IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
    Поставя се под съмнение цифра, която може да се провери за 20 секунди, коригира се в някаква степен защото не всички ипотеки са за покупка. Половината от тези 35% да излезнат къде ? Колега имате ли представа като брой колко е това ? Какъв е броят сделки по принцип ? Въобще някакви цифри знаете ли колега за покупко-продажби-строителство с имоти ? В това си предположение колега грешите не с проценти и с пъти , а по-скоро с десетки пъти. Това при най-лошият възможен сценарий. ..., че при позитивно развитие ще грешите със стотици пъти......Надал фигурист :-)
    ''зашото хората ше продават само в краен случай но ше се наложи да продават. Поне това показват данните за 5-те години след 2009''
    Значи половината ипотеки преди 2009-та са се препродали през следващите 5 години ? Може ли източник ?
    Въобще не коментирам изводите / Надал и тройните скокове/.
    Останалите коментари надолу сигурно са с цел придаване на тежест кой съм и какво съм . Ок Надал си приемам го, а аз съм само обикновен келнер . Никога не съм го крил и тук всички го знаят :–) Но като Надал преди да започнете да разбирате от фигурно пързаляне е добре да погледате няколко години спорта поне по телевизията/форума. И тениса и пързалянето са спортове... приликите са до там :-)
    Цифрата 35% беше цитирана от друг колега. Не съм я проверявал, затова казах "ако е вярна". Ако Вие знаете някакъв конкретен брой сделки ше е чудесно да споделите, но пак виждам само алабализми и нищо конкретно в поста Ви. Естеството на процента обаче е такова , че точното количество няма значение. Ако миналата година са продадени 100 имота, лихвата е била ниска и има 35 сделки на кредит, след покачване на лихвата сделките на кредит няма да са 35 а по-малко. Това означава , че купувачите ше намалеят. Това имах предвид като казах ше излезнат от пазара. Продавачите също ще намалеят защото някои ше решат да изчакат, но ше бъдат в същата ситуация като купувачите когато цените се вдигат. Логиката, че никой не продава когато цените падат е равнозначна на логиката , че никой не купува когато се вдигат, което надявам се разбирате , че не се случва. Разбирам , че сте голям капацитет, но няма да е зле да се поинтересувате какво е buyer/seller market и какво води до тях. Ше се убедите , че няма нишо обшо с фигурното пързаляне. Хората купуват и продават имоти по ред причини, включително заради загуба на доход, смяна на местоживеене, получаване на наследство, сватби, раздели, покупки на други стоки, паника , че цената ше продължи да пада/качва и т.н. Хората продават имоти дори за да имат пари за живеене зашото никой не е вечен и няма да си вземе имота на другия свят. Във Франция има тип покупка viager на други места е известен като life annuity или reverse mortgage, при който инвеститора купува апартамент на ниска цена, но собственика остава да живее в него до смъртта си и получава месечна рента. Така че продажби ше има дори цените да падат. Цените ше започнат да падат когато предлаганите имоти са повече от търсенето а тригера за това, специално в големите градове в България, е изчезването на евтините пари. Доколкото разбирам допускате, че от 2009 до 2014 цените са падали но никой не е продавал. Ако продължавате да твърдите това, спора с Вас е безмислен зашото явно смятате, че цените се определят от фактори несвързани с търсенето и предлагането. Само ше Ви кажа, че в нормалния свят обявената цена подлежи на коментар и в 2-те посоки. При seller market продажби на имоти могат да се случат на цени над исканата цена от продавача, Просто купувача предлага по-висока цена от тази която продавача иска зашото знае, че на имота се точат още хора и ако иска да го вземе трябва да ги надцака. При buyer market е обратното, продавачите се борят да продадат на купувача.

    Подмятанията Ви за Надал и възрастта ми са точно това за което говорих като казах , че има индивиди, които скачат на персонални оценки без да познават хората отсреща. Пак да Ви напомня , че това е анонимен форум. Единственото нещо което е проверимо за момента е, че и двамата имаме кинти да си платим интернета. Който има достъп до IP-тата сигурно се скъсва от смях.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнение



      В темата става интересно и горещо . Все повече правдомислещи хора навлизат във форума и изместват брокерските - лъжливи мнения .

      Както казах преди 4 месеца- наемите няма да растат , а ще падат . Те падат
      Както казах преди 4 месеца - ръста ще е остатъчен и мижав , само на книга - продажбите ще се бъдат на 20 % минус от обявена цена .

      Продължаваме да наблюдаваме
      Със убеденост, че много хора ще крещят след време - олеле мамо , защо не послушах Беарфокса
      Баце, не се излагай.
      Както си казал.... пак в тази тема нищо не познаваш. :–) Наемите за 4 месеца са 10% нагоре например, а ръста е 8%. Голема анемия....
      Дори постфактум не познаваш , което вече е майсторство :-)

      Иначе предвид горните цифри е ясно, че някои хора са се разгорещили.....не че ще им помогне :-)

      ПП Тези дето са послушали Бацето през годините относно имотите верно сега крешят :–)

      Коментар





      • В темата става интересно и горещо . Все повече правдомислещи хора навлизат във форума и изместват брокерските - лъжливи мнения .

        Както казах преди 4 месеца- наемите няма да растат , а ще падат . Те падат
        Както казах преди 4 месеца - ръста ще е остатъчен и мижав , само на книга - продажбите ще се бъдат на 20 % минус от обявена цена .


        Продължаваме да наблюдаваме
        Със убеденост, че много хора ще крещят след време - олеле мамо , защо не послушах Беарфокса

        Поздрави за всички приятели и дори опоненти
        Last edited by Bearfox; 11.05.2022, 20:28.

        Коментар


        • Много нови "колеги", а не уонтват да шерват инсайдър информайшън нещо. Да не би да са уонаби-та?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
            Ердоганя цепи мрака ..

            https://www.investor.bg/po-sveta/453...shtata-351858/
            Ердоган обяви мерки срещу растящите цени на жилищата

            Хората, които превръщат спестяванията си от чуждестранна валута в лири, ще получават по-евтини жилищни заеми
            Аха, ще тръгнат хората да си продават валутата срещу обезценяваща се лира?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

              Колега, може ли да аргументирате по някакъв начин това което сте написали или смятате , че Вашите празни приказки имат стойност ?
              Аз съм нов във форума, но дори и за 2 дни се забелязва , че има няколко индивида , които скачат на персонални оценки без да имат идея за бекграунда на хората срешу тях. Аз мразя да шеравам персонална информация в анонимни форуми защото е безмислено. Ако някой толкова пък иска да се похвали с нешо има LinkdIn или в краен случай Фейса, където фактите са поне до някаква степен проверяеми. Тука хора пишат как продали 2-3 "апарта" през март, купили акции на Тесла миналата година и какво ли не, Аре моля Ви се спрете с тия wanabe излагации, Ако правите удари с невдижими имоти и акции първо нямаше да пишете в този форум защото щяхте да имате по-интересни неща за вършене и второ въобше нямаше да обсъждате апартаменти точно пък в България. Има примерно една камара хора на по 35 за които FIRE не е само акроним, но тяхния успех им е донесъл самочувствие и нямат нужда да си измислят паралелен живот по анонимни форуми.

              Стойността на мението на човек зависи от кредибилитито му (потърсете в google credibility). Ако клошар на Витошка Ви каже , че сте looser бихте ли се засегнали ? А бихте ли се засегнали ако шефа или съпругата Ви Ви го кажат ? Вие сте в анонимен форум и Вашето кредибилити е 0 по дефиниция, при това положение личното Ви мнение за мен или за каквото и да е било има нулева стойност освен ако не е подплатено с някаква логика и факти, който са проверяеми и биха създали кредибилити. Така че , много Ви благодаря за оценките , но както вече казах, докато не добавите проверяеми факти те нямат стойност и можете да си ги заврете на тъмното място.
              Колега, бях ясен и ви намекнах меко с цел да не обидя, че пишете пълни глупости ПО ТЕМАТА , като причината е най-вероятно това че сте млад и зелен. Не ми е нужно да знам дали сте Надал като тенисист в професионалната ви област, но от поста на който отгорих с лекота мога да преценя, че сте Надал като състезател по фигурно пързаляне. Дори не можете кънки да карате , а давате мнение за тройни скокове :-) Не е същото като да играете тенис....:-) Всичко това написано със самочувствие , което е леко пародийно :-) Всички Ваши мнения и сегашните показват същата младежка некомпетентност и комплекси. Това не е лошо или обидно нещо - израства се от повечето с годините. Минали сме през такива етапи. Затва написах, че след няколко години може и да Ви проблесне нещо, а може и не :-)
              Ето и 2 цитата , които са ярко показателни и нататък спирам да анализирам защото както написах вече требе вода да изтече преди да има възможност за смислена аргументирана дискусия на подобен език/ниво. Език в смисъл ползването на английски думи / и аз ползвам жаргон понякога с цел забавление/ не Ви прави мнението по-стойностно след като изначало е голяма глупост от която следват тотално грешни изводи :-)

              ''Дори сделките на хредит да са само 35% , в момента в който излезнат половината от тия 35%''
              Поставя се под съмнение цифра, която може да се провери за 20 секунди, коригира се в някаква степен защото не всички ипотеки са за покупка. Половината от тези 35% да излезнат къде ? Колега имате ли представа като брой колко е това ? Какъв е броят сделки по принцип ? Въобще някакви цифри знаете ли колега за покупко-продажби-строителство с имоти ? В това си предположение колега грешите не с проценти и с пъти , а по-скоро с десетки пъти. Това при най-лошият възможен сценарий. ..., че при позитивно развитие ще грешите със стотици пъти......Надал фигурист :-)
              ''зашото хората ше продават само в краен случай но ше се наложи да продават. Поне това показват данните за 5-те години след 2009''
              Значи половината ипотеки преди 2009-та са се препродали през следващите 5 години ? Може ли източник ?
              Въобще не коментирам изводите / Надал и тройните скокове/.
              Останалите коментари надолу сигурно са с цел придаване на тежест кой съм и какво съм . Ок Надал си приемам го, а аз съм само обикновен келнер . Никога не съм го крил и тук всички го знаят :–) Но като Надал преди да започнете да разбирате от фигурно пързаляне е добре да погледате няколко години спорта поне по телевизията/форума. И тениса и пързалянето са спортове... приликите са до там :-)


              ПП Както Zalmoxis посочи, има във форума хора, които пишем от години и се знаем кой кой е и на живо дори, Но не това е важното, а че сме разбрали от опита си през годините, че нов Надал идва в темата на всеки няколко месеца оплаквайки се , че наема на корта му е много висок и че утре или най-късно до 6 месеца ще му се молят да тренира на техният корт без пари. Още малко и ще се получи, макар и досега всички да са проблясквали като Феникс преди да изгаснат....А Фениксчо-Надал например преди да изгасне в студа на фигурното пързаляне измисли нов икономически термин - Фениксови проценти / 300-400% спад , който трябваше да стане още преди няколко години/ публикуваше икономически статии в най-реномираните Западни списания.....Уви това фигурно пързаляне го съсипа :-))))

              ПП2 Колега, моля не се обиждайте и пишете колкото искате. Не се отказвайте ! Забавлявате ме истински бъдете сигурен.... /и не само мен/, че е така дори и без да съм ви отговорил :-) Джонката ще отиде в Германия скоро и темата ще стане скучна :-)
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2022, 19:08.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

                По твоята логика, как аз да знам, че ти си реален индивид, след като си се регистрирал "вчера" а не трол?
                Дай пример, сподели полезна информация по темата?
                Колега, моето кредибилити е 0 така , че спокойно можете да игнорирате мненията ми докато не решите сам за себе си , че някои от предишните ми мнения имат стойност и билдват кредибилити ( ако това въобще се случи). Без да се засягате, аз също нямам нужда да Ви доказвам каквото и да е защото не ми дреме какво е Вашето мнение за мен. За момента нито смятам да купувам нещо от Вас , нито смятам да Ви продавам, нито пък ше Ви искам референции така, че идеално би било ако просто си драскаме в анонимния форум без персонални оценки и патронайзинг.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                  Да не стават грешки, аз не съм от ранно пенсиониращите се. Нямам претенции да се представям за какъвто и да е. Във форума съм защото на такива места понякога има хора, които шерват полезна информация ( проверяема информация по темата, не мечти за себе си)
                  Така е. Форумите са полезни.

                  През 2008 г After Dark ми написа на лично какво се гледа, като се купува апартамент. И аз купих,

                  Предполагам човекът още пише под друг ник.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                    Да не стават грешки, аз не съм от ранно пенсиониращите се. Нямам претенции да се представям за какъвто и да е. Във форума съм защото на такива места понякога има хора, които шерват полезна информация ( проверяема информация по темата, не мечти за себе си)
                    По твоята логика, как аз да знам, че ти си реален индивид, след като си се регистрирал "вчера" а не трол?
                    Дай пример, сподели полезна информация по темата?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

                      Една част от хората в темата се познават по между си. Новодошлите ги "четат" лесно.
                      Ако поостанеш, може да почнеш да отсяваш, ако имаш желание, ако не... успех с ранното пенсиониране.
                      Поздрави!
                      Да не стават грешки, аз не съм от ранно пенсиониращите се. Нямам претенции да се представям за какъвто и да е. Във форума съм защото на такива места понякога има хора, които шерват полезна информация ( проверяема информация по темата, не мечти за себе си)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                        Колега, може ли да аргументирате по някакъв начин това което сте написали или смятате , че Вашите празни приказки имат стойност ?
                        Аз съм нов във форума, но дори и за 2 дни се забелязва , че има няколко индивида , които скачат на персонални оценки без да имат идея за бекграунда на хората срешу тях. Аз мразя да шеравам персонална информация в анонимни форуми защото е безмислено. Ако някой толкова пък иска да се похвали с нешо има LinkdIn или в краен случай Фейса, където фактите са поне до някаква степен проверяеми. Тука хора пишат как продали 2-3 "апарта" през март, купили акции на Тесла миналата година и какво ли не, Аре моля Ви се спрете с тия wanabe излагации, Ако правите удари с невдижими имоти и акции първо нямаше да пишете в този форум защото щяхте да имате по-интересни неща за вършене и второ въобше нямаше да обсъждате апартаменти точно пък в България. Има примерно една камара хора на по 35 за които FIRE не е само акроним, но тяхния успех им е донесъл самочувствие и нямат нужда да си измислят паралелен живот по анонимни форуми.

                        Стойността на мението на човек зависи от кредибилитито му (потърсете в google credibility). Ако клошар на Витошка Ви каже , че сте looser бихте ли се засегнали ? А бихте ли се засегнали ако шефа или съпругата Ви Ви го кажат ? Вие сте в анонимен форум и Вашето кредибилити е 0 по дефиниция, при това положение личното Ви мнение за мен или за каквото и да е било има нулева стойност освен ако не е подплатено с някаква логика и факти, който са проверяеми и биха създали кредибилити. Така че , много Ви благодаря за оценките , но както вече казах, докато не добавите проверяеми факти те нямат стойност и можете да си ги заврете на тъмното място.
                        Една част от хората в темата се познават по между си. Новодошлите ги "четат" лесно.
                        Ако поостанеш, може да почнеш да отсяваш, ако имаш желание, ако не... успех с ранното пенсиониране.
                        Поздрави!

                        Коментар


                        • Ердоганя цепи мрака ..

                          https://www.investor.bg/po-sveta/453...shtata-351858/
                          Ердоган обяви мерки срещу растящите цени на жилищата

                          Хората, които превръщат спестяванията си от чуждестранна валута в лири, ще получават по-евтини жилищни заеми

                          Коментар


                          • https://novini247.com/novini/narastv...u_4428079.html
                            Хората стават все по-негативно настроени за покупка на жилище !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                            Нарастване на скептицизма в оценките и упованията на потребителите у нас през април 2022 спрямо януари, регистрира Националният статистически институт (НСИ).

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                              Колега, от няколкото поста си личи от километър, че сте млад и зелен. Не познавате цифрите макар и да ги има на хиляди места в нета какви са. Имате толкова големи заблуди от загубата на връзката между желаното и реалното, че е безсмислено да ги разяснявам една по една :-)
                              Ще поседите няколко години в темата и при наличие на потенциал ще започнете да ги чистите една по една.... или пък не .... Някои никога не могат да го направят поради липсата на кеш или топки / дамите да ме извинят/ ....
                              Колега, може ли да аргументирате по някакъв начин това което сте написали или смятате , че Вашите празни приказки имат стойност ?
                              Аз съм нов във форума, но дори и за 2 дни се забелязва , че има няколко индивида , които скачат на персонални оценки без да имат идея за бекграунда на хората срешу тях. Аз мразя да шеравам персонална информация в анонимни форуми защото е безмислено. Ако някой толкова пък иска да се похвали с нешо има LinkdIn или в краен случай Фейса, където фактите са поне до някаква степен проверяеми. Тука хора пишат как продали 2-3 "апарта" през март, купили акции на Тесла миналата година и какво ли не, Аре моля Ви се спрете с тия wanabe излагации, Ако правите удари с невдижими имоти и акции първо нямаше да пишете в този форум защото щяхте да имате по-интересни неща за вършене и второ въобше нямаше да обсъждате апартаменти точно пък в България. Има примерно една камара хора на по 35 за които FIRE не е само акроним, но тяхния успех им е донесъл самочувствие и нямат нужда да си измислят паралелен живот по анонимни форуми.

                              Стойността на мението на човек зависи от кредибилитито му (потърсете в google credibility). Ако клошар на Витошка Ви каже , че сте looser бихте ли се засегнали ? А бихте ли се засегнали ако шефа или съпругата Ви Ви го кажат ? Вие сте в анонимен форум и Вашето кредибилити е 0 по дефиниция, при това положение личното Ви мнение за мен или за каквото и да е било има нулева стойност освен ако не е подплатено с някаква логика и факти, който са проверяеми и биха създали кредибилити. Така че , много Ви благодаря за оценките , но както вече казах, докато не добавите проверяеми факти те нямат стойност и можете да си ги заврете на тъмното място.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

                                Кои активи , токсичните дето ги купуваха преди това ли ? И кой ще им ги купи ? Може би отново "ТЕ" с новопринтирани пари .
                                В такъв случай следва това (след 3:30):
                                https://www.youtube.com/watch?v=4rFzPlEcBcY
                                Last edited by ejonny2376; 11.05.2022, 16:57.

                                Коментар

                                Working...
                                X