IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ти можеш ли да кажеш еднозначно
    ще налееш ли 500к в импулса, както обяви вчера?
    500K ли е мишата дупка на зелено ?
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Не може да се каже еднозначно - всичко е навързано. Българската държава трябва да поеме още дълг.
      Където и да се опитат да го пласират, а е редно първо да опитат навън - все е важно как изглеждат нещата погледнати отвън.
      Лихвите също донякъде(само донякъде) ще се формират на база на това как сме като банкков сектор, лихви и тн.
      В момента сме 'остров на стабилност' в Европа и ще се опитаме с това да минем и за външния дълг и за доклада от ЕЦБ - дали ще ни се получи честно казано не знам. Емисията, която пласирахме последно на 4.5% беше ок, но ще ни трябва още. Малко да си разклатим кухите бизнеси и ситуацията може рязко да се промени. Външните кредитори гледат съотношение на БВП и дълг, но също така гледат и как се справя държавата.
      Като наложиш и гората от кранове (непласирано в нови проекти) е добре лихвите да останат такива докато новото бъде взето от хора с ипотеки, а после ще видим.
      ти можеш ли да кажеш еднозначно
      ще налееш ли 500к в импулса, както обяви вчера?
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
        Имаме новина, лихвите не се вдигат, а цените не падат заради правителството.
        Тая тема вече придобива комикотрагичен характер.
        Трябва да се гледа по-прагматично за причините да не се вдигат лихвите от страна на БНБ и бамките.
        А именно правят умишлено сечено на Юлката , за да има още 2 грешни прогнози , че сме дефлация и че ипотечките от нова година ще са по 5-6% ли беше....
        Отново само заради него не ги вдигат лихвите..., ако не бяха неговите прогнози в темата , то щяха да са ги направили вече над 5% по депозитите и 15% по ипотечките :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          https://www.facebook.com/1330188264/...UcvjcaNCphGBl/

Излизат данни за натиск от страна на правителството е България над банките за да не вдигат лихвите .
          Да минат по студените месеци от няколко източника се чува това инфо,после щели да ги вдигат с много
          С право на този човек съм му сложила един голям кръст . Не стига ,че от години говори глупости ,а днес е започнал и с конспиративни теории да ги извинява ! Очаквам да започне да се занимава и с мантри и магии

Коментар

Имаме новина, лихвите ве се вдигат, а цените не падат заради правителството.
            Не може да се каже еднозначно - всичко е навързано. Българската държава трябва да поеме още дълг.
            Където и да се опитат да го пласират, а е редно първо да опитат навън - все е важно как изглеждат нещата погледнати отвън.
            Лихвите също донякъде(само донякъде) ще се формират на база на това как сме като банкков сектор, лихви и тн.
            В момента сме 'остров на стабилност' в Европа и ще се опитаме с това да минем и за външния дълг и за доклада от ЕЦБ - дали ще ни се получи честно казано не знам. Емисията, която пласирахме последно на 4.5% беше ок, но ще ни трябва още. Малко да си разклатим кухите бизнеси и ситуацията може рязко да се промени. Външните кредитори гледат съотношение на БВП и дълг, но също така гледат и как се справя държавата.
            Като наложиш и гората от кранове (непласирано в нови проекти) е добре лихвите да останат такива докато новото бъде взето от хора с ипотеки, а после ще видим.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Имаме новина, лихвите не се вдигат, а цените не падат заради правителството.
              Last edited by Meandmyself; 30.01.2023, 10:23.

Коментар

Тва ли измисли сега. Ама ти беше котегоричен, че лихвите ще се вдигат, първо есента, после януари. Защо отново не позна, сега правителството и светия синод са виновни. Цените на имотите правителството ли ги държи високи, или?
                Нищо не съм измислял,идва от прекалено много източници,дори и официално го има като данни...
                https://www.investor.bg/a/539-banki-...eto-na-lihvite

Докога банките в България ще задържат повишението на лихвите?Дълго време сме в предизборна ситуация, което създава риск от популистки решения, посочи Тодор Галев

По скоро ти се замисли в каква държава живееш

По думите му в България се наблюдава изкуствено задържане на основния лихвен процент от БНБ спрямо това, което правят Европейската централна банка и другите държави в Европа, както и САЩ. Според Галев забавянето във вдигането на лихвите в България може да се обвърже със стремежа да се запази социалния мир преди изборите и да няма протести.
                „Българските банки се готвят вече за вдигане на основния лихвен процент, направили са своите прогнози и те не са съвсем оптимистични. Очевидно е, че това ще се случи, въпросът е кога и с колко. Това със сигурност ще доведе до охлаждане на някои пазари и най-вече на пазара на недвижимите имоти и строителството”, посочи събеседникът

Коментар

Излизат данни за натиск от страна на правителството е България над банките за да не вдигат лихвите .
                  Да минат по студените месеци от няколко източника се чува това инфо,после щели да ги вдигат с много
                  Тва ли измисли сега. Ама ти беше котегоричен, че лихвите ще се вдигат, първо есента, после януари. Защо отново не позна, сега правителството и светия синод са виновни. Цените на имотите правителството ли ги държи високи, или?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Щото в магазина хляба не ми го продават на цената от 1970-та....
                    Дали ти продават хляба ПРОИЗВЕДЕН 1970г сега? Колко ще струва ако е останало нещо от тоз хляб?
                    Стария котур ако въведат еконорми - ака ремонт за 300-400€ квадрата при това на цялата сграда и като нямат пари собствениците ще ги подаряват и ще изстрелят новото в нов космос. Е има само 1 проблем - ще извадят сопите ората. Затова само празни приказки и космос на цените за хваналите се на гола кукичка балъци
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Нашето правителство притиска чуждиje офиси на търговските банки у нас ! Е...си мамата ! У нас всичко е под външен контрол но правителството контролира чуждите баМки !

Коментар

• https://www.facebook.com/1330188264/...UcvjcaNCphGBl/

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Имаш инфо от печата. Не знаеш нищо, а аз в един пост не мога да ти обясня. Тук и наеми и жилищс са скъпи. Това е.
                          Покани ме в Априлци, ще дойда с една кака за шофьор да ме върне, с теб ще обърнем една бутика скоч и ще разбереш и за Русе, и за Плевен, и за Варна.
                          Русе много мангали напоследък. И празни кръчми. В Плевен не мога да се класирам в петък и събота. Но има широки еднопосочни улици в Русе. Това е добре. Ще ти кажа. В съвременния свят е даже добре някои градове с повече население преди - Плевен беше към 165 хил когато бях студент и навсякъде имаше места в 5 пъти по малко кръчми. А доходите бяха 5 пъти надолу от сега. И имотите. Защо? Помисли. Знаеш ли че тук идват поне 1500 души дневно само за здраве. А в Русе и частните звена са окапали отвсякъде. Не. Това мога само на бутилка да ти обясня. И ще купиш имот, да знаеш.
                          Ще измислим нещо, лятото. Професорката как приема излетите ти с каки?
                          Искам тази кака от образната диагностика.

Коментар

в Плевен пак ще има за 40к
                            ножицата като се отвори....пък се затвори
                            не бих взимал в Плевен ...там е по-зле демографията от София,Пловдив,Варна и Бургад. Да си додаде някой лев и да си вземе нещо в Солун.
                            В Плевн съм взел по стечение на обстоятелствата за възрастната ми майка да ми е под ръка на 5 метра от семейното жилище и един приказен имот от 96 квадрата с голям потенциал във високия сегмент за наем. С парк място и два апарта на етаж. Общо 10 апарта. Такова нещо не се изпуска. Върнаха магистрати от Търново и Плевен - взеха аз. Питаш ли се защо?
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Добре, кое не е вярно от казаното, кажи ми!
                              - Обезлюдява ли се Плевен? Да, и то с много.
                              https://www.expert.bg/bulgaria/macro...zo-743303.html

- Има ли наоколо планини, море или изобщо природа някаква? Не.
                              - Лятото става ли 40-45 градуса? Да.
                              - Селата наоколо шведски ли са? Да
                              - Таксата за медицина е ли по-ниска с 1000 лева? Да
                              - Идват ли чужди студенти там да учат заради ниската такса? Да, после бЕгат като попарени обратно към София и Пловдив само след 1 семестър (контактувал съм с немци-студенти в МУ-София).

Кажи кое е глупост от казаното?
                              Имаш инфо от печата. Не знаеш нищо, а аз в един пост не мога да ти обясня. Тук и наеми и жилищс са скъпи. Това е.
                              Покани ме в Априлци, ще дойда с една кака за шофьор да ме върне, с теб ще обърнем една бутика скоч и ще разбереш и за Русе, и за Плевен, и за Варна.
                              Русе много мангали напоследък. И празни кръчми. В Плевен не мога да се класирам в петък и събота. Но има широки еднопосочни улици в Русе. Това е добре. Ще ти кажа. В съвременния свят е даже добре някои градове с повече население преди - Плевен беше към 165 хил когато бях студент и навсякъде имаше места в 5 пъти по малко кръчми. А доходите бяха 5 пъти надолу от сега. И имотите. Защо? Помисли. Знаеш ли че тук идват поне 1500 души дневно само за здраве. А в Русе и частните звена са окапали отвсякъде. Не. Това мога само на бутилка да ти обясня. И ще купиш имот, да знаеш.
                              Last edited by bulgarian lev; 30.01.2023, 00:44.

Коментар

в Плевен пак ще има за 40к
                                ножицата като се отвори....пък се затвори
                                не бих взимал в Плевен ...там е по-зле демографията от София,Пловдив,Варна и Бургад. Да си додаде някой лев и да си вземе нещо в Солун.
                                Тя е професор. Нема време да иде до Солун. Требе мен да праща. Мерси. . Аз не съм професор, но дохода ми вече се доближи до годините навън. Казвах ти, нещата се променят, ако си с три хода напред знаеш кво да правиш. Мани го Джони. Той знае Спфия и не София. Повърхностни знания за двойка.

Коментар

X