IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Не говоря за 20%, а за 0.5-3 колкото си слагат и централните банки.
    И след това лирическо отколонение за колко са велики белгииците - сега пак ли е толкова горивото? Тоест дългосрочно какво стана с цената на горивото като имат гражданско общество и много протестират? Спряха ли дъжда да пада?
    дъжда ще си пада, но хубаво като ти капе вода на главата да гледаш дали вали дъжд или те плюят или те поливат с кофите .. а и какво ти пада на главата ...
    претеглено 2000 г възнаграждение и количество гориво с една заплата в белгия и днес няма да има сериозна амплитуда .. ама в българия ?
    да не говорим, че и това не правилно .. трябва да се гледа какво остава след разходи .. от които не можеш да избягаш ..
    белгия не ми света я светих .. не ме разбирай грешно, просто нещата там във финансово отношение са значително по приемливи .
    в бг имаме подобрение спрямо 2000 г. но сме далеч от белгия 2000 г към днешна дата .. средно претеглено .. без да се дават примери с изключения ..
    говоря за общия фон
    действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И защо да не задлъжняваме?Кредитите дават възможност да си позволиш неща, които би могъл след десетки години пестене и пак не е сигурно като се вижда за каква инфлация става въпрос. И ако преди 10 години си взел кредит от 100 хиляди и си купил определени неща, то днес тия 100 хиляди лева нямат същата стойност и няма да можеш да ги купиш, въпреки че си спестявал през тези 10 години. Благодарение на кредитите се създава средна класа ,има потребление,икономически ръст.
      Така беше до сега. Аз, както посочи един анализатор, който никога нищо не познава, знае, че леко съм се опарил в миналото и новия ми кредит, вместо за 7, го сключих за 5 години. Към края на тази година ще погася 1/3 от главницата му. Събрах кеш за още една трета от оставащата главница. Лошото е, че половината от този кеш е във ВСК. Ако стане атрактивен депозита от догодина, което малко ме съмнява, тази третина ще я поставя на тригодишен депозит, докато кредита бъде изплатен. На финала ще си притежавам ВИ, без грам кредит
      Last edited by Bailor; 13.10.2022, 23:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

20 % не са малко, аз не съм съгласен 0,002 % да решават, какво е добро за мен, за трети, за пети съгласно личния си интерес .. щото са в позиция да го правят . я да се гласува закон при изтърване на инфлацията над 3 % напускаш топлия стол, а ако се установи небрежност или умишлено бездействие директно наказателна отговорност .. пандиз .. да видиш как всички механизми за контрол ще почнат да функционират ..
        20 % инфлация не е здравословна, а е грабеж .. набиват ти го през гащите без плюмка как и да е .... трябва си гражданско общество .. активно и с позиция, но сме далеко от това .. 2000 г. си спомням в белгия .. още нямаше евро беше с франкове .. вдигнаха цените на горивата с 2-3 франка, което беше под 5 ст. превърнато в лева .. при средна заплата 15 пъти по висока от тази в бг .. в бг по онова време заплата беше 150 - 200 лева и на мен 5 ст ми се струваха нищо особено с 15 пъти по ниско възнаграждение .. тия като подивяха ... затвориха всичко .. спря метро, автобуси, инкасо .. нищо абсолютно не минаваше по пътя ... единствено и само линейки .. движение нула .. 3 дни така и цената на горивото падна под тази на която се продаваше преди повишението .. бях изумен от това което видях
        Не говоря за 20%, а за 0.5-3 колкото си слагат и централните банки.
        И след това лирическо отколонение за колко са велики белгииците - сега пак ли е толкова горивото? Тоест дългосрочно какво стана с цената на горивото като имат гражданско общество и много протестират? Спряха ли дъжда да пада?

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Инфлацията е добра когато е контролирана и в определени граници. Точно без такъв контрол се влиза в депресии и се спира развитието.
          Обществото е съставено от поне 80% идиоти, те не могат да си контролират личните финанси ти искаш да контролират инфлацията.
          20 % не са малко, аз не съм съгласен 0,002 % да решават, какво е добро за мен, за трети, за пети съгласно личния си интерес .. щото са в позиция да го правят . я да се гласува закон при изтърване на инфлацията над 3 % напускаш топлия стол, а ако се установи небрежност или умишлено бездействие директно наказателна отговорност .. пандиз .. да видиш как всички механизми за контрол ще почнат да функционират ..
          20 % инфлация не е здравословна, а е грабеж .. набиват ти го през гащите без плюмка как и да е .... трябва си гражданско общество .. активно и с позиция, но сме далеко от това .. 2000 г. си спомням в белгия .. още нямаше евро беше с франкове .. вдигнаха цените на горивата с 2-3 франка, което беше под 10 ст. превърнато в лева .. при средна заплата 15 пъти по висока от тази в бг .. в бг по онова време заплата беше 150 - 200 лева и на мен 10 ст ми се струваха нищо особено с 15 пъти по ниско възнаграждение .. тия като подивяха ... затвориха всичко .. спря метро, автобуси, инкасо .. нищо абсолютно не минаваше по пътя ... единствено и само линейки .. движение нула .. 3 дни така и цената на горивото падна под тази на която се продаваше преди повишението .. бях изумен от това което видях
          Last edited by marsianec1; 13.10.2022, 23:41.

Коментар

• Гледах сега един имотен анализатор, обяснява как ще има изригване при офис НИ, защото бил "чул, че много фирми, ще връщат служителите в офисите си, както било преди пандемията". След две години и седем месеца на 100% работа от вкъщи, обаче моите колеги не искат и да чуят за връщане в офиса Офисът не е затварял. Но никой не ходи там. Освен няколко пича, които са в маломерка с чавета на главата. В лични разговори ми е правило впечатление, че много хора биха си търсили нова работа, ако ги поискат обратно в офиса. За сега има тишина по въпроса от началството. Но вече имаме много хора, които са започнали работа след пандемията. Не са виждали никой от екипа на живо никога. Вече няколко години. Като ти пише такова, не го знаеш човек ли е или бот! Обаче имотният анализатор ми изглеждаше уверен в това, което бил чул. Та да питам тук - някой с инвестиция в офис НИ. Каква ви е заетостта? Каква ви е възвращаемостта?

Коментар

• На къде отива Германския пазар? (жокер...---> не е нагоре)

https://twitter.com/Schuldensuehner/...16386371039232

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

абсолютно вярно .. и по интересното е, че много хора не схващат, че интересите на държавата и интересите на хората са в колизия .. държавата контролира инфлацията, а в същото време държавата има интерес от инфлация ... трябват механизми за контрол на инфлацията подвласни на обществото, а не на държавата
                Инфлацията е добра когато е контролирана и в определени граници. Точно без такъв контрол се влиза в депресии и се спира развитието.
                Обществото е съставено от поне 80% идиоти, те не могат да си контролират личните финанси ти искаш да контролират инфлацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Инфлацията не е добре за никой, освен за държавата.
                  абсолютно вярно .. и по интересното е, че много хора не схващат, че интересите на държавата и интересите на хората са в колизия .. държавата контролира инфлацията, а в същото време държавата има интерес от инфлация ... трябват механизми за контрол на инфлацията подвласни на обществото, а не на държавата

Коментар

• https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/743342

Добре като за Казанлък.
                    Колко ли струват там имотите?

Коментар

• Цените на имотите гледам, че са по-ниски от тук.
                      Ето примерно един 145 кв в Азиятската част на Истанбул в добър квартал: 145 кв за 200 к евра.
                      https://www.emlakjet.com/ilan/kazask...onlu-11970219/

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Бях в Одрин. В събота на Лесово чакахме 3 часа и половина да влезем. Бяхме в Едрине Плаза точно до МОЛ-а. Взехме апартамента от БУКИНГ 120 евра. Огромен. Перфектен. Със закуска. Заредих в неделя от Одрин.
                        Явно заради пазаруващите от Бг са вдигнали цените в Одрин. В Истанбул и Къркларели на Шел цените са по-ниски, ето една снимка:
                        За имотите нз, но предполгам че заради голямото търсене от арапи и руснаци, цените да са нагоре.

Коментар

На Малко Търново в неделя чаках 4 часа! На опашката 90% от колите бяха бг, почти всички бяха на пазар, викам им "струва ли си пътя, чакането", викат "струва си". Аз не съм убеден че си струва, но щом ходят там на пазар, нз.
                          Къде зареди дизел за 2,73? На Шел Къркларели заредих за 25 лири, т.е 2,50 и то от V Power-a.
                          Бях в Одрин. В събота на Лесово чакахме 3 часа и половина да влезем. Бяхме в Едрине Плаза точно до МОЛ-а. Взехме апартамента от БУКИНГ 120 евра. Огромен. Перфектен. Със закуска. Заредих в неделя от Одрин.

Коментар

Първо на нас с имотите. За влизането в еврозоната имало изисквания за вдигане на данъците за собствеността - жилища, земи.
                            Отделно няма да се учудя да вдигнат и корп данък, както е на запад.
                            трябва първо да стигнем до там
                            препоръка е

Коментар

И аз не смятам, че тва е дъното. Според мен ноември ще се размаже всичко. Чакам коня на 13к и алтън на 14хх.
                              Напротив ноември ще е лудо рали

В началото на месеца са изборите печелят републиканците и пазара ще се изстреля

После идва декември и Коледа. Никой не може да си позволи да развали Коледата и срива се отлага

Смазването ще е Януари натам

Коментар

На Малко Търново в неделя чаках 4 часа! На опашката 90% от колите бяха бг, почти всички бяха на пазар, викам им "струва ли си пътя, чакането", викат "струва си". Аз не съм убеден че си струва, но щом ходят там на пазар, нз.
                                Къде зареди дизел за 2,73? На Шел Къркларели заредих за 25 лири, т.е 2,50 и то от V Power-a.
                                Напрягате модерацията и ще бастисат мненията. Кажете нещо и за имотите там. Чувам, че били тънки. Лесно ли се купуват?

Коментар

Working...
                                X