Първоначално изпратено от unimog
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Нищо подобно! Изтеглени са средства за кредитиране на кредитни институции, т.е. кредита за имотите го няма, мотора на високите цени. Следователно сривът е неизбежен!
Средствата за ЦК не са намалени, а са си в пълен размер.
Не мисля, че осъзнаваш, какви глупости пишеш!!!
Сривът е неизбежен но не там където мислиш
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Теб това трябва много да те плаши даже, но ти не знаеш какво гледаш. Защото това е резултат от матуритата на краткосрочни ДЦК (под 2 години), а точно тези ДЦК-та са небходими сега за банковата система да я предпазят. Гледай как се изкупуват днеска до 2 годишните немски. Някой търси да купува. Следващия ход ще е евентуално да накарат ЕС да пусне кратки ДЦК-та да покажат воля пред медиите за спасяване на банките (и неизречено - хиперинфлация).
ако погледнеш седмичната статистик от февруари и март няма почти разлика. това което го е постнал Laconic са данни към 3/3 публикувани на 7/3.
делтата феб, нач март свиване с 430м за една седмицаLending to euro area credit institutions related to monetary policy operations denominated in euro 1,221,760 -432
който иска може да гледа баланси и за февруари5.1 Main refinancing operations 821 −402 5.2 Longer-term refinancing operations 1,220,935 0 5.3 Fine-tuning reverse operations 0 0 5.4 Structural reverse operations 0 0 5.5 Marginal lending facility 4 −30 5.6 Credits related to margin calls 0 0 Last edited by pirdop; 13.03.2023, 16:13.
- 1 like
Коментар
� -
Теб това трябва много да те плаши даже, но ти не знаеш какво гледаш. Защото това е резултат от матуритата на краткосрочни ДЦК (под 2 години), а точно тези ДЦК-та са небходими сега за банковата система да я предпазят. Гледай как се изкупуват днеска до 2 годишните немски. Някой търси да купува. Следващия ход ще е евентуално да накарат ЕС да пусне кратки ДЦК-та да покажат воля пред медиите за спасяване на банките (и неизречено - хиперинфлация).
Средствата за ЦК не са намалени, а са си в пълен размер.
Не мисля, че осъзнаваш, какви глупости пишеш!!!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Отново си в грешка, не печатат, а горят пари!
Сериозна ли си мислите, че ще обърнете пазара като пишете тук. Ситуацията вече е необратима, балона се пука!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Колега, много, много си заблуден! ВМПП е мой човек и няма нищо общо с колегата Laconic!
Гледал ли си филма Identity?
- 1 like
Коментар
� -
Още не можете да проумеете че 150К евро са нищо пари. ТИ работиш 5-10 години за тия пари а те ги принтират за микросекунди и ги поставят по сметката на Киро-инфлацията да раздава на компании които никога не си чувал като Джемкорп.
И аз това ти казвам пазара в България изобщо не е стресиран, имотите не са паднали и 1% от върха, и инфлацията ни е 15%. А те започват да печатат пари!!! Какво ти говори това? Че имотите ще падат? Хахаха.
Сериозна ли си мислите, че ще обърнете пазара като пишете тук. Ситуацията вече е необратима, балона се пука!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениегледай сега снимка от римското гоце
https://www.investor.bg/news/news/last/
от парижкото и берлинското хич и няма смисъл да качвам
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
А знаеш ли, че много от започнатите проекти от началото на 2022 умишлено не продаваха имоти защото чакаха цените да се вдигнат и тогава да ги развързват, е сега се опитват да ги пласират, но им е трудно на тези цени.
Имам един познат (милионерче), който пролетта на 2022 започна да строй в София и ми беше казал, че няма да продава докато не напредне със строежа до акт 15 и тогава ще продава на по-висока цена. Преди няколко дни го срещнах и ми каза, че ще почва да продава защото привършва с кеша и трябва да тегли кредит, а още няма акт 14. Ще видим на къде ще избият нещата.
Но може да има и такива каквито ти пишеш...да са изалчнели леко.... Ако са и с кредит както твоят познат ще им бъде доста сложно защото не че няма пазар, но не е същият като до скоро и основното посоката не е положителна според мен като търсене на тези цени.
Ако го срещнеш пак пиши да видим как се е развило...интересно ми е....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
имоти като двустайна панелка в младост за 150К евро или някакви други?
има имоти и имоти, а много хора спекулират с покупки на няколко имота на зелено и последваща препродажба с горница - тази схема е много добра при покачващ пазар, но е убийствена при стресиран пазар.
В България пазарът още не е стресиран, а само има едно ослушване в последните 6м, което е затишие пред буря.
И аз това ти казвам пазара в България изобщо не е стресиран, имотите не са паднали и 1% от върха, и инфлацията ни е 15%. А те започват да печатат пари!!! Какво ти говори това? Че имотите ще падат? Хахаха.
- 1 like
Коментар
� -
гледай сега снимка от римското гоце
https://www.investor.bg/news/news/last/
от парижкото и берлинското хич и няма смисъл да качвампрепоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеНе с кредити а конкретно с имоти. Оня ден ви казах още от неделята да търсите брокер и ето че съм прав, днеска не мога да се свържа с моя брокер изобщо все заето и затваря. Вече е късно така че се фокусирайте върху терапията. Не всичко е пари, даже парите май нищо няма да струват скоро.
има имоти и имоти, а много хора спекулират с покупки на няколко имота на зелено и последваща препродажба с горница - тази схема е много добра при покачващ пазар, но е убийствена при стресиран пазар.
В България пазарът още не е стресиран, а само има едно ослушване в последните 6м, което е затишие пред буря.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами там е въпроса, че не е същото, няма нищо общо като икономическа ситуация. Няма алтернатива на кеша....и за строителите също.
Как ги виждаш да надиплят няколко милки в бамка / припомнихме си че е риск/ при двуцифрена инфлация ?! И да го направят на прИмоция....
Ще правят примоции само ако им трябва кеш спешно...по някаква причина. В техният случай е нов проект...Ама то в момента не е много ок за нови проекти....
Айде ще издам и малка тайна Левчо да не ми се сърди. Последната му покупка в София заедно с Маверик беше от строител...., който е държал 10 години апарта..... известна строителна фирма. Продадоха го само защото им е трябвало кеш за нов проект....
Моят любим инвеститор държа в една сграда 2 апарта / последен етаж/ 3 години.....продаде ги когато му потрябва кеш....за нов проект....
Имам един познат (милионерче), който пролетта на 2022 започна да строй в София и ми беше казал, че няма да продава докато не напредне със строежа до акт 15 и тогава ще продава на по-висока цена. Преди няколко дни го срещнах и ми каза, че ще почва да продава защото привършва с кеша и трябва да тегли кредит, а още няма акт 14. Ще видим на къде ще избият нещата.Last edited by Traicho_80; 13.03.2023, 15:12.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами там е въпроса, че не е същото, няма нищо общо като икономическа ситуация. Няма алтернатива на кеша....и за строителите също.
Как ги виждаш да надиплят няколко милки в бамка / припомнихме си че е риск/ при двуцифрена инфлация ?! И да го направят на прИмоция....
Ще правят примоции само ако им трябва кеш спешно...по някаква причина. В техният случай е нов проект...Ама то в момента не е много ок за нови проекти....
Айде ще издам и малка тайна Левчо да не ми се сърди. Последната му покупка в София заедно с Маверик беше от строител...., който е държал 10 години апарта..... известна строителна фирма. Продадоха го само защото им е трябвало кеш за нов проект....
Моят любим инвеститор държа в една сграда 2 апарта / последен етаж/ 3 години.....продаде ги когато му потрябва кеш....за нов проект....
ако беше същото сега нямаше да се строи толкова и да има толкова обекти на дупка, които са прибрали значителни суми от FOMO (fear of missing out) инвеститорите.
изхождането от части случаи като прословутата маломерка на левчо е грешно за изграждане на стратегия, но хора разни
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
�
Коментар