швейцария на балканите.Страната ни е с уникален климат,имаме слънце,всичко.Тука в DK е като в приказка но ето цяла седмица ще стане слънцето може да го гледаш само на картичка.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

              Блек Ангъс в момента е 80 лв за килограм в Лидъл, за 12 лв не може да намериш и говеждо.

              Аз не бих се хвалил с ниските сметки за парно, настройвате останалите срещу софиянци, нали не смяташ, че плащаш пълната цена за ТЕЦ?


              Гледайте немски цени и въздишайте.

              https://metzgerei-loschert.de/shop/r...k-bis-2798ekg/

              80 лева за кило телешко - само в България. В нормалните страни - наполовина, при по-добро качество.
              В Британските Теско и Сейнсбърис пък да не говорим.

              Абе от Лидела на Каблешков по-йофтино и убаво нема.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                В София хубавите масла почват от 5 лева нагоре. Дори Българските.
                Обясни му обаче на песимиста. За него Лидъла на Каблешков е раят.
                За да не говорим напразно поствам линк към Netto DK,има я качена празничната им брошура с цени за тази седмица,има цените на кило месо и други неща,за сравнение можете да влезнете и в страницата на Fotex DK,и да видите и там как са.Netto e един от суперите с най добри цени тук в Копенхаген.Може би най ниски са цените в Netto.
                Ето и линка https://netto.dk/tilbudsavis/ клинкнете върху бутона вестник ако ви излезе преведен на български.Една датска крона е равна на 0.26 стотинки по курса на Тавекс,има и цените за килограм в самата брошура.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                  Блег ангъсите в Лидъла не струват и пет пари. Долнопробно качество на завишена цена. Не заради месото, а заради некадърното рязане.
                  Трябва да изрежеш 2/3 от парчето, за да махнеш жилите и да стане годно за ядене.
                  Има ли избор?
                  Дори той казва че едното място е в Лидл ,другото където и за него цената е висока,дето режели през кръста...
                  Проблема е в липсата на предлагане,а то е в резултат на ниска покуп способност специално за тези продукти.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                    за говеждото потвърждавам цената е за стекче(не кило) е 10-15 кинта (според акция или не) и пак това е компромисно говеждо. Най-доброто е във вивенда на черни връх, но там режат през кръста с двойни , че и тройни цени.

                    на блек ангъса рибайчетата в лидл съм редовен клиент (песи сам си го готвя - мъж, който не може да готви червено месо е половин човек за мен)

                    наздраве и весело посрещане
                    новата година много здраве и късмет да ви донесе на всички!
                    Блег ангъсите в Лидъла не струват и пет пари. Долнопробно качество на завишена цена. Не заради месото, а заради некадърното рязане.
                    Трябва да изрежеш 2/3 от парчето, за да махнеш жилите и да стане годно за ядене. Трябва да си най-големият некадърник, за да срежеш говежди врат по такъв начин. Там си има анатомия - жилите се знаят къде са и още при разфасовката се реже по точно определен начин.

                    Абе бай Ганьо доживя и блек ангъс да яде - само че както всичко друго - с долнопробно качество.
                    Не с колците яде домати българинът, ами и с пръстта барабар с колците.
                    Last edited by ejonny2376; 31.12.2021, 16:43.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                      Сега бяхме на пазар във един маркет Fotex.
                      Всякакви цени.Масло имаше на 12 крони,250 гр.,което е около 3.20 лв.
                      Месата като цяло са високи цени,но пак казвам за техния стандарт са ок,нормални,спрямо техните заплати,но въпреки всичко два стека купихме като тези в Лидл,бяха май 120 крони,хубави пържоли по 15 лева парчето излиза което е пак по ниска цена от Лидл,при заплати от 30000 крони месечно.
                      Сега като се замисля всъщност месото си е евтино направо защото едни от най високите цени за Био етикети от говеждо да са гравитирали около 300 крони или 250 крони за иилограм,което отова на 75,80 лева килото ,но при тройно и четворно по високи заплати както знаем.Много по голяма покупателна способност.
                      Направих си труда да сметна и цената на айфоните и с изненнада установих че един модел Айфон 13 256 гб,излиза около 7990 крони,сравних цените в Емаг,ами да ви кажа има разлика от едни 50 лева надолу,.Датчанина си купува айфон на по ниска цена от българина.
                      Другото кето прави впечатление е много малката разлика в заплащането,примерно чистачки във фирма за почистване взимат 130 крони на час,супервайзорката им е на 150 крони на час,майстор готвач с опит е на 160 крони на час.
                      Явно целта е всички да живеят относително в хармония без огромни дисонанси в стандарта на живот както е на повечето места в света.На много места видях работещи ю мюслита със черните кърпи на главата работи в магазин от типа на Технополис.
                      В София хубавите масла почват от 5 лева нагоре. Дори Българските.
                      Обясни му обаче на песимиста. За него Лидъла на Каблешков е раят.

                      Коментар


                      • Понеже стана тема за пържоли ако искате добри цени на добро качество има два магазина единия е в халите на Варвара месокомбината на кьшето срещу Партньори се пада.Там пържолите бяха на около 6.6.90 лева за кило,телешко за 13,14 лева,другия е на Стамболийски срещу Мол София,на спирката на трамваите ,може би го знаете от 20 години е там.И двата магазина са на ферми,и цените са близо до производител.Качеството е много добро на месата.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                          Абе няма по голям рай от БГ, ей питай кавръчето как МИЗЕРСТВАТ в Дания .
                          Иначе в Германия е НАЙ-ЕВТИНА храната, за сметка на другото еле па имотиту
                          Сега бяхме на пазар във един маркет Fotex.
                          Всякакви цени.Масло имаше на 12 крони,250 гр.,което е около 3.20 лв.
                          Месата като цяло са високи цени,но пак казвам за техния стандарт са ок,нормални,спрямо техните заплати,но въпреки всичко два стека купихме като тези в Лидл,бяха май 120 крони,хубави пържоли по 15 лева парчето излиза което е пак по ниска цена от Лидл,при заплати от 30000 крони месечно.
                          Сега като се замисля всъщност месото си е евтино направо защото едни от най високите цени за Био етикети от говеждо да са гравитирали около 300 крони или 250 крони за иилограм,което отова на 75,80 лева килото ,но при тройно и четворно по високи заплати както знаем.Много по голяма покупателна способност.
                          ​​​​​​​Направих си труда да сметна и цената на айфоните и с изненнада установих че един модел Айфон 13 256 гб,излиза около 7990 крони,сравних цените в Емаг,ами да ви кажа има разлика от едни 50 лева надолу,.Датчанина си купува айфон на по ниска цена от българина.
                          Другото кето прави впечатление е много малката разлика в заплащането,примерно чистачки във фирма за почистване взимат 130 крони на час,супервайзорката им е на 150 крони на час,майстор готвач с опит е на 160 крони на час.
                          Явно целта е всички да живеят относително в хармония без огромни дисонанси в стандарта на живот както е на повечето места в света.На много места видях работещи ю мюслита със черните кърпи на главата работи в магазин от типа на Технополис.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                            Блек Ангъс в момента е 80 лв за килограм в Лидъл, за 12 лв не може да намериш и говеждо.
                            Аз не бих се хвалил с ниските сметки за парно, настройвате останалите срещу софиянци, нали не смяташ, че плащаш пълната цена за ТЕЦ?
                            за говеждото потвърждавам цената е за стекче(не кило) е 10-15 кинта (според акция или не) и пак това е компромисно говеждо. Най-доброто е във вивенда на черни връх, но там режат през кръста с двойни , че и тройни цени.

                            на блек ангъса рибайчетата в лидл съм редовен клиент (песи сам си го готвя - мъж, който не може да готви червено месо е половин човек за мен)

                            наздраве и весело посрещане
                            новата година много здраве и късмет да ви донесе на всички!

                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                            Коментар


                            • прогнозират силно поскъпване на жилищата

                              https://m.dir.bg/business/imoti/bran...-sa-prichinite

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                                ... Писа Лидъл-Лидъл.
                                Ето днес си купих Свински врат без кост за 4.99, мандарини за 1.29, пълнозърнести хлебчета по 10 стотинки, брашно по 80 стинки килото и т.н. да не изброявам всичко... За Берти имаше Блек Ангус по 12 лева килото, ама требе некой да му го пекне :-) ....
                                Блек Ангъс в момента е 80 лв за килограм в Лидъл, за 12 лв не може да намериш и говеждо.

                                Аз не бих се хвалил с ниските сметки за парно, настройвате останалите срещу софиянци, нали не смяташ, че плащаш пълната цена за ТЕЦ?

                                Last edited by Dimitar.; 31.12.2021, 15:10.

                                Коментар

                                Working...
                                X