Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеНие си говорим за цените на имотите и следим една никаква справка. Ето ги реалните средни цени: Продава 2-СТАЕН в град София, Гео Милев - 55 кв.м / 130000 EUR :: imot.bg Обява
2360евро/м2 за ЕПК в квартал средна хубост. За 1800 може, ама в Бусманци, Ботунец, Левски Г, НПЗ Искър, Орландовци, Свобода и Филиповци. Който иска в София все още може да захлупи някой панел там на тези цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В Европа този минимален резерв е само 1%, т.е. няма почти никакъв ефект и дефакто всеки кредит е почти 1 към 1 новонапечатана/новосъздадена пара. Така вече количеството пари, създадено от ЦБ, дефакто зависи от кредитирането и не обратното, както се е приемало преди. Отделно от това ЕЦБ изкупи ДЦК, като разду допълнително базата. Така дефакто централните банки изцяло загубиха контрола върху паричната политика. Единствено високите лихви могат в средносрочен план да регулират паричната маса, като се намали търсенето на кредити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеНие си говорим за цените на имотите и следим една никаква справка. Ето ги реалните средни цени: Продава 2-СТАЕН в град София, Гео Милев - 55 кв.м / 130000 EUR :: imot.bg Обява
2360евро/м2 за ЕПК в квартал средна хубост. За 1800 може, ама в Бусманци, Ботунец, Левски Г, НПЗ Искър, Орландовци, Свобода и Филиповци. Който иска в София все още може да захлупи някой панел там на тези цени.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Щеше да е така, ако банката пазеше целия депозит. Само че при банкиране с частични резерви банката дава част от депозита като кредит и създава пари. Допускането е, че с частичните резерви могат да покриват обичайно изтеглените депозити и няма да има масово теглене на депозити. Затова и банковата паника е толкова опасно явление, защото банковата система не поддържа такава ликвидност, която да отговори на масово теглене на спестявания.
Коментар
-
Ние си говорим за цените на имотите и следим една никаква справка. Ето ги реалните средни цени: Продава 2-СТАЕН в град София, Гео Милев - 55 кв.м / 130000 EUR :: imot.bg Обява
2360евро/м2 за ЕПК в квартал средна хубост. За 1800 може, ама в Бусманци, Ботунец, Левски Г, НПЗ Искър, Орландовци, Свобода и Филиповци. Който иска в София все още може да захлупи някой панел там на тези цени.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не съм съгласен с описанието ти. Жилищата на Московска са недостъпни, но тези в Монтана и Момчилград са достъпни, но нежелани.
И точно в Испания имаше и вероятно все още има на определени места купища достъпни жилища поради свръхстроителството...просто не са на желаните места в големите градове.
По-скоро мисля, че Пинокио е прав за хедонизма и че ако не е на Московска жилището деца няма да се раждат....На другите места не е същият кеф....
А и извън София живеем хора. Много по-добре ми е тук да си отглеждам децата отколкото в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
По-леко с назначенията Джонка, аз с лаици не работяВзимай си там 25г. вундеркинди и мен не ме мисли.
Коментар
-
Ти няма какво да ми обясняваш. Не те знам какво ИТ си, не бих те назначил даже и да въвеждаш данни в Ексел.Взимай си там 25г. вундеркинди и мен не ме мисли.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
+1 Аз съм твърдо ЗА. НО и собствениците на земеделска земя да погнат, както и да направят данък наследство 50%. Венсеремос! Който не е постигнал/изработил имотите си със собствен труд да плаща яко данъци. За семейните имоти данък да се начислява на всеки член от семейството.
Коментар
-
Джонка, ти си от читанките, дето са ги натегали да зубрят, зор да догонят останалите. И наще кълват ли кълват тея учебници, барабар с кориците и не вдяват нищо от написаното там. В предния пост съм обяснил къде ти е кардиналната грешка.
Коментар
-
Така е, но спора тръгна от там, че ГерманецО мисли, че multiplier ефекта е печатането на парите, без да отчита, че той е предварително калкулиран в баланса на ЦБ. Един вид постави за пореден път сложи каруцата пред коня и, че едва ли не ТБ определят паричното предлагане, а не ЦБ.Last edited by ejonny2376; 08.07.2023, 20:04.
Коментар
-
Това не е обида, това е реалност. Ти не можеш да четеш. Предостатъчно аргументи ти дадох.
Когато някой не може да прочете две изречения и да им схване смисъла, а пише глупости, какъв е тогава? Ами малоумен е. Каква обида е това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Щеше да е така, ако банката пазеше целия депозит. Само че при банкиране с частични резерви банката дава част от депозита като кредит и създава пари. Допускането е, че с частичните резерви могат да покриват обичайно изтеглените депозити и няма да има масово теглене на депозити. Затова и банковата паника е толкова опасно явление, защото банковата система не поддържа такава ликвидност, която да отговори на масово теглене на спестявания.Last edited by Bad_Bear; 08.07.2023, 19:59.
Коментар
-
Когато свършат аргументите започват обидите. Не ми е за сефте де.
Когато някой не може да прочете две изречения и да им схване смисъла, а пише глупости, какъв е тогава? Ами малоумен е. Каква обида е това?
Коментар
Коментар