If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ама къде четеш тези дивотии и кой те лъже не знам ? хахаха
Тая руска пропаганда, че на " запад"седят на студено и не се къпят и на мен ми е смешна. Щом българинът не седи на студено и некъпан не знам какво го кара да мисли че швейцареца или немеца имащ 3- 4 пъти по- висок стандарт на живот от нас не се къпе и стои на студено.
Живея в Швейцария дълги години, няма топла вода сутрин и вечер... карам съпруга ми да пита ,,домоуправителя" а той се плюнчи, че нищо не знаел... поне график да ни дадат, както навремето 2ч/ 2ч, да ама не, може и с тока да почнат..
ех дурка дурка, ела в БГ да се изкъпеш
Ама къде четеш тези дивотии и кой те лъже не знам ? хахаха
Живея в Швейцария дълги години, няма топла вода сутрин и вечер... карам съпруга ми да пита ,,домоуправителя" а той се плюнчи, че нищо не знаел... поне график да ни дадат, както навремето 2ч/ 2ч, да ама не, може и с тока да почнат..
Чувам че и строителни материали се внасят от Турция. Или пазаруват директно там.
От край време е така - искаш мебели, поръчваш директно при тях на части и те ти го правят и пращат. При нас ако намериш кой, ще е чудо като пари и време. Това е за профи ниво, да не търсите да си разкроявате сами кухните.
https://www.theguardian.com/politics...k-to-rejoin-eu
Нещо забавно - а у нас половината население се заиграва с въпроса. добре че не е за референдум тази простотия. Макар и референдум да беше, представяте ли си още щом се обяви дата, какво ще се случи с имоти и ДЦК?
Светът се готви за рецесия, а ти се надяваш някой да те спаси! Ех мечтииии, запрятай ръкави и продавай докато все още има балъци!
Мен ли да спасяват бре ? Ти бълнуваш , не чакам от никой нищо ! Последните години някой като говори нещо обикновено става нещо коренно различно .
ПП Ники долара е цар но е поскъпнал 20% а сметката е плюс 50 % за три години ! И тия мантри които цитират учебниците отдавна не работят ,видно е . И знаеш защо не работят нали , не щото не са верни а щото друг дирижира музиката !
Паламуд взех от най стария магазин за риба в София,този на Женския пазар до спирките на трамваите Там е и прясна ,на 12 лева килото беше,София са я заляли с паламуди.В Турция паламуда е без пари иначе,3,4 лева килото е там.
Чувам че и строителни материали се внасят от Турция. Или пазаруват директно там.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Пазарът на недвижими имоти се срива глобално. Основната причина, разбира се, са увеличаващите се лихви по заемите. Просто кредитополучателите изпитват сериозни проблеми вече да си плащат вноските. А сривът на този пазар е свързан със срив на всички останали пазари, защото, първо, по високите вноски изяждат допълнително от дохода на кредитополучателите и, второ, предизвиква срив в потреблението на други стоки и услуги.
Ако затягането на централните банки не обърне посоката си скоро, предупрежденията за прекалено затегната парична политика, която ще доведе до сериозна рецесия ще се материализират. Но е ясно, че централните банки няма да спрат затягането, докато инфлационният натиск не отслабне. Така че затегнете коланите!
“През последното десетилетие притежаването на къща означаваше лесни пари. Цените нарастваха надеждно в продължение на години и след това станаха странно еластични в пандемията. И все пак днес, ако вашето богатство е вързано с тухли и хоросан, е време да се изнервите. Сега цените на жилищата падат в девет от най-богатите икономики.
Спадовете в Америка засега са малки, но на най-агресивните пазари вече са драматични. В полудялата по търсенето на жилища Канада жилищата струват 9% по-малко, отколкото през февруари. Тъй като инфлацията и рецесията дебнат света е вероятно задълбочаване на корекцията - дори агентите по недвижими имоти са мрачни. Въпреки че това няма да взриви глобалните банки, както през 2007-09 г., то ще засили спада, ще остави кохорта от хора с разбити финанси и ще започне политическа буря.”
копирано от Ф.Б
Ю.В
Корекция от 9% след тренда от 200% (за някои имоти в Сф, къщи извън гмежта по планини, море, села) не ме устройва. Купувам спокойно ако има стойностен имот който не е надут. Баланс, разбираш ли? Защото след корекцията колкото да не е без хич ще усетим истинската стойност на актив като имота. И не само на него. Чакай, още не сме минали през вдигане на доходите. С тези храни и цени на енергийни стоки...леко ще докачат лихвите нагоре, но недостатъчно за да има кой знае какъв ефект. Кредитите не мисля че ще поскъпнат значително. Дори в Германия в момента за някои от автомобилите се чака до есента на 2023!!! Рецесия да, но с напечатаното ще се вдигат доходи и изтриват дългове. Имотите са спаднали както Пачангов спомена - и още ще спадат към доходите обаче. Но не можеш да купиш щото ще имаш много други разходи.
Ай стига с тия цени,надухте ми главата.
Кой Ви е виновен питам аз че не можете да си управлявате разхода?
Яйца се купуват на големи опаковки по 60 бройки,идват на около и под 0,30 стотинки,преди се подстригвах за 10 лева ,сега в центъра на София съм си намерил мъжко на 4,99 лева,щото жената не си прави безмислени лафове,а печели от оборот,и бачка така 20 години.
После млечни ,иди в магазините на мандра Фаворит милк,и аз ще ти върна парите ако не ти хареса,биволско сирене мирише на мляко на 12*13 лева,кашкавал на около 16,17 лева,има и други алтернативи,и до Турция се ходи и така шопинг зразходка ,къде е това мляко на 4 лева ?
Мляко купувам под 3 лева ,на 4 да си го пие който иска ,то и без това подува корема и е вредно ...пъстървата ,да там цената е такава не може избяга ,но има и алтернативи ,на някои морски риби ,които са под тази цена ,сезонни...за всичко има алтернативи,но Вие си карате на ангро
Явно имате свободно време, добре сте информирани всички тук и за рибата и за кашкавала.
Не, Св. Ив. Рилски беше преди няколко дена. На 6,7 и 8 Октомври бях. Имах работна среща, а и едно какенце беше довод да отида. Доволен съм. В Лещен и Ковачевица не бях стъпвал. Даже в Гоце Делчев никога не съм ходил. Следващия път ще го посетя.
Заводи, хотели, заведения, шивашки фабрики вече активно наемат персонал от чужбина.
Попълненията са основно от Киргизстан, Узбекистан, Турция, Украйна и годишно са по около 5-6 хиляди.
Процедурата, макар и олекотена напоследък, още е тромава и отнема поне 3 месеца.
Точно така се прави. Наема се евтина работна ръка. Ако щеш. А колко западняци вече наемат и купуват в Бг заради кризата не четеш. ...дори само зимата да карат тук им е по-евтино.
Ми така е, дивият улов е най-добре, отделно норвежката скумрия е по-евтина от разните шарани, пастърви и др подобни тъпкани с хормони боклуци.
Сега излезе и доста Паламуд, който идва към Варна да си вземе, страхотен е, едър и мн мазен.
Паламуд взех от най стария магазин за риба в София,този на Женския пазар до спирките на трамваите Там е и прясна ,на 12 лева килото беше,София са я заляли с паламуди.В Турция паламуда е без пари иначе,3,4 лева килото е там.
Доспатска пъстърва ядох миналата седмица в Огняново. Ограничена бройка, затова я има рядко в менюто. Вкусът беше различен. Никакви развъдници. Яз. Доспат е развъдника.
Полезната риба е морската.Дори най-тъпата норвежка скумрия е по полезна от една БГ пъстървичка
Ми така е, дивият улов е най-добре, отделно норвежката скумрия е по-евтина от разните шарани, пастърви и др подобни тъпкани с хормони боклуци.
Сега излезе и доста Паламуд, който идва към Варна да си вземе, страхотен е, едър и мн мазен.
Коментар