Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Е точно тоя момент със сибирането без да се лишават им куца. В тяхното съзнание събирането на пари е свързано с мизерия
За тях карането на стар не скъп автомобил е признак на нещастие и мизерия. В техните очи щастието и порсперитета са само ако можеш да си направиш селфи с новата кола или на екскурзия в чужбина
Разни хора разни идеали
Например хамалин със заплата 2000лв ги цени много повече, от чиновник със същата. Затова и хамалина рядко ще се набута да тегли колосални заеми, защото работата му е трудоемка и не знае докога ще е способен да я работи. На чиновника пък ядовете му опират до това, че му дават някакви пари, но жертва личното си време. Т.е. там цената на парите вече не е труд, а време! Това е основното предимство на квалифицирания труд, че дава възможност да изкарваш пари без да им се придава такава стойност. От там насетне вече си трябва малко финансова култура и правилни инвестиции за да задвижи човек колелото на пасивния доход.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Две нощувки в СПА предполагат и два обяда и две вечери - Една такава почивка без да се усетиш удря 1000лв икономично
Два пъти седмично евтин ресторант са още едни 1000лв без да се усетиш
Разходи по две коли 500лв без да се усетиш
Разходи за поддръжка на къщата ток и осветление - 300лв на месец без да се усетиш
Остават ти готвене за 20 дни и парите приключиха
Пари за дневни разходи на теб и семейството няма
Пари за дрехи и обувки няма
Бюджета при този стандарт на живот го връзваш щото ти помагат родителите
Ти може и по 10 бона да харчиш. Твоя си работа.
И къде ги видя тия 300 лв за поддръжка на къщата?Миналият месец платих точно 100 лв-70 ток и 30 вода.Имам слънчеви батерии за сгряване на вода и оттам сметката за тока е по-ниска.Още 100 лв кабелна,Интернет и телефони.
На сметките ли да вярвам или на теб?Last edited by mirodes; 16.10.2022, 15:51.
- 1 like
Коментар
-
Сори че трябва да ти го кажа но с 4000лв си е жива мизерия и нещата дето си изброил са по скоро невъзможни с такъв бюджет
Преди 10 години може и да си бил близо до подобен стандарт с тези доходи в момента са мечти
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Трябва човек да живее такъв живот ,та да знае какви са разходите. Ето сега отворих един от сайтовете за туризъм и има оферта за 4 звезден спа хотел във Велинград за 450 лв две нощувки със закуска да четиричленно семейство. Общо да излезе 600 лв разходи.Е какъв е проблема да се отделят по 600 лв месечно за подобни неща?По ресторантите пък е скъп алкохола,а нито аз ,нито жена ми пием алкохол. И там да отиват още 500 лв месечно.
И пак ни остават 3000 лв.Сметките са 200 лв(зимата естествено повече),горивото на колата ми е газ, а тя е много евтина в момента.
Два пъти седмично евтин ресторант са още едни 1000лв без да се усетиш
Разходи по две коли 500лв без да се усетиш
Разходи за поддръжка на къщата ток и осветление - 300лв на месец без да се усетиш
Остават ти готвене за 20 дни и парите приключиха
Пари за дневни разходи на теб и семейството няма
Пари за дрехи и обувки няма
Бюджета при този стандарт на живот го връзваш щото ти помагат родителите
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, то е ясно, че повечето са скъсаняци. Песимиста като им напише, че си е подсигурил децата с имоти, виж как подскачат като ужилени...ама бил ги разглезил, нямало да се борят сами за да постигнат нещо и прочее оправдания защо САМИТЕ ТЕ, не са осигурили себе си и децата си с имоти.
Що се отнася за тези с новите коли пред панелките, като дойде лелеяната рецесия, ще има чудесни възможности за байбек
- 5 Харесвания
Коментар
-
Тоест мизерстваш
Не случайно в по предният ти пост те попитах какво разбираш под висок стандарт на живот, нещата които изброи са далеч от висок стандарт и явно бъраш воденето на нормален работнически живот с понятието висок стандарт
Въпросът е,че аз си позволям максимално доброто за моите доходи. Пък ти ако искаш ме смятай и за клошар.Имаш си право на мнение.Според теб ако не се храня в софийски ресторанти и ако не ходя на Ривиерата и Алпите съм мизерник. Сигурно е така и не споря.
А и въпросът беше за тия, които могат да си позволят висок стандарт, но не го правят и пестят.Аз естествено не съм от тях.Last edited by mirodes; 16.10.2022, 15:37.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хахаха-ти живееш ли такъв живот, та знаеш какви са разходите?Освен това не живея в София, та едно ходене на ресторант ми е доста по-евтино.А и ходя в български курорти, не на Ривиерата или в Алпите.Развлеченията в България изобщо не са скъпи, ако не се изхвърляш естествено.
Не случайно в по предният ти пост те попитах какво разбираш под висок стандарт на живот, нещата които изброи са далеч от висок стандарт и явно бъраш воденето на нормален работнически живот с понятието висок стандарт
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Забравяте фактора, че Миро е в провинцията в собствен имот. Там хората не са като в София. По-пестеливи са, по-пресметливи. Да излезеш на ресторант е два пъти по-евтино от софийска кръчма в центъра. Само разходите за храна са същите, дори за гориво дават по-малко пари. Така, че 4000лв за провинцията все още си е добър бюджет за 4-членно семейство. Ако трябва да сложим един коефициент за еквивалентност, той би бил около 1.5 в полза на провинцията. Т.е. за 4-членно семейство в София, отговаря доход от около 6к на месец за същия стандарт на живот.
И пак ни остават 3000 лв.Сметките са 200 лв(зимата естествено повече),горивото на колата ми е газ, а тя е много евтина в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
А, колкото повече инвестира, толкова по-лесно прави пари после. Миналата пролет бях събрал едни 50 хил. лева за нема и 4 години. Естествено, ги вложих в имот.
За тях карането на стар не скъп автомобил е признак на нещастие и мизерия. В техните очи щастието и порсперитета са само ако можеш да си направиш селфи с новата кола или на екскурзия в чужбина
Разни хора разни идеали
- 4 Харесвания
Коментар
-
Сори че трябва да ти го кажа но с 4000лв си е жива мизерия и нещата дето си изброил са по скоро невъзможни с такъв бюджет
Преди 10 години може и да си бил близо до подобен стандарт с тези доходи в момента са мечти
Забравяте фактора, че Миро е в провинцията в собствен имот. Там хората не са като в София. По-пестеливи са, по-пресметливи. Да излезеш на ресторант е два пъти по-евтино от софийска кръчма в центъра. Само разходите за храна са същите, дори за гориво дават по-малко пари. Така, че 4000лв за провинцията все още си е добър бюджет за 4-членно семейство. Ако трябва да сложим един коефициент за еквивалентност, той би бил около 1.5 в полза на провинцията. Т.е. за 4-членно семейство в София, отговаря доход от около 6к на месец за същия стандарт на живот.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Преди 10 години може и да си бил близо до подобен стандарт с тези доходи в момента са мечтиLast edited by mirodes; 16.10.2022, 15:08.
Коментар
-
Ами не съм казвал подобно нещо. 4000 лв ми е семейният доход.Не е много, но ни позволява веднъж месечно да ходим на спа курорт,два пъти седмично на ресторант и да карам хубава кола среден клас.
Въпросът е не какви са доходите на човек, а как ги разходва. Ако ще и милионер да е като пести,кел файда му от милионите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Пропускате най-важната част от уравнението - доходите. Някъде бяхте споменал, че изкарвате 2000 лв на месец, това стига колкото да оцелееш и криво ляво да поддържаш наследствен имот.
Не знам за какви екскурзии, ресторанти и коли говорите.
Човек с добър доход, може да си позволи да живее добре и същевременно да инвестира.
Там трябва да е фокуса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не сте прав. Нали да дали една купчина пари на предишния собственик? Той ще създаде нещо полезно. Не разбирам защо се тревожите за купувача, а не виждате полза на купувача. Често се случва хора с имоти да не могат да си позволят основен ремонт или дори им е писнал и искат промяна - това отваря нови възможности за продавачите. Та не ги мислете купувачите, вижте ползата за продавачите.
Коментар
Коментар