IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Очаква се поевтиняване на имотите в Чехия

    Първо ще поевтинят старите жилища в по-малките чешки градове

    „Първи ще паднат цените на имотите, които са явно надценени – къщи в лошо състояние и обекти, разположени на неблагоприятно място и изискващи цялостна реконструкция. Това ще засегне и някои къщи, вили, а може би дори и луксозния сегмент “

    „Трябва обаче да вземем предвид дали собствениците на такива обекти по принцип трябва да продават при сегашната ситуация. Ако „да“, тогава можем да се върнем на цените отпреди 2 години. Ако „не“, тогава ще има по-малко предлагане и съответно цените ще падат по-малко“

    В момента цените на недвижимите имоти в страната са изключително високи. В края на миналата година, според Чешката национална банка, ръстът на годишна база е с около 40%. Данните са на база съответния среден доход на домакинство и доход от наем.

    https://fakti.bg/imoti/707630-ochakv...ane-na-imotite

    Коментар


    • UBS: Европа вече е в "плитка" рецесия

      Eвpoзoнaтa вeчe ce нaмиpa в "плитĸa" peцecия, ĸoятo e пpeдизвиĸaнa oт pacтящитe цeни нa eнepгиятa, ĸaтo ce oчaĸвa тoвa дa пpoдължи дo ĸpaя нa гoдинaтa.

      Oчaĸвa ce иĸoнoмиĸaтa нa eвpoзoнaтa дa ce cвиe c 0.1% пpeз нacтoящeтo тpeтo тpимeceчиe и c 0.2% пpeз чeтвъpтoтo

      Oт бaнĸaтa cмятaт, чe цeнитe нa пpиpoдния гaз щe ce пoвишaт oщe, нo вce пaĸ нe ce oчaĸвa cepиoзeн нeдocтиг нa cиньo гopивo.

      https://money.bg/economics/ubs-evrop...retsesiya.html

      Коментар


      • нападайте

        https://fakti.bg/imoti/707264-oshte-...imoti-po-1-eur
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
          Около 1000 нови безработни нето има регистрирани през миналата седмица. Ако продължим с това темпо до края на годината ще имаме ръст с още около 20К, но нищо чудно да удвоим, че идат зимни месеци.

          https://nsi.bg/bg/content/18150/basi...B8%D1%86%D0%B8
          Че кой ще работи в Бг? За кво ти е да работиш, като тук много лесно се правят мангизи. Да бачкат там китайци, турци, немци.
          Чекайте да ви светна сиа.
          Отивате в бамка, теглите ипотечен кредит за 500 000 лв с тях купувате жилище. Вноската е около 2500 лв. Веднага го давате под наем за 5000 лв на месец (има опашки от желаещи от цял свят) и си свиркате. Лежите и пърдите и от въздуха ви идват по 2500 лв. Отделно както знаем имотите се вдигат с 30% на година, така този имот след 10 год ще струва най-малко 1 500 000 лв.
          Налазвайте докато не свършат.

          Коментар


          • Култови ресторанти в Пловдив затварят завинаги

            https://blitz.bg/regioni/kultovi-res...ews905521.html

            Коментар


            • Investing.com -- Доверието сред германските домакинства падна до ново рекордно ниско ниво през септември, тъй като спираловидната енергийна криза в Европа доведе до рязко увеличаване на намеренията за намаляване на други разходи.

              Индексът на потребителското доверие на GfK за най-голямата икономика в Европа падна до -36,5 от ревизирани надолу -30,9 през август. Това е доста под предишните му спадове по време на Голямата рецесия през 2009 г. или в началото на пандемията през 2020 г.

              „Страхът от значително по-високи разходи за енергия през следващите месеци принуждава много домакинства да вземат предпазни мерки и да заделят пари за бъдещи сметки за енергия“, каза анализаторът на GfK Ролф Бюркл. „Това продължава да тежи върху потребителския климат, защото оставя по-малко пари за други видове потребление.“

              https://www.investing.com/news/econo...tember-2880474

              Коментар


              • Около 1000 нови безработни нето има регистрирани през миналата седмица. Ако продължим с това темпо до края на годината ще имаме ръст с още около 20К, но нищо чудно да удвоим, че идат зимни месеци.

                https://nsi.bg/bg/content/18150/basi...B8%D1%86%D0%B8

                Коментар


                • Федералният резерв на САЩ обявява целта за основния лихвен процент до края на годината
                  Федералният резерв на САЩ трябва да повиши лихвените проценти бързо и с големи стъпки, така че основният лихвен процент да бъде 3,75 до 4,00 процента в края на годината. Това е мнението на Джеймс Булард, президент на клона на Фед в Сейнт Луис. Централният банкер се позова на CNBC за високата в момента инфлация и същевременно силния пазар на труда. Моментът е добър, за да доведете лихвените проценти до подходящото ниво.

                  https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_b...e23548649.html

                  Коментар


                  • Основателят на Huawei Ren Zhengfei предупреждава китайците за трудни времена

                    Предполагаемо писмо на служител от основателя на Huawei Рен Джънфей в момента предизвиква широка дискусия в Китай. Както съобщава британският портал "The Register", позовавайки се на няколко китайски медии, 77-годишният милиардер, прогнозира дълготрайна глобална рецесия и предупреждава за фаталните последици за неговата компания.

                    За Huawei вече не става дума за експанзия, размер или печалби, а само за чисто оцеляване, особено за годините 2023 до 2025 г., се казва в бележката. Трябва да се гарантира, че Huawei „ще оцелее от кризата през следващите три години“: всички съпътстващи дейности ще трябва да бъдат проверени и, ако е необходимо, затворени. "Оцеляването е основната програма."

                    Загубите ще бъдат "приспаднати от хранителния пакет", "първо трябва да оцелееш и ако оцелееш, имаш бъдеще", цитира китайският портал NetEase.

                    Главният изпълнителен директор вижда вината за предстоящия труден период в комбинация от лоши икономически условия, войната в Украйна и санкциите на САЩ. Въпреки че Ren Zhengfei е известен с бойния си мироглед, наблюдатели казват, че изявленията му са опустошителни, дори когато се мерят с това.

                    Икономическите настроения в Китай са най-лоши от три десетилетия. Икономиката се сви с 2,6% през второто тримесечие спрямо предходното тримесечие. Страната страда особено от наложената от държавата „политика на нулева корона“, която има за цел да пресече всяко избухване на вируса в зародиш.

                    Всеки пети на възраст между 16 и 24 години е безработен. Проблемите на пазара на недвижими имоти също оказват негативно влияние върху растежа. Промишлеността, която представлява около 13 до 30 процента от БВП, е в дълбоки проблеми. Сушата се отразява и на икономиката. Големи части от населението са масово обезсърчени с оглед на несигурната ситуация.

                    https://www.n-tv.de/wirtschaft/Huawe...e23546862.html

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
                      Инфлацията тепърва ще се вихри според мен...
                      Веселяк!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                        Много ми е интересно кои ще са тия смелчаци дето ще се бият срещу руската армия.Ама много.Казвал съм ви много пъти че ако руснаците влязат в Букурещ цялата евроатлантическа смрад в България ще забегне чак в Южна Америка
                        Я... Андрешко пак не уцелил УРЛ-адреса!

                        Язе викам да фащаш една гъба и да отиваш да лъскаш МОЧА преди да сме последвали примера на латвийците!

                        https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata...home_NaiNovoto

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

                          Ако си обърнал вс в долари на 1.62 си хванал 20% ! Съмнявам се да си го направил обаче ! Въпроса е ,че еднократно си изкарал 20% , а след това ?!
                          И въпросът ми е ако продължаваш да акумулираш Артия , а ти си казвал ,че не акумулираш. Т.е. 20% те процента не ти решават играта , ако ме разбираш ! Инфлацията тепърва ще се вихри според мен , чакай да дойде 2023-та , и не ми говори за лихви , говоря за ударно и кратко смачкване на спестяванията Ще видиш страх у хората ... а страхът е приятел принципно ....
                          яката инлфация не е добре за никой актив
                          затова си мисля, че ЦБ ще 'жертват' доста сектори, за да я озаптят (инфлацията) и това няма да е приятен момент.

                          в моменти като последните години, когато се печаташе като за последно - кешът страда и това е неотменно.
                          няма как да пазиш стойност в нещо, което някой печати на принтера в другата стая.

                          Важното нещо е - какво да правим днес, утре, догодина, подогодина ? Това е същественият въпрос.
                          Ако днес имаш по-сметката 100-200К и решиш да действаш както е било правилно преди 5 или 10 години - това по никой начин не означава, че ще имаш същия резултат за спестяванията. В настоящия момент ако имаш 100К ойро и решиш да действаш както е било правилно да се действа 2012-2015-та - дали ще изкараш същия резултат ? Съмнявам се.

                          Иначе в момента се случва това, за което сме говорили много пъти, че инфлацията при храна, вода, енергия,услуги е на път да бие 'защитата' от инвестиция в имот (да стои или за наем). В щатите пазарът на жилища рязко пикира като брой сделки и това е първата фаза, а промяната на цените идва след това. В същото това време инфлацията при потребителските стоки си върви и сметките набъбват, лихвите също.

                          Големият въпрос е как ще се случи 'приземяването'
                          а) меко и плавно - това ще е добре за инвестираЛИТЕ в имоти/акции (даже и в последните луди години)
                          б) твърдо - това ще е добре за инвестираЩИТЕ в имоти/акции, които са доста притеснени в последните 2-3 години.

                          Начина по който подходи ФЕД лично за мен не е точно най-мекия и е видно (данните за инфлацията) , че има защо
                          ЕЦБ се лигави както винаги и Европа ще страда, но конците ги дърпат другаде.

                          да сме живи и здрави и да има мир, а другото ще си дойде на мястото


                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                            Нещата са построени по такъв начин с кеша, че всички губим малко или повече. Разликата е каква е степента на обезценяващият се кеш от общото имущество. Ако имаш мЕлеон кеш и 100 мЕлеона имущество загубата е нищо, ама ако цялото ти имущество е кеш е трагедия.... Но няма как...все някой трябва да плаща сметката
                            Тук не си прав , нещата са построени така ,че да не дълбаем и да не бъдем скъперници с уговорката ,че крайностите са простотия. Когато спреш да мислиш за пари си вече в златната среда, от там накъде е въпрос на вкус !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                              Кажи ти колко долари купи?
                              Ако си обърнал вс в долари на 1.62 си хванал 20% ! Съмнявам се да си го направил обаче ! Въпроса е ,че еднократно си изкарал 20% , а след това ?!
                              И въпросът ми е ако продължаваш да акумулираш Артия , а ти си казвал ,че не акумулираш. Т.е. 20% те процента не ти решават играта , ако ме разбираш ! Инфлацията тепърва ще се вихри според мен , чакай да дойде 2023-та , и не ми говори за лихви , говоря за ударно и кратко смачкване на спестяванията Ще видиш страх у хората ... а страхът е приятел принципно ....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от better

                                Аиде появи се пак Бай Ганьо ли беше къв беше! Как му викаше бре джули на тоз селянин?
                                Мунчо.

                                Коментар

                                Working...
                                X