Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако някога решиш да теглиш голям кредит със сигурност е в плюс ако имаш история в банката, оборот през сметки, липса на закъснения по вноски (ако си теглил кредит), изплащане на заплатата по сметка в банката и тн.. всичко гледат, когато преценяват каква оферта да ти вкарат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Този е от старата школа. Само можеш да спечелиш от разговор с такива. Аз съм още млад инвеститор, ама знам, че желязото се кове докато е топло и черпя информация откъдето мога да набарам. Но е трудно понякога, като не си с икономическо образование, да четеш между редовете и да отсяваш спекулата на пазара.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако някога решиш да теглиш голям кредит със сигурност е в плюс ако имаш история в банката, оборот през сметки, липса на закъснения по вноски (ако си теглил кредит), изплащане на заплатата по сметка в банката и тн.. всичко гледат, когато преценяват каква оферта да ти вкарат.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
С това започнах и аз. Запознаха ме с него топ лекари с които той се черпи и са приятели от дълги години. Проучихме му и уставния капитал, Маверик много ми помогна, регистриран е в Сф с над 200К лв капитал. Няма лоши моменти. После той сам ми разказа, не е вчерашен, добър инвеститор е. Капиталови пазари, всичко вдева доколкото разбира се това е възможно. А е бил топ чейнчаджия навремето, така е започнал. Още от соц времената. Но е жив, тоест умен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Точно, а в Англия даже е малко по-изчанчена тяхната кредитна оценка, защото има специфични случаи когато общото използване на кредитен лимит, което ти е позволено изчислено по някаква си формула, която обхваща цялата ти история по сметката спрямо колко кредит си взел и времето, за което връщаш кредите … Някакъв батак, при който трябва да се чете шрифта с малките букви, които никой не чете.
Като вземеш малко не е добре, защото "не си се доказал" как си управляваш кредита в очите на кредиторите, а като вземеш много (спрямо използването на кредитния лимит и финансов профил) пак не е добре, защото ако надвишава определен % ставаш неблагонадежден за нов заем.
Поради това има сценарий в анлийските банки, ако например, изцяло си погасил кредитната си карта, а кредитния рейтинг ти пада, но не съм си играл да чета надълбоко, а просто ми е известен този факт от един артик, който е там, но те англичаните за всичко са наобратно, така че е няма какво да ги мислим. Нашите пак използват подобни формули, но винаги всичко се опира до това как си управляваш кредита и дали правиш информирани избори и вземаш образовани решения.
Много хора все още имат изключително ниска финансова грамотност и не знаят как да се възползват от кредитната система, нито кое е лош и кое добър кредит, а за целта първо трбява да почнат от що е то дългова парична система. Не просто да осъзнават, че се "печата", защото само по себе си това е суха информация, която не помага по никакъв начин, а само разбирането в дълбочина на целия фокус позволява увереност в действията и шанс за възползване от хранителната верига, в която е и нашата страна.
„Виза” и „Мастъркард” печелят толкова много от хора, които не си обслужват кредитните карти, че имат възможността да връщат големи бонуси на малкото си изрядни кредитополучатели.
Коментар
-
Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Леля ми е голям банкер в Социетето, въпреки, че аз съм в Пощенска. Ще я питам и нея по темата какво ще ми каже и ще взема решение.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Вярно е това. Аз тука в София като харесам нещо и ходя да го гледам още докато се строи- основи, тухли, армировка. Отделно и следя какво портфолио има строителя и в какво състояние са на днешна база имотите.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Колкото повече кредитни инструменти, които обслужваш регулярно и изрядно, толкова повече ти се вдига кредитния рейтинг + нивото на образование
Като вземеш малко не е добре, защото "не си се доказал" как си управляваш кредита в очите на кредиторите, а като вземеш много (спрямо използването на кредитния лимит и финансов профил) пак не е добре, защото ако надвишава определен % ставаш неблагонадежден за нов заем.
Поради това има сценарий в анлийските банки, ако например, изцяло си погасил кредитната си карта, а кредитния рейтинг ти пада, но не съм си играл да чета надълбоко, а просто ми е известен този факт от един артик, който е там, но те англичаните за всичко са наобратно, така че няма и какво да ги мислим. Нашите пак използват подобни формули, но винаги всичко се опира до това как си управляваш кредита и дали правиш информирани избори и вземаш образовани решения.
Много хора все още имат изключително ниска финансова грамотност и не знаят как да се възползват от кредитната система, нито кое е лош и кое добър кредит, а за целта първо трбява да почнат от що е то дългова парична система. Не просто да осъзнават, че се "печата", защото само по себе си това е суха информация, която не помага по никакъв начин, а само разбирането в дълбочина на целия фокус позволява увереност в действията и шанс за възползване от хранителната верига, в която е и нашата страна.
„Виза” и „Мастъркард” печелят толкова много от хора, които не си обслужват кредитните карти, че имат възможността да връщат големи бонуси на малкото си изрядни кредитополучатели.Last edited by Kris_; 08.06.2023, 00:00.
Коментар
-
Продал е само 3 апарта. Другите ще си ги отдава сам. Знае той, колко народ върна от сделка. Наистина и строителя му познавам, снимки имам от ранни етапи на строителство, всичко е топ. За лоши сгради със спестяване от всичко искат майка си и баща си като цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Моята я бях направил преди вече цели 8 години са минали, и то повода да я извадя беше нелепа случка, и за тогава свърши добра работа. Като си мислех да не я подновявам след като изтече, но я оставих и дълго време не я бях ползвал.
По принцип ненавиждам паричната система, в която са ни натикали, защото всеки път когато изпозлваш кредит помагаш на банките да правят повече валута от въздуха, и подпомагаш обезценяването на левът, но нали знаеш английско-американската поговорка, ако не можеш да ги победиш.
По време на бичи пазара се бяха появили карти на Виза към криптоборси, но бързо орязаха предимствата им и в момента банките предоставят по-добри условия. Още ги пазя, имам две, ако ми потрябват, защото пък предоставят възможност за разплащания с криптовалута.
Практически, ако се използва кредита по предназначение, според възможностите и личните финанси са в ред, а не цари някаква ентропия, кредитната не само ти излиза безплатно, не само се ползваш от защитата на банката(има разлика дали плащаш с дебит или кредит), хем и ще ти върнат някоя стотачка, а и трупа добро кредитно досие, което е по-важното. Не мога да спра търговските обекти(особено малките) да не приемат на Виза мафията, така че щом ще е така и ми предоставят почти навсякъде възможност да плащам с кредит, ще стържа с карата.
В България няма толкова добри бонус програми за кредитни карти колкото в чужбина, но мисля, че това ще се промени.
Преди няколко години имах леко отвратителен кредит, а сега имам достатъчно да купя неща, които не мога да си позволя, все още!
Коментар
-
Чакай ти не беше ли лекар? Иначе нормално да не искаш да продаваш в София. В Пловдив също не e лош пазара, има на кого да отдаваш под наем и да продаваш след това. Хубаво е, че си взел апартамент в сграда, където и строителят има собствени апартаменти, но живее ли в някой от тях? Ако да, супер, защото те си правят собствените сгради, в които живеят lege artis.
Според мен ще ги отдава известно време и после ще ги развърже на цени които няма да са днешните.Last edited by bulgarian lev; 07.06.2023, 23:45.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Не. В Плевен е този нов апарт, но ми се смениха плановете. Но нищо няма да загубя, напротив. Купил съм апарт в топ сграда, където само входните врати са по 3000 лв, асансьора макар че аз съм на първи висок етаж е 60К лв, изолация и на калкана има, страхотни общи части щото собственика си държи 8 апарта за него, по 2 на етаж са. В Сф не продавам нищо, за нищо на света. Виж в Бургас или Пловдив може да купя, но засега не бързам. Хората плащат наеми и ходя да развивам ниши. Това ми е работата. Още малко и се оттеглям. Работата е трудна и експертна. За тези които я искат такава разбира се.
Коментар
-
Аз още не съм си направил, ама едва преди две години си направих дебитна. Май е време да направя една и да плащам всичко с нея, че да трупам точки. Ти какво ще ме посъветваш?
По принцип ненавиждам паричната система, в която са ни натикали, защото всеки път когато изпозлваш кредит помагаш на банките да правят повече валута от въздуха, и подпомагаш обезценяването на левът, но нали знаеш английско-американската поговорка, ако не можеш да ги победиш.
По време на бичи пазара се бяха появили карти на Виза към криптоборси, но бързо орязаха предимствата им и в момента банките предоставят по-добри условия. Още ги пазя, имам две, ако ми потрябват, защото пък предоставят възможност за разплащания с криптовалута.
Практически, ако се използва кредита по предназначение, според възможностите и личните финанси са в ред, а не цари някаква ентропия, кредитната не само ти излиза безплатно, не само се ползваш от защитата на банката(има разлика дали плащаш с дебит или кредит), хем и ще ти върнат някоя стотачка, а и трупа добро кредитно досие, което е по-важното. Не мога да спра търговските обекти(особено малките) да не приемат на Виза мафията, така че щом ще е така и ми предоставят почти навсякъде възможност да плащам с кредит, ще стържа с карата.
В България няма толкова добри бонус програми за кредитни карти колкото в чужбина, но мисля, че това ще се промени.
Преди няколко години имах леко отвратителен кредит, а сега имам достатъчно да купя неща, които не мога да си позволя, все още!Last edited by Kris_; 07.06.2023, 23:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеТова в Бургас или в София?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар