If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ти сериозно ли?
той пазарът полудя и всичко живо купува и се бута с лакти - именно затова цените се качиха
ако с бота и останалите мечки бяхме толкова значими - да сме сгънали цените, а то какво стана - точно обратното
докато вие с песимиста ръсехте лакърдии 2017-8-9-20-та истинските бикове купуваха и не ми казвай нямах пари, защото банките даваха евтини кредити ... именно затова казвам, че митко четния и тройката са куражлии и ги уважавам като бикове.
от приказките ви излиза, че май вас сме разубедили
наздраве
Аз 20-та си увеличих площта на магазина, като купих съседното на много справедлива за мен ценаКредит за такава дребна покупка не ми трябваше. Април 21'ва , купих с 60% самоучастие. А и аз не съм представителна извадка да съм имал специална нужда да купувам, въпреки, че никога не съм ви вярвал на бръщолевенията. Питам друго, ако дори 50 човека са ви послушали и са загубили 5 ценни години от младостта си, пропускайки да се сдобият със собствено жилище, ТЯХ, поне няма ли да помолите за прошка?
Ами тези, които заради приказките ви на теб и Бота 156, не си купиха собствено жилище през 2017г. и 2018г., а останаха под наем, на тях какво ще кажеш? Хайде Накавръка си е проблем на видни-учени в Психиятрията, ами другите хора?
ти сериозно ли?
той пазарът полудя и всичко живо купува и се бута с лакти - именно затова цените се качиха
ако с бота и останалите мечки бяхме толкова значими - да сме сгънали цените, а то какво стана - точно обратното
докато вие с песимиста ръсехте лакърдии 2017-8-9-20-та истинските бикове купуваха и не ми казвай нямах пари, защото банките даваха евтини кредити ... именно затова казвам, че митко четния и тройката са куражлии и ги уважавам като бикове.
от приказките ви излиза, че май вас сме разубедили
наздраве
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Да, ще действам и ще видим третата година. План B и C имам, дори да стане нещо и да нямам доходи, 10-20 години мога да плащам вноските, зависи от лихвите. За твоето МЯУ съм подготвен, да не дойде само моето МЯУ.
уважавам хората с кураж без значение от позицията - за да купи един друг трябва да продаде и обратното
ако ще скачаш в тригодишен фиксиран срок е добре за този период да може значително да намалиш кредита - иначе се обезсмисля ефекта на тригодишното фиксиране и плащането на екстра цена, която е добавена в момента към цените на имотите по линия инфлация и изгодни кредити.
галопираща инфлация + лицемерна банккова система = екстра ставка към цените на НИ
галопираща инфлация + адекватна банкова система (вкарана в правия път от ЦБ) = охладен пазар на НИ
при нас е първото и е добре да се има предвид, че докато има 'хубави кредти' ще има бутане с лакти и респективно екстра горница към цените на имотите.
обаче ако всички си 'седнем на ръцете' икономиката ще спре
Да бъркам за какво, че стадото се юрна да пазарува имоти без да се замисля кой, как, защо ще ги обитава. Че всички перачи се скъсаха да строят, че има будали да им плащат скъпо и прескъпо за изпирането на средствата вложени в маса строежи. Че 20+% от сградния фонд в столицата е празен.
От 2017-та считам, че цените значително изпреварват стандарта и развитието на обществото ни - както икономически така и демографски.
Понеже се опитвам да мисля рационално да очахвах по-рано да има корекция и осъзнаване, но както при всеки хайп се случи така, че пазарът стана доста по див отколкото очаквах. Това не значи, че съм си променил мнението, че се наду един балон в очакванията на инвеститорите как ще си оправят положението с 1-2 апарта или как от наеми ще избиват вечно евтини ипотечни кредити.
Печатането доведе доста сериозна инфлация и натисна кеша, но да си ме чел някога да препоръчвам 'депозит'. Това, което сектантите не осъзнават е, че кризата която ни чака няма да е мед и масло за инвеститорите бутнали в по една две тули в град с доста тъмни прозорци..
Ами тези, които заради приказките ви на теб и Бота 156, не си купиха собствено жилище през 2017г. и 2018г., а останаха под наем, на тях какво ще кажеш? Хайде Накавръка си е проблем на видни-учени в Психиятрията, ами другите хора?
Добре де толкова ли е трудно да кажеш : Да момчета бърках в подължение на много години, извинете
Да бъркам за какво, че стадото се юрна да пазарува имоти без да се замисля кой, как, защо ще ги обитава. Че всички перачи се скъсаха да строят, че има будали да им плащат скъпо и прескъпо за изпирането на средствата вложени в маса строежи. Че 20+% от сградния фонд в столицата е празен.
От 2017-та считам, че цените значително изпреварват стандарта и развитието на обществото ни - както икономически така и демографски.
Понеже се опитвам да мисля рационално да очахвах по-рано да има корекция и осъзнаване, но както при всеки хайп се случи така, че пазарът стана доста по див отколкото очаквах. Това не значи, че съм си променил мнението, че се наду един балон в очакванията на инвеститорите как ще си оправят положението с 1-2 апарта или как от наеми ще избиват вечно евтини ипотечни кредити.
Печатането доведе доста сериозна инфлация и натисна кеша, но да си ме чел някога да препоръчвам 'депозит'. Това, което сектантите не осъзнават е, че кризата която ни чака няма да е мед и масло за инвеститорите бутнали в по една две тули в град с доста тъмни прозорци..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Защо бамката ще ти дава на 2,9%, при положение, че на държавата не дава на толкоз? Аааа сетих се. Ти си по-платежоспособен и безрисков от държавата.
Не знам, не мога да ти отговоря на този въпрос, предполагам, че риска им е казал - толкова и това е! Прост човек съм аз - дават ми и взимам. Мога само да се съглася на тази лоша сделка, плача и подписвам, плача и подписвам.
Аз съм от тия лудите имам едни за продаване щото са на кофти локация и поскъпнаха повече от доволно. Ако се срути пазара там най много ще потънат и най дълго ще чакам да се върнат цените.
+1
Ходя на огледи с рулетка и компас. Оглеждам ъглите за влага отвътре и отвън сградата. Минавам и вечер, защото някои места имат зловещ вид на тъмно. Това разбира се, не е достатъчно. Сестра ми е разказвала истории точно като описаната от теб, но от другата страна на голямата локва. Тук само си мислиш, че "избираш" НИ, а всъщност хвърляш боб. Това е още една причина, да не обичам продажба на доказал се имот с цел бъдеща покупка. И един пример: има блок на 100 метра от тук, в който хората са платили по 15к евро на зелено за паркоместа, които 5 години след акт16 все още са неизползваеми, защото имат една педя вода! Не ми се мисли, ако някой е закупил повечко паркоместа, за да ги отдава под наем.
Най-обичам да слушам брокерите, като предлагат вълшебно вю към планината. Това важи за всички Ливади, Манастири и прочие. Впоследствие не можеш да видиш дори телевизионната кула на Копитото. Вю към Витоша има само от Волуяк, ама си иска силно зрение.
Когато нашият пазар на НИ стане истински пазар на НИ, тогава ще можем да гледаме и другите пазари и да градим хипотези. Един пазар на НИ има един цял куп индекси, които отчитат инфраструктура, перпсективи, предстоящи строежи и куп други неща. У нас изобщо няма подобни каталози и класации. После, купих един апартамент в Белгия навремето - ами идва цяла делегация от специалисти, които правят оценка на състоянието на жилището - като започнеш с влагомерите във всяко кътче, та стигнеш до вътрешната и външната част по цялостнот захранване с газ, ВК, електро и т.н. Тук никога не знаеш какво купуваш - виждаш какво има и толкоз, без никаква експертиза. Е, какъв пазар имаме и за какво говорим - щял да се срути, да с спука балонът, да изпопадат бабичките от балконите на хубавите имоти. Нищо подобно. Пазарът у нас си има свои коловози, които изобщо не се пресичат с представите за пазар.
+1
Ходя на огледи с рулетка и компас. Оглеждам ъглите за влага отвътре и отвън сградата. Минавам и вечер, защото някои места имат зловещ вид на тъмно. Това разбира се, не е достатъчно. Сестра ми е разказвала истории точно като описаната от теб, но от другата страна на голямата локва. Тук само си мислиш, че "избираш" НИ, а всъщност хвърляш боб. Това е още една причина, да не обичам продажба на доказал се имот с цел бъдеща покупка. И един пример: има блок на 100 метра от тук, в който хората са платили по 15к евро на зелено за паркоместа, които 5 години след акт16 все още са неизползваеми, защото имат една педя вода! Не ми се мисли, ако някой е закупил повечко паркоместа, за да ги отдава под наем.
напротив беше ясно, че куцо и сакато ще се юрне да купува. иначе пазара няма да качи...2015-та стана ясно за БГ
Сега същите дето се юрнаха със закъснение да гонят пазара казват при по-високи лихви пазара не може да се сговни....ами ще видим.
Не е до куцото и сакатото, а е единствено до кредита. Няма ли го кредита, няма ни куцо, ни сакато - има само едни спестовни хора, които никога няма да дадат бакшиш.
Аз съм от тия лудите имам едни за продаване щото са на кофти локация и поскъпнаха повече от доволно. Ако се срути пазара там най много ще потънат и най дълго ще чакам да се върнат цените.
Коментар