IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

    Даваш за 30~40 дни, а подръжката е 12 месеца. Ако наводнят или чупят нещо пък майсторите дерат кожи. Смяна бойлер 200 кинта при цена на бойлера 300 кинта.
    То ако имаше файда нямаше да се продават от 10 год на 200 евра.
    Има някои имоти с потенциал и биха се отдавали и извън сезона. Такива за по 40 дни да си ги отдават брокерите.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

    Коментар


    • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

      Идеален момент посредниците да бъдат наказани за алчността им
      То ще проличи скоро. Но се съмнявам, румънците са достатъчно тъпо решителни и ще изкупят повечето.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

      Коментар


      • Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение

        Аз съм от Варна и съм израстнал дет се вика на Дружба(така се казваше тогава).Като студент бях и 5години спасител там вместо бригада.Още тогава плажовете се задъхваха от хора а хотелите няма и 1/10 от това което е.Това вече не е курорт а квартал и то пренаселен.За ваканционни имоти просто забрави.
        Това е така. Няма и помен от тогавашния курорт с гранд хотела и дома на учените Жулио-Кюри. Със зеленината, уникалните дървета, кактуси и прочие.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

          Изключително неприятна леля и безумно неграмотни цървулски коментари. От това ли съдите за пазара?...
          И на мен ми е супер неприятна.Като всички лъжливи брокерки.Аз досега съм купил и продал общо 7 имота и не съм ползвал брокер.Последният път се бях навил за един гараж ама след многото и лъжи за срокове се отказах и си взех капарото.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
            Като сме тръгнали да обсъждаме черноморието. Преди 1 месец един стар Украински (или Руски беше?) дрон прелетя половин европа и се заби в Хърватска, без никаква реакция от пво. Представете си нещо такова да падне някъде по черноморието ? Туризмът и сделките с имоти директно ще катастрофират.
            То ще катастрофират не само по Черноморието ,но и в България ,стигне ли се до там да има косвени и явни такива случки.

            Коментар


            • Като сме тръгнали да обсъждаме черноморието. Преди 1 месец един стар Украински (или Руски беше?) дрон прелетя половин европа и се заби в Хърватска, без никаква реакция от пво. Представете си нещо такова да падне някъде по черноморието ? Туризмът и сделките с имоти директно ще катастрофират.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

                Изключително неприятна леля и безумно неграмотни цървулски коментари. От това ли съдите за пазара?...
                Не е ли вярно? Пълно е с украинци, но те стоят в хотели, защото държавата плаща на хотелиерите. Тук те са на безплатна почивка ол инклузив. На 1 юни спира тази програма и почти всички ще се изнесат на запад. Няма как да се купуват имоти (ако изобщо имат мангизи) на място, което е на 300 км от военен конфликт и то между ядренни държави! Една ракета към някой реактор и този имот струва колкото в Припят.
                Last edited by better; 08.05.2022, 23:25.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                  Не съм казал туристи - 300 000 имота х 4 човека ~1.2 млн. руснаци. Всички те, ядат, пият, зареждат гориво, ползват ресторанти ит.н. Да кажем 40 лв да ден ~ 50 млн - на ден само от руснаци. Хубавите хотели може би са пълни, но другите дет чакат сиромаси, ще гризнат дръвцето ми се струва. Ресторантите, атракционите, магазинчетата не ги виждам при тези - 1 млн човека.
                  Бакалски сметки, по принцип 1млн, на практика 100 000 и то мизерници

                  Коментар


                  • В ерата на нарастващи финансови пазари и спад на инфлацията икономиката, следваща пазара, е нещо прекрасно. Докато проверяваме приложенията за покупки на нашите телефони, се усмихваме, знаейки, че сме получили възможно най-добрата сделка. И когато проверяваме нашите нарастващи инвестиционни портфейли, получаваме прилив на допамин, който засилва ефекта на богатството от по-високите цени на активите. На фона на нарастващото потребителско доверие, нашият изпълнен с удоволствие и следващ пазара мироглед подхранва един благоприятен цикъл за рекордно време.
                    Както обаче предупреди жилищната криза в САЩ през 2008 г., икономиката, следваща пазара, е всичко друго, но не и добра новина по пътя надолу. Сигнализиращият ефект от бързо спадащите цени на активите ни застига на всяка крачка. Преди две години видяхме далеч по-широкообхватно повторение, когато ковид свали пазарните цени и глобалната икономика с тях. Когато инвеститорите, потребителите и бизнес лидерите видяха „края на света“ заедно, това се случи и с финансовите пазари, разходите на дребно и бизнес инвестициите. Всички бяха приравнени наведнъж.

                    Днес не само, че още повече сегменти от икономиката следват пазара онлайн, но както се увери моята студентка, прекъсванията на веригите за доставки и страховете от инфлация разклащат едновременно пазарите на акции, облигации, валути и суровини. Реалната икономика се превърна в боксова круша за мрачните пазарни настроения, тъй като драматичните ценови движения настъпват паралелно на множество пазари, засилвайки въздействието.

                    Исторически погледнато, институционалните инвеститори и бизнесът са отговорни за навигацията в коварните води, които се образуват, когато се сблъскат силната волатилност на цените и реалната икономика. От фючърсни до форуърдни договори, те разчитат на финансовите пазари за смекчаване на въздействието чрез хеджиране на ценовия риск.

                    Днес към тях се присъединява нова тълпа - спекулантите на дребно - които имат много различни цели. Благодарение на днешните силно финансиализирани пазари, за физическите лица вече е толкова лесно да търгуват с облигации, валути и суровини, колкото и да търгуват с акции на компании като GameStop.

                    Въпреки че това е обезпокоително, онова, което ме притеснява най-много, е потенциалът на настроенията на тълпата да се самоподхранват в среда на онлайн търговия 24/7.

                    Сигнализиращият ефект на бързо движещите се цени може да бъде мощен. Внезапен флашмоб от бичи или мечи настроения на даден пазар сега има потенциала да създаде бързо икономическо преливане, тъй като последиците от бурните колебания на пазарните цени се усещат веднага около кухненските маси и в производствените съоръжения по целия свят.

                    На следващо място са геополитическите последици, тъй като съдбата на емитиращите дългове държави и производителките на суровини се колебае с тълпата.

                    Глобална икономика, която всяка минута отразява импулсивното поведение на инвеститорите, представлява огромни предизвикателства за потребителите, бизнеса и властите. Много повече от икономическата стабилност на цените зависи от пазара.

                    Казват, че това, което се случва в Лас Вегас, остава там. Това не е така в днешните пазари, които понякога приличат на казино. Сега светът следва настроенията на

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                      В курорта Св. Константин и Елена има много предложения и оферти. И рушняците се изтеглиха. Лошото е че имотите им се изкупуват от богати посредници брокери. И после те пускат на пазара. Цените така остават високи. Все още. И не знам как ще е. Интересувам се в детайли и виждам какво става. Инак е гот да клъвнеш нещо на добра цена и да го пускаш кеш за краткосрочни договори и парата в джоба. Това е държавата - те те крадат, ти пък даваш на познати без пари.
                      Идеален момент посредниците да бъдат наказани за алчността им

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

                        Изключително неприятна леля и безумно неграмотни цървулски коментари. От това ли съдите за пазара?...
                        Е,хайде сега един път цитирате брокерите друг път не са ви удобни ?
                        Лелята във видеото продава имоти над 15 години и такива като вас и звънят да я питат какво да правят,пък сега като не са ви изгодни отговорите и ,стана неприятна леля с цървулски коментари
                        Да,не особено приятни ,нито пък и комуникира на ниво,факт,но това дето го казва логика има

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                          ПАРИТЕ ГОРЯТ, ВЛАГАТ ГИ В ИМОТИ

                          Ако през 2016 г. един двустаен апартамент можеше да се купи за 55 000 евро, сега същият струва 90 000 евро. Но заради по-ниските лихви, сега вноската по кредита ви ще е със 100 лв. по-малка месечно - вместо 750 лв. ще бъде около 650 лв., изчисляват експертите.

                          https://www.google.com/amp/s/trud.bg...582%25D0%25B8/
                          Едиствения проблем , че ако кредита не е с фиксирана лихва всичко се сгромолясва за 3 месеца когато лихвата се върне на нивата от 2016. В България има ли фиксирани лихви за 30 години ?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                            https://fb.watch/cTPQEGbGtd/

                            Много добро видео ..
                            Да купувам ли имот на морето?
                            Било се напълнило с украинци...
                            Гледайте !!!
                            Изключително неприятна леля и безумно неграмотни цървулски коментари. От това ли съдите за пазара?...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                              Жони, некъде надолу беше писал пак неподготвен. Требе просто да приемеш най-накрая, че София е сред най-достъпните места за покупка на имот в света. Без значение дали го сравняваш с Париж или Кабул.... Резултата е еднакъв....- по убаво от София нема :-))))

                              Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
                              Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in Dhaka
                              Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 114,759.52 ৳
                              (2,427.67 лв)
                              198,258.24 ৳
                              (4,194.04 лв)
                              +72.76 %
                              Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 58,580.82 ৳
                              (1,239.24 лв)
                              130,541.32 ৳
                              (2,761.53 лв)
                              +122.84 %
                              Average Monthly Net Salary (After Tax) 26,436.87 ৳
                              (559.26 лв)
                              78,880.16 ৳
                              (1,668.66 лв)
                              +198.37 %
                              В Кабул е малко по-добре от Дака, особено държавно са цъФналЕ....,ама имотите пак са по-недостъпни :-))) Евентуално некоя наследствена пещера на Осама в предградие на Кабул като Ихтиман мое да се земе тънко.... и нищо друго :-)

                              Local Purchasing Power in Sofia is 125.60% higher than in Kabul
                              Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 78,700.00 AFN
                              (1,654.11 лв)
                              199,545.92 AFN
                              (4,194.04 лв)
                              +153.55 %
                              Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 36,000.00 AFN
                              (756.64 лв)
                              131,389.18 AFN
                              (2,761.53 лв)
                              +264.97 %
                              Average Monthly Net Salary (After Tax) 17,812.50 AFN
                              (374.38 лв)
                              79,392.48 AFN
                              (1,668.66 лв)
                              +345.71 %
                              Средните цени са нещо много заблуждаващо. Според Вашата табличка цената на м2 в Центъра на София е 1,241.84 евро. Това е абсурдно. Вече има оферти в Овча купел и Люлин за по-високи цени. Как се изчислява тази цена ? Как се изислява какво е София Център ? Ми лесно. Около Лъвов мост цените са кажи речи като в ж.к. Дружба, но се води Център и сваля цената на истинския Център: Раковска, Ал Невски, Витошка, Патриарха. В тези райони цените са 3000 евро м2 и нагоре, което е една много различна цена. 3000 евро е цена която е съизмерима с цените в Ница и Кан. Средна ръка апартамент в Кан 70 м2 бил бил от порядъка на 250к евро. Това е към 3500 м2.Във Франция има закон Carrez, който задължава продавача да обяви реалната жилищна площ. Реална жилишна площ не включва обши части, мазета , тераси, стени, не включва даже части с височина под 180 см . Така , че 70 м2 в Кан ше са аналог на поне 100 м2 в София. И тия 250к евро за 100м2 в София са пак 3500 евро м2 както и в Кан. В Кан обаче средната заплата е от порядъка на 3000-4000 евро, в София е 1000 евро. В Кан взимаш апартамент , готов за живеене, в София трябва да налееш оше поне 50к евро за да смениш плочките от 50-та година, дограмите, паркета , тръбите и електричеството. В Кан имаш подземен паркинг на 50 до 200 метра , в центъра на София паркинга е до късмет всеки ден, в Кан през AirBnb наемаш двустаен за 250 евро на нощ в София за 80 евро. За дългосрочни наеми не знам a и е трудно да се правят обобщения но през AirBnb възвръшаемостта на практически еднакви апартаменти в Кан и София е 3:1. По ниво на услуги , транспорт, сигурност, чистота, климат просто няма място за сравнение. В Кан имаш плаж под носа, ски куроти на 30-40 минути път, една камара средновековни градчета на до 1 час път в които може да се изкара прекрасен уикенд. В София .... 1 час ти трябва да излезнеш от града а и трябва да ходиш с противогаз.

                              Някой беше писал за Париж. Цените в Париж са 2-3 пъти по-високи от Кан/Ница. Но като Париж има 10 града в света. Моля не си позволявайте да сравнявате тази клоака София с Кан и Ница , пък камо ли с Париж.


                              П.С. Колкото до достъпност , 200к евро заем в Кан при 1% фиксирана лихва за 30 години без таксите ще е някъде около 700 евро на месец ( това бяха лихвите до съвсем скоро , сега не знам) В София лихвата ше е 3% и плаваша, така че в началото ще е към 900 евро а след 3 години, кой знае , може и 2000 евро. Както казах средните заплати са 3:1 в полза на Кан а плашанията по един и съши кредит са по-високи в София , така , че това с достъпността трябва да е някаква смешка.

                              Коментар


                              • https://fb.watch/cTPQEGbGtd/

                                Много добро видео ..
                                Да купувам ли имот на морето?
                                Било се напълнило с украинци...
                                Гледайте !!!

                                Коментар

                                Working...
                                X