IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
    Опааа, тва ако стане, ЧСИ няма да могат да насмогнат, друг е въпросът, дали ще има купувачи, дори на тези нива.
    Ексклузивно в businessnovinite.bg: Решени сме да върнем инфлацията на 2%, заяви председателят на ЕЦБ Кристин Лагард

https://businessnovinite.bg/finansi/...in-lagard.html
    Абе прави ми впечателние че понижителите бягат като дявол от тамян от въпроса за фалитите. Хем рецесия ни чака, хем ще има фалити, ЧСИ-тата ще правят курбан ама банките някак си нямало да фалират. А банките са в окаяно състояние, публична тайна е това, пълни са с ипотеки на рекордна цена, разточителен персонал и са изключелтно враждебни към клиентите си с големи депозити. На БНБ вярвате да опази банките при положение че не могат да опазят ценовата стабилност дори в 1000% приблизителност. Събудете се, няма вариант да не ви ограбят. Бабката иска исички на каиша да работят до гроб и да нямат никаква сигурност "за мотивация". Това е.

Коментар

• Интересен феномен са хора държащи кинти в €, $, £,¥, а оплакващи хора с кредити за покупка на имоти. Те осъзнават ли наистина каква колосална сума от спестяванията им е заминала в небитието за последните 11 години? Дават ли си сметка за огромните пропуснати ползи? Усещат ли се поне малко, колко са прецакани самите те, за да правят сметка на хора закупили имот, живяли в него, радвали са се на него и изплатили огромна част от него за времето от далечната вече 2008г.?

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Видях, че си дописал по-късно! Не съм шаман, но аз знаех, че цените на имотите ще паднат през 2009, защото са надценени и купих през 2013! През Март тази година продадох, защото виждах ясните сигнали на предстоящата криза. Сега съм в долари и чакам още един спад при американските акции, за да вляза. Ще купувам имоти след две години в София и Северна Гърция.
        Ами, чудесно. Аз също имам намерения да купя на две морета след няколко години. Да сме живи и здрави! Аз в шума никога не съм, а и никога нищо не продавам, по отношение на недвижимости. Това ми е религия, както и на 90% от народонаселението. Ако съм опрял до пари, за да продам имот, трябва да съм много загубил човек в личен план.
        Last edited by 13ADROL; 25.07.2022, 02:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Отговорих ти пределно ясно по-долу
          Видях, че си дописал по-късно! Не съм шаман, но аз знаех, че цените на имотите ще паднат през 2009, защото са надценени и купих през 2013! През Март тази година продадох, защото виждах ясните сигнали на предстоящата криза. Сега съм в долари и чакам още един спад при американските акции, за да вляза. Ще купувам имоти след две години в София и Северна Гърция.

Коментар

Изчерпаха ти се фактите и започна с обидите! Не отговори на въпроса с елементарната математика...можеш ли или твоята математика е по-различна?
            Отговорих ти пределно ясно по-долу

Коментар

Абе, ти можеш ли да мислиш и расъждаваш или си някакъв бот? Аз няма да купувам точно сега, щото съм купил през периодите, които посочих. Можеш ли да четеш въобще?
              Изчерпаха ти се фактите и започна с обидите! Не отговори на въпроса с елементарната математика...можеш ли или твоята математика е по-различна?
              Last edited by X_Y; 25.07.2022, 10:18.

Коментар

От три месеца обяснявам, но няма как да ме разбереш, въпреки че ти е нужна само елементарна математика! Всичко се свежда до един простичък въпрос: Кой е спечелил повече, този купил през 2008 или онзи купил през 2009? Ако отговориш вярно ще разбереш защо трябва да отложиш инвестицията и да купуваш 2023г.
                Абе, ти можеш ли да мислиш и расъждаваш или си някакъв бот? Аз няма да купувам точно сега, щото съм купил през периодите, които посочих. Можеш ли да четеш въобще?
                Много ясно, че от дистанцията на времето този който е купил през 2009г. е по на печалба от този, който купил година преди това. Същото важи и за следващите 5 години. Ама ти не си шаман, ти си просто следварителен разбирач.
                Аз казах много пределно ясно, че дори най-преебаните през 2008г. в момента са на 160€/м2 капиталова + изплатени 2/3 от срока на ипотеката, ако са имали такава.
                Last edited by X_Y; 25.07.2022, 10:18.

Коментар

• Опааа, тва ако стане, ЧСИ няма да могат да насмогнат, друг е въпросът, дали ще има купувачи, дори на тези нива.
                  Ексклузивно в businessnovinite.bg: Решени сме да върнем инфлацията на 2%, заяви председателят на ЕЦБ Кристин Лагард

https://businessnovinite.bg/finansi/...in-lagard.html

Коментар

Обясни моля, какви небивалици пиша, освен проверени факти. Мнението ти, иначе твърде олеква, без подплатени с факти, голи констатации.
                    От три месеца обяснявам, но няма как да ме разбереш, въпреки че ти е нужна само елементарна математика! Всичко се свежда до един простичък въпрос: Кой е спечелил повече, този купил през 2008 или онзи купил през 2009? Ако отговориш вярно ще разбереш защо трябва да отложиш инвестицията и да купуваш 2023г.

Коментар

Тя твоята скромност няма граници, но недей да пишеш небивалици, защото излиза, че се опитваш да манипулираш заблудени "инвеститори"!
                      Обясни моля, какви небивалици пиша, освен проверени факти. Мнението ти, иначе твърде олеква, без подплатени с факти, голи констатации.

ПП Ако се съмняваш за всяка моя покупка, ще ти пратя на лични извлечение от АП. Разчитам на дискретност от твоя страна по отношение на личните ми данни, макар да съм наясно, че много колеги тук разполагат с тях.
                      Last edited by 13ADROL; 25.07.2022, 00:52.

Коментар

Знам прекрасно, щото аз съм купил през 2010г. Примерът който дадох е за купувачи с ипотека през 2008г.
                        Моите покупки са 1994г., 2002г., 2010г. 2020г. и 2021г. Моите стотици %-ти печалба не ги коментирам от скромност, пиша за хора дето рибаря петър им реве на фалосите на гробовете
                        Тя твоята скромност няма граници, но недей да пишеш небивалици, защото излиза, че се опитваш да манипулираш заблудени "инвеститори"!

Коментар

• https://news.bg/int-economics/etsb-i....html?amp=true

Някой пита колко щели да станат високи тия лихви ?
                          Тук е официалния отговор...Няма таван дами и господа...Колкото трябва да свиете перките...Заваля и се заоблачи,ще се наложи да връщате чадърчетата които банката ви е дала в услуга когато беше слънчево...

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард обяви, че лихвените проценти ще бъдат увеличени толкова, колкото е необходимо, за да се върне инфлацията до 2 процента.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                            Лихвите по кредитите у нас са 2-2.5%, а в Румъния над 6 %

https://www.segabg.com/category-vide...rumuniya-nad-6
                            Есента удара ще бъде рязък и бърз,старите кредити ще поскъпнат догодина

Коментар

Няма да има спад, НЕ и този път. Банките си научиха уроците от предишната криза, инвеститорите също.
                              Безработица в БГ на практика няма и няма да има поне още десетилетие. Имотите са най-достъпни от всякога спрямо доходите като цяло, не спрямо остатъчните доходи както обичат да дават пример понижителите. Те смятат първо всичките си други разходи, докато ГРАМАДНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ плащат първо на себе си или образно казано, плащат първо мечтата си, а пък после и консерва копърка могат да ядат.

С 80 евро се увеличи цената на квадратен метър само за три месеца

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...ekordno-243106
                              Лошото е, че тези "грамадни инвеститори" не минават на консерва копърка, а почват да плачат на жълтите павета и ги спасяват с моите данъци. На един заплатата му малка и не може да си плаща кредита, втори направо останал без работа, на трети токът му скъп и бизнесът му пред фалит, на четвърти международното положение му пречи. Някой може пак да си е избрал кредит в швейцарски франкове като преди години и сега да му идва скъп.
                              Иначе изобщо не биха ми пречили и нека си инвестират, колкото искат.

Коментар

• Лихвите по кредитите у нас са 2-2.5%, а в Румъния над 6 %

https://www.segabg.com/category-vide...rumuniya-nad-6

Коментар

Working...
                                X