Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
25 %иска Тобо Груп
Ако някой строител има нужда от финансиране за ДРУГИ проекти да се обърне към банките не към мен....:-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Кой дава 50% на кота 0 ?! Нема нито 1 фирма с подобно изискване.....Пак не си в час Берти....:-)
Коментар
-
В никакъв случай не го правиш , а и от теб не моа са Убидя :-), но туй си е аритметика Бетерчо.....точна работа . Имаме 100 % с 200% ръст става 300% с 300% ръст става 400% тези двете минус 70% дават съответно 90% и 120% на първоначалната цифра....)
Но си оправдан , не си първият който се Убърква по подобен начин с гоУемите цифри и дискаунти...само дето не съм го очаквал от теб :-)
ПП Ама тва е дребнава работа игнорирай го...Сигурен съм че вече ще си наясно :-) Повдигнах въпроса само защото в темата 95% от понижителите правят същата грешка. 30% ръст не е равно на 30% спад после.... и от там очакванията за спад са бая нереалистични....:-)
Коментар
-
Кой дава 50% на кота 0 ?! Нема нито 1 фирма с подобно изискване.....Пак не си в час Берти....:-)
Коментар
-
Еми точно заради обувките - късам ги от 2021 обаче насам....Не съм срещал досега такъв строител...
Но ако ги има си прав разбира се че е безумие някой да се съгласи на подобно нещо и за рисковете...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
теб те знаем, че няколко чифта обувки скъса от 2018-та да обикаляш (само) по строителите, но се съмнявам да си обиколил всички
скоро гледах оферти (някакви реклами ми излизат и цъкам за обща култура) и единия начин за яко 'изгодна' цена беше именно 40-50% до първа плоча или нещо от сорта, което ми се струва не особено безрисково ако насреща имаш фирма Х регистрирана онзи ден с управител г-н Някой си и капитал 100кинта, но има хора оптимисти щом върви и така.. все пак се строи и дано се построи всичко. По-добре построено и празно отколкото обекти до акт 14-15 още 10 години.
Но ако ги има си прав разбира се че е безумие някой да се съгласи на подобно нещо и за рисковете...
Коментар
-
скоро гледах оферти (някакви реклами ми излизат и цъкам за обща култура) и единия начин за яко 'изгодна' цена беше именно 40-50% до първа плоча или нещо от сорта, което ми се струва не особено безрисково ако насреща имаш фирма Х регистрирана онзи ден с управител г-н Някой си и капитал 100кинта, но има хора оптимисти щом върви и така.. все пак се строи и дано се построи всичко. По-добре построено и празно отколкото обекти до акт 14-15 още 10 години.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Ти правиш внушения - не всички са с 100лв капитал, но има една лоша практика сред строителните предприемачи да 'отделят' всеки нов обект в нова фирма - това не се прави с цел защита на интересите на канарите дали 50% до кота 0. Затова всеки си има глава на раменете и може за 1 минута да провери дружеството на което ще се довери с предварителен договор - какъв капитал има и съответно дали въобще може да се говори за някакви гаранции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не искам да се заяждам, но искам да ти напомня, че Убъркването все е било при теб, и сега не е по-различно.
Но си оправдан , не си първият който се Убърква по подобен начин с гоУемите цифри и дискаунти...само дето не съм го очаквал от теб :-)
ПП Ама тва е дребнава работа игнорирай го...Сигурен съм че вече ще си наясно :-) Повдигнах въпроса само защото в темата 95% от понижителите правят същата грешка. 30% ръст не е равно на 30% спад после.... и от там очакванията за спад са бая нереалистични....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.12.2022, 13:13.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тренд: жилищата поевтиняват, наемите се вдигат
В четвъртък два от най-големите ипотечни кредитора във Великобритания - Nationwide Building Society и Halifax, съобщиха, че през септември, октомври и ноември цените на имотите в страната са се понижавали. През ноември намалението им на годишна база е почти 10%. Освен че това се случва за първи път от световната финансова криза насам,
то е и почти същото като тогава. Между 2008 и 2009 г. цените на жилищата във Великобритания паднаха с около 15%.
Има притеснения, че сегашният спад е само началото на продължителен тренд, който да заприлича на случилото се през 1989-1990 г. Тогава във Великобритания имотите са загубили една пета от стойността си.
Според главния изпълнителен директор на Nationwide Building Society Крис Роудс обаче само най-черният му сценарий включва спад на цените с 30%, по-вероятно било те да намалеят с между 8 и 10%.
https://www.24chasa.bg/biznes/article/13271943
- 1 like
Коментар
-
Ееее Бетерчо утрепа ме с тоя доход :-) Ама и той не мож помогне да разбереш какво написах, а именно, че си се Убъркал, че крайната цифра е много повече от началната при 200-300% ръст и после 70% спад :-) Дали са койни или домати крайният резултат е еднакъв горе долу.... аритметика Бетерчо :-)
- 1 like
Коментар
-
Крипоскемърите от Нексо бързат ( сградата няма Акт16) да затворят някой друг милион в имот преди да ги сполети очакваната съдба, подобна на тази на FTX
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...aniia_na_zaki/
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеПанеляка падна под 1.7К средна цена -
Резултат от Вашето търсене на:
Особености: Панел
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 107046 euro
Средна цена на кв.м: 1694 euro.
това е индиректна реклама за зелените проекти - като участват всички, а собствениците на панелите се надяват...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар