Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Интересен феномен са хора държащи кинти в €, $, £,¥, а оплакващи хора с кредити за покупка на имоти. Те осъзнават ли наистина каква колосална сума от спестяванията им е заминала в небитието за последните 11 години? Дават ли си сметка за огромните пропуснати ползи? Усещат ли се поне малко, колко са прецакани самите те, за да правят сметка на хора закупили имот, живяли в него, радвали са се на него и изплатили огромна част от него за времето от далечната вече 2008г.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Видях, че си дописал по-късно! Не съм шаман, но аз знаех, че цените на имотите ще паднат през 2009, защото са надценени и купих през 2013! През Март тази година продадох, защото виждах ясните сигнали на предстоящата криза. Сега съм в долари и чакам още един спад при американските акции, за да вляза. Ще купувам имоти след две години в София и Северна Гърция.Last edited by 13ADROL; 25.07.2022, 02:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Отговорих ти пределно ясно по-долу
- 5 Харесвания
Коментар
-
Изчерпаха ти се фактите и започна с обидите! Не отговори на въпроса с елементарната математика...можеш ли или твоята математика е по-различна?
Коментар
-
Абе, ти можеш ли да мислиш и расъждаваш или си някакъв бот? Аз няма да купувам точно сега, щото съм купил през периодите, които посочих. Можеш ли да четеш въобще?Last edited by X_Y; 25.07.2022, 10:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
От три месеца обяснявам, но няма как да ме разбереш, въпреки че ти е нужна само елементарна математика! Всичко се свежда до един простичък въпрос: Кой е спечелил повече, този купил през 2008 или онзи купил през 2009? Ако отговориш вярно ще разбереш защо трябва да отложиш инвестицията и да купуваш 2023г.
Много ясно, че от дистанцията на времето този който е купил през 2009г. е по на печалба от този, който купил година преди това. Същото важи и за следващите 5 години. Ама ти не си шаман, ти си просто следварителен разбирач.
Аз казах много пределно ясно, че дори най-преебаните през 2008г. в момента са на 160€/м2 капиталова + изплатени 2/3 от срока на ипотеката, ако са имали такава.Last edited by X_Y; 25.07.2022, 10:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Опааа, тва ако стане, ЧСИ няма да могат да насмогнат, друг е въпросът, дали ще има купувачи, дори на тези нива.
Ексклузивно в businessnovinite.bg: Решени сме да върнем инфлацията на 2%, заяви председателят на ЕЦБ Кристин Лагард
https://businessnovinite.bg/finansi/...in-lagard.html
- 2 Харесвания
Коментар
-
Обясни моля, какви небивалици пиша, освен проверени факти. Мнението ти, иначе твърде олеква, без подплатени с факти, голи констатации.
- 1 like
Коментар
-
Тя твоята скромност няма граници, но недей да пишеш небивалици, защото излиза, че се опитваш да манипулираш заблудени "инвеститори"!
ПП Ако се съмняваш за всяка моя покупка, ще ти пратя на лични извлечение от АП. Разчитам на дискретност от твоя страна по отношение на личните ми данни, макар да съм наясно, че много колеги тук разполагат с тях.Last edited by 13ADROL; 25.07.2022, 00:52.
Коментар
-
Знам прекрасно, щото аз съм купил през 2010г. Примерът който дадох е за купувачи с ипотека през 2008г.
Моите покупки са 1994г., 2002г., 2010г. 2020г. и 2021г. Моите стотици %-ти печалба не ги коментирам от скромност, пиша за хора дето рибаря петър им реве на фалосите на гробовете
- 1 like
Коментар
-
https://news.bg/int-economics/etsb-i....html?amp=true
Някой пита колко щели да станат високи тия лихви ?
Тук е официалния отговор...Няма таван дами и господа...Колкото трябва да свиете перките...Заваля и се заоблачи,ще се наложи да връщате чадърчетата които банката ви е дала в услуга когато беше слънчево...
Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард обяви, че лихвените проценти ще бъдат увеличени толкова, колкото е необходимо, за да се върне инфлацията до 2 процента.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЛихвите по кредитите у нас са 2-2.5%, а в Румъния над 6 %
https://www.segabg.com/category-vide...rumuniya-nad-6
- 1 like
Коментар
-
Няма да има спад, НЕ и този път. Банките си научиха уроците от предишната криза, инвеститорите също.
Безработица в БГ на практика няма и няма да има поне още десетилетие. Имотите са най-достъпни от всякога спрямо доходите като цяло, не спрямо остатъчните доходи както обичат да дават пример понижителите. Те смятат първо всичките си други разходи, докато ГРАМАДНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ плащат първо на себе си или образно казано, плащат първо мечтата си, а пък после и консерва копърка могат да ядат.
С 80 евро се увеличи цената на квадратен метър само за три месеца
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...ekordno-243106
На един заплатата му малка и не може да си плаща кредита, втори направо останал без работа, на трети токът му скъп и бизнесът му пред фалит, на четвърти международното положение му пречи. Някой може пак да си е избрал кредит в швейцарски франкове като преди години и сега да му идва скъп.
Иначе изобщо не биха ми пречили и нека си инвестират, колкото искат.
Коментар
-
Лихвите по кредитите у нас са 2-2.5%, а в Румъния над 6 %
https://www.segabg.com/category-vide...rumuniya-nad-6
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар