Първоначално изпратено от Bad_Bear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Стига си говорил с приказвачи които и идея си нямат нито от имотен пазар, нито от пазар на наеми. Повърхностен си. Къв магазин бре, ела да видиш кварталния гараж от 15 кв.м - чакам на опашка да вляза. Плаща 400 лв наем собственика на магазина, познавам го, оборотът му на ден е поне 2-3 хил лева. Това не е за всеки. Знае какво и откъде взема, зарежда, цените му са конкурентноспособни. Само големите вериги са с големи отстъпки по каталог, знаеш.
Върнал се и магазин ще ми прави, от всяко дърво свирка не става. Що аз не направя магазин, щото не умея.
Осен това знаеш че с магазините като цяло е трудно. Много не са си направили сметката - кво предлагат, под наем ли са или собственици, артикули, цени, мениджмънт, персонал...буфер, сметки за топло и ток....в малък квартален биеш парата, в централна част с липса на място за паркиране и да носиш торбите и изобщо нема да стане. Това е. Липса на оценка.
Иначе малките имаше доста оборотни.
Утре съм по Червен бряг ,там ще инспектирам какво се случва .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пълни глупости,again,виж сега какво ще ти кажа ,преди малко борсите се сринаха ,предполагам си видял,така сега това което пак ще кажа ,за пореден път ,срива който виждаме по борсите по подобие на 2008 година ще се пренесе в реалната икономика ,това ще стане и това е целта в момента
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Не знам, кое е туто финитото, след като всеки месец ровя в пощата и изхвърлям с досада бележки с текст: "Купувам жилище в района". Апарта ми е на ет.3, между у-ще и парк.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеУхаха, Кавръчето предсказва нива под тези от кризата от 2008! Да разбираме, че SP500 ще падне под 500, БФБ-то ще спре да съществува, а апарт в София ще се подарява с кафемашина бонус. Ех, тея лихви какви полюции раждат
Бетера, много хубав въпрос ти зададе, колко време мислиш ще устискат Щатите на тея лихви и свиване на бюджетите преди дълга към ФЕД да изгърми?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Дяковска не е сама. Ще оправят парка. Постепенно, вече забраниха много неща. Има си няколко заведения които правят отлични постъпления и обслужване. Този на езерото в началото, Кошарите, често работи само с частни партита, познавам съдържателя, Пещерата, Ловна среща - отдалечени са. Вила Кайлъка - хотел и спа с уникална позиция над скалите и язовира и няколко частни имота къщи които се наемат. Хотел Кайлъка е добър, често има и форуми, през лятото е фул там заради прохладата и уникалните скали - катерят много запалени по това хоби.
Но Кайлъка е голям парк - километри и е труден без финансиране и поддръжка. Летния театър го обновиха и доста концерти имаше това лято.
ПП: ще ти пусна на Вайбър снимки на сградата и мястото което забих. Сега цена от 1000€ на метър няма, мога да се хвана на бас с теб по 5К лева. Само без коптори на майна си райна. Имам 18 кв м паркомясто с асансьор и достъп до високия ми 2 ри етаж. Изолация, покритие на тераси и первази...браво на пича който се и виждаме често да пийнем по бира.
Коментар
-
Ми аз съм с една колежка тука,познавала се с Дяковска ,теглихме по един тигел на центъра,но пък и кучето си е взела с нея ,та с него ни напред ни назад,в хотела тя отиде да пие една бира ,докато аз се оттеглих, щото с това куче цял ден ни дойде овър,гледаш го симпатично но само лае,ръмжи,проклет характер ,тука кучетата са като котките в Египет ,та му постлаха,та храна му дадоха от рецепцията комплимент,изобщо куче да си ,но тя и Дяковска е кучкарка ,даже като дойдохме си разхождаше кучетата в парка,с още някаква жена.
Затова и не се обадих ,защото съм вързан с нея,едвам намерихме къде да паркираме ,ужас е долу ,над центъра намерихме ,дето строят сега някаква нова сграда ,доколкото разбрах е взет с 10 годишна концесия хотела,и сега всичко дето се изкара от Германия по концерти и участия тука се наливало,не знам дали ще и излезе сметката ,парка е уникален,но си личи че общината не пипа нищо,жалко е много, е знам защо,толкова ли няма интерес да живне малко,гледам и в самия парк изоставени ресторанти,места ,от татово време нищо не е пипано с няколко неща,тука покрай хотела е имало инициативи ,и са изчистили не малко площи.Кайлъка е уникално място иначе .
Но Кайлъка е голям парк - километри и е труден без финансиране и поддръжка. Летния театър го обновиха и доста концерти имаше това лято.
ПП: ще ти пусна на Вайбър снимки на сградата и мястото което забих. Сега цена от 1000€ на метър няма, мога да се хвана на бас с теб по 5К лева. Само без коптори на майна си райна. Имам 18 кв м паркомясто с асансьор и достъп до високия ми 2 ри етаж. Изолация, покритие на тераси и первази...браво на пича който се и виждаме често да пийнем по бира.Last edited by bulgarian lev; 02.11.2022, 23:26.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Ухаха, Кавръчето предсказва нива под тези от кризата от 2008! Да разбираме, че SP500 ще падне под 500, БФБ-то ще спре да съществува, а апарт в София ще се подарява с кафемашина бонус. Ех, тея лихви какви полюции раждат
Бетера, много хубав въпрос ти зададе, колко време мислиш ще устискат Щатите на тея лихви и свиване на бюджетите преди дълга към ФЕД да изгърми?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЕй го ,сега съм в Плевен,не знам защо Лева купи имоти тука,говорих с една жена ,мъжа и бил шофер на посланика ни в Италия,Палермо дошли са от Италия,мъжа и софиянец,да живеят в Плевен,отворила си и магазин ,какъвто е и ала и в София и сега си скубе косите ,пълна трагедия било,умряла работа,даже се набили и в къща по селата около Плевен,гледахме истории от живот на село,ала,бала дежурните опорки.
Иначе приятен град,хубави стари блокчета има,новото строителство е на кофти места,довечера сме на гости на Люсито Дяковска в нейния хотел в парка Кайлъка,там да видим едни бизнес дела дали ще станат.
Върнал се и магазин ще ми прави, от всяко дърво свирка не става. Що аз не направя магазин, щото не умея.
Осен това знаеш че с магазините като цяло е трудно. Много не са си направили сметката - кво предлагат, под наем ли са или собственици, артикули, цени, мениджмънт, персонал...буфер, сметки за топло и ток....в малък квартален биеш парата, в централна част с липса на място за паркиране и да носиш торбите и изобщо нема да стане. Това е. Липса на оценка.Last edited by bulgarian lev; 02.11.2022, 23:31.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Според мен бамките знаят че държавата ще я укъса догодина и затова ще чакат кът чакали за да я кредитират на по-висока цена.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Няма кой да ти го купи в момента на тази цена ,ако искаш се пробвай и пусни обява,ще ти звънят брокери само за наеми,за продажби няма никой да ти се обади в момента ,филма приключи пак подчертавам от вече два или три месеца ,еуфорията беше до Юли някъде края на Юни,после финито.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
те БНБ може да продължават да си 'пипат ушите', но в един момент държавата ще има нужда от пари за запълване на дупките в бюджета
лхвите по ДЦК няма да чакат БНБ, банките майки на наште тук също, Юрибора също... с или без намеса от страна на БНБ - тук нещата ще се затегнат покрай политиките в Европа. Просто ще стане с известен лаг... както винаги.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеФедералната комисия по операциите на открития пазар заяви, че вероятно все още ще са необходими "постоянни увеличения", за да се достигнат лихвените проценти до ниво, което е "достатъчно рестриктивно, за да се върне инфлацията към 2% с течение на времето", в нова формулировка, добавена към изявлението ѝ след двудневната среща във Вашингтон. Банкерите единодушно решиха да повишат целта за основния лихвен процент с още 75 базисни точки до диапазона от 3,75 % до 4 % - най-високото му равнище от 2008 г. насам.
Пауъл заяви, че пътят за постигане на "меко приземяване" се е стеснил, тъй като Фед не е забелязал понижаване на инфлацията.
Меко приземяване - или ситуация, при която Фед намалява инфлацията чрез забавяне на растежа, без да предизвиква рецесия - все още е възможно, каза той. Но по-рестриктивната парична политика за борба с инфлацията стеснява прозореца за постигане на "меко приземяване", каза Пауъл.
"Никой не знае дали ще има рецесия или не, и ако има, колко тежка ще бъде тя", каза той, като добави, че работата на Фед е да възстанови ценовата стабилност.
Има ли неразбрали от тая вечер ????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
Любопитно БНБ , кога ще стигне тези 3-4 % на ФЕД и ЕЦБ….
лхвите по ДЦК няма да чакат БНБ, банките майки на наште тук също, Юрибора също... с или без намеса от страна на БНБ - тук нещата ще се затегнат покрай политиките в Европа. Просто ще стане с известен лаг... както винаги.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Лордечето е кораво, по твоите думи 2008 г е ял някакви кожи и пак е оцелял без да продаде. Въпросът ми е как ще оцелеят изнежените миринакци? Някъде четох, че 30% от тях нямат дори 300$ по сметките си, харчат от кредитните си карти и живеят месец за месец.
Кредитът ми е изплатен на 1/3 от главницата за година и половина, а имам и кеш вече, ОТНОВО насъбран, без бургаския да съм отдал, дори за една нощувка на чужди хора.
През 2013г. бях събрал повече кеш в КТБ на 7,2% лихва, от оставащата ми главница от Алианц по потребителски на 6,8% твърда надбавка + ОЛП на БНБ, който беше 0,00%.
Коментар
Коментар