IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

    Имам приятел от фейсбук, машинен инженер, на 30+.

    Преди малко му погледнах профила. Той спортува и изглежда страхотно, като професионален военен. Фейсбукът му е пълен с уроспии (може би над 2000), със силикон, с джуки, по бански. Обаче поставям под съмнение, че прави нещо с тях, той пътува постоянно, а самите кифли си правят онлайн реклама и търсят пари.

    Момчето също качва снимки и личи, че има хубав гардероб и колата му също е супер, лимузина, с кожен салон.
    Е тук във Вн високият стандарт си прави впечатление. Скъпите коли са рядкост. Моята например я знаят по хубавите заведения и хотели. В сф не биеш толкова на очи, но като дадеш 10 кинта и там почват да ти отварят място от далече.

    Коментар


    • [QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3960855]
      Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

      Жонка, язе като келнер ми стига да броя до 10 и вместо да събирам да умножавам....Операцията изваждане въобще не я разбирам. Това е и следствие от имотитУ - вечен ръст :-)))) Така че не съм мерило , ама колегата гледа повърхностно на някои неща и от там грешни изводи....
      И да Германия е потънала до над ушите в дългове в сравнение с България. И разбира се за всеки Българин няма по-добро място за живот от България. Същото се отнася и за отглеждане на деца Българчета. Иначе не отричам, че е ок в някои случаи да се погастерува известно време.
      Не знам що ти е толкова трудно да разбереш, че в Германия ти или ако имаш някога наследници и след 5 поколения ще сте чужденци.....
      Имам и пример от първо лице - роднина роден /90те/ и живял в Германия, с немски паспорт учил там с немски немски и т.н. като взе да следва една специфична медицинска професия го е*аваха като луда калинка. Искаха подкупи / в пряк текст/ и не го допускаха да направи нужният стаж само щото не е немец.....Накрая напусна след 4 години защото нямаше как да направи необходимият и изискуем стаж....Толерантни са само за жендъри и арапи :-))))
      Иначе след като не си Българин за теб няма значение нашата страна, а пък на мен не ми пука за мнението ти за нас Българите /:-)
      ...Или просто роднината ти е бил некадърник и се е бутал там, където не му е мястотото. Твърде вероятен е именно този сценарии. Там всичко си постигаш с работа и като се докажеш, никой не ти пуска аванти както в България. Отново доказателство колко сте зле и как никога няма да достигнете нивото на Германия от преди 50 години даже. Това с "джендърите и арапите" няма даже да го коментирам, освен да кажа, че е тотална глупост, поредната ти такава и явно непознаване на немските порядки.

      Относно мен - аз съм гражданин на света. Не съм нито Българин, нито Германец. Правя това, което ми е угодно и живея там, където има полза за мен. България е хубава страна за тези, които се кефят да си хвърлят боклуците из парка, които обичат да крадат, които не са достатъчно кадърни и все гледат да минат между капките, които търсят безнаказаност и беззаконие, за да правят каквото си искат. Аз не съм от тези.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

        better - ти би ли се хванал на такава работа че половината квартал са ти баджанаци
        Аз не бих, но нямам нищо против повече мъже да стават моряци.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

          за кое, че с 'купуването на гаражите или имотите' 2013-та след това не си плащал щото всичко било платено от тоз преди теб и пари след това за нищо не се събират никакви и затова не те знаят, но ти знаят колата....това са 9 години без нищо да се събира в тази сграда? - това по твои думи. 2018-те беше сигурен, че акт 16 излиза съвсем скоро, което собственик в сградата наясно с тогавашното дередже на документацията няма как да го вижда реалистично.

          честно казано след това, което написа (какт ти били знаели колата, но тебе не) не си направих труда да питам защото е несериозно, но като се видим като мине отпускарския сезон ще питам и съм обещал да пиша - просто не мисля, че е толкова важно, че да звъня специално за това.


          Цените на имотите ще растат, но купувачите започват да избират и стават все по-взискателни | Бизнес.dir.bg
          Цените на имотите ще растат, но купувачите започват да избират и стават все по-взискателни


          ========2029=======

          Амааа... как така?!!! Нали уж вдигането на лихвите щеше да ни докара евтини имоти?


          ===
          пп. И не ме провокирай повече свиньо, да ти казвам неща които не е нужно да знаеш.
          Last edited by ВълчоМечков; 31.08.2022, 16:47.

          Коментар


          • [QUOTE=Evgo;n3960865]
            Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

            Аз пък познавам много хора, отлично интегрирани в Германия, вкл. брат ми.

            И съм му гостувал много пъти, видял съм как живеят там, и съм си пазарувал в големите молове на главната улица, на него му купих подаръци за апартамента и на мама също. Знаеш, че изкарвам пари.

            За мен немците са решили въпроса като в "Кораб на мечтите" и "Пътуване към щастието", като в немски бабешки романтичен филм.

            А ние тук в България се по един друг стар ням филм - "Дългото пътуване към щастието на майка Краузе". Даваха го преди много години по БНТ, може би си го гледал, как майка Краузе си брои стотинките и е бедна. И всичко става по-трудно и бавно.

            Джони си фантазира малко и послъгва, но е умен мъж и е учил, спор няма в това.




            Радвам се за брат ти. Както написах и ще го повторя - и след 5 поколения ще са чужденци....Периодично на чужденците/малцинства в която и да е Европейска държава им се случват случки според историята Друг е въпроса че след 50-80 години Немците ще са малцинство в Германия Германката ражда по-малко и от Българката да напомня.като бях гледал данните преди 1-2 години.../ 1.2 към 1.1. деца/.
            Иначе не знам за какви мечти пишеш в Германия като половината население са наематели без никакъв шанс да притежават собствен имот и живеят от заплата до заплата....Баси и живота....:-) Иначе нашите гастери ги гледахме по телевизията последните дни. Колко бяха 50 човека живеят в 3 етажна къща.....Германиш дрийм :-))))
            И пак да напиша с прости думи - дадена медицинска специалност/професия/съсловие е забранено за ненемци, чрез бчрократични непреодолими изисквания.... Добре печелеща иначе професия....
            Жонката не ме интересува колко е умен или учил или богат. То си е за него. Че фантазира много всички знаем....Това което ме засяга в някаква степен е ако е Българин / а той не е/ да има некое и друго чаве и то да остане у нас / и тва нема как да стане/, тъй че да праи кото го кефи...Все ми е тая. Щом Германия или Ангола му харесват, а София не да си седи там и да ни остави на мира да си живеем в НАШАТА си кочинка :-)
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 31.08.2022, 16:08.

            Коментар


            • [QUOTE=better;n3960783]
              Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

              Ооо ти пращиш от финансова култура! Я покажи коя държаа е задлъжняла с 400%? Я покажи и статистиката за износ да го видим. Дали в основата не е износът на оръжие, което нараства след войната в Украйна. Само да ти напомня, че преди войната големите заводи бяха пуснали хората си неплатен отпуск, поради липса на поръчки. Свърши ли войната, спират поръчките и знаеш кво става.
              Има поне десетина държави с дълг около 400% / държавен+бизнес+личен/. Германия е сред тях. България няма и 100%....
              Салдата внос износ ги има в медиите на всеки няколко месеца. Можеш сам да ги намериш. Не сме Китай, но като вкараме и кешовите потоци в аритметиката сме около нулата от много години насам. Сега със скъпият газ и нафта може да се променят нещата, но пък изнасяме и някои неща по-скъпо та не съм сигурен, а и не съм гледал от доста време как са цифрите...

              ПП Оръжието периодично дръпва покрай близки конфликти, но не е най-важното нещо в износа ни макар и да е с огромен марж печалба оставащ често в държавата / макар и пткраднат и превърнат в имоти :-)/ Например ИТ и телефонистите правят пъти повече ... чист кеш, а не оборот....
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 31.08.2022, 16:13.

              Коментар


              • https://www.investor.bg/a/538-pazari...sa-i-sled-tova

                Ха ха ха ха ха ха ....централните банкери откритo готвят стадото че лихвите ще минат неутралното ниво....

                Коментар


                • [QUOTE=ejonny2376;n3960764]
                  Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                  Хайде сега, точно ти не се хвали много със знания по финанси и икономика, че те знаем как дори елементарни сметки не можеш да правиш.
                  Най-бедната и корумпирана държава в ЕС сме. Колкото и да декламираш как сме по-добре от Германия, няма как някой да го вземе насериозно.
                  Жонка, язе като келнер ми стига да броя до 10 и вместо да събирам да умножавам....Операцията изваждане въобще не я разбирам. Това е и следствие от имотитУ - вечен ръст :-)))) Така че не съм мерило , ама колегата гледа повърхностно на някои неща и от там грешни изводи....
                  И да Германия е потънала до над ушите в дългове в сравнение с България. И разбира се за всеки Българин няма по-добро място за живот от България. Същото се отнася и за отглеждане на деца Българчета. Иначе не отричам, че е ок в някои случаи да се погастерува известно време.
                  Не знам що ти е толкова трудно да разбереш, че в Германия ти или ако имаш някога наследници и след 5 поколения ще сте чужденци.....
                  Имам и пример от първо лице - роднина роден /90те/ и живял в Германия, с немски паспорт учил там с немски немски и т.н. като взе да следва една специфична медицинска професия го е*аваха като луда калинка. Искаха подкупи / в пряк текст/ и не го допускаха да направи нужният стаж само щото не е немец.....Накрая напусна след 4 години защото нямаше как да направи необходимият и изискуем стаж....Толерантни са само за жендъри и арапи :-))))
                  Иначе след като не си Българин за теб няма значение нашата страна, а пък на мен не ми пука за мнението ти за нас Българите /:-)
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 31.08.2022, 15:33.

                  Коментар


                  • Моля придържайте се към темата!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                      Чак връзки нз. За танкерите има постоянно търсене, понеже условията са мн тежки - 6-8 месеца. Не е работа за всеки моряк.
                      Имам приятел от фейсбук, машинен инженер, на 30+.

                      Преди малко му погледнах профила. Той спортува и изглежда страхотно, като професионален военен. Фейсбукът му е пълен с уроспии (може би над 2000), със силикон, с джуки, по бански. Обаче поставям под съмнение, че прави нещо с тях, той пътува постоянно, а самите кифли си правят онлайн реклама и търсят пари.

                      Момчето също качва снимки и личи, че има хубав гардероб и колата му също е супер, лимузина, с кожен салон.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                        Аз имам познати няколко кап и механници, всички имат по 5. Капитаните вземат по 15к $ а механиците от 10-12. На танкери са 20-30% по-високи заплатите.
                        better - ти би ли се хванал на такава работа че половината квартал са ти баджанаци
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

                          +1

                          И за да попадне човек в системата, трябват връзки.
                          Чак връзки нз. За танкерите има постоянно търсене, понеже условията са мн тежки - 6-8 месеца. Не е работа за всеки моряк.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                            Аз имам познати няколко кап и механници, всички имат по 5. Капитаните вземат по 15к $ а механиците от 10-12. На танкери са 20-30% по-високи заплатите.
                            +1

                            И за да попадне човек в системата, трябват връзки.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

                              Имаме близък, който наскоро се пенсионира като моряк и един дядо, някога е бил капитан на кораб.

                              Дядото вероятно е с голяма пенсия, но живее доста скормно. Чичото има пари, но не харчи прекомерно, всичко разумно, дори за 25г все още не е стегнал дядовата си къща на морето, състояща се от 2 големи стаи, коридор и баня.

                              Един друг капитан на кораб също е уникално пестелив, че чак е смешно.


                              Сигурно капитаните имат по няколко апартамента, но моряците НЕ.


                              Аз имам познати няколко кап и механници, всички имат по 5. Капитаните вземат по 15к $ а механиците от 10-12. На танкери са 20-30% по-високи заплатите.

                              Коментар


                              • [QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3960752]
                                Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                                Че може много по-добре да бъде с производството е ясно, но не е толкова зле. Вижда се от статистиката внос износ. Друг е въпроса, че ''най-развитите'' държави имат в пъти по-висок дял на услугите от производството в БВП.
                                Относно дълга пиша не за държавният е за целият в страната. Живот на заем е всеки дълг в държавата, а не само държавният. Нашият е няколко пъти по-малък от Немският. Очеизвадно е кой живее на заем :-)
                                Хеликоптерните пари разбира се че част идват и у нас..., но това е на трето и четвърто теглене. Огромният дял си седи в Европа.
                                Без да се обиждаш към момента ти липсват някои базови моменти свързани с финанси и икономика и от тук имаш някои грешни очаквания и изводи :-)
                                Ооо ти пращиш от финансова култура! Я покажи коя държаа е задлъжняла с 400%? Я покажи и статистиката за износ да го видим. Дали в основата не е износът на оръжие, което нараства след войната в Украйна. Само да ти напомня, че преди войната големите заводи бяха пуснали хората си неплатен отпуск, поради липса на поръчки. Свърши ли войната, спират поръчките и знаеш кво става.

                                Коментар

                                Working...
                                X