Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Не може да се каже еднозначно - всичко е навързано. Българската държава трябва да поеме още дълг.
Където и да се опитат да го пласират, а е редно първо да опитат навън - все е важно как изглеждат нещата погледнати отвън.
Лихвите също донякъде(само донякъде) ще се формират на база на това как сме като банкков сектор, лихви и тн.
В момента сме 'остров на стабилност' в Европа и ще се опитаме с това да минем и за външния дълг и за доклада от ЕЦБ - дали ще ни се получи честно казано не знам. Емисията, която пласирахме последно на 4.5% беше ок, но ще ни трябва още. Малко да си разклатим кухите бизнеси и ситуацията може рязко да се промени. Външните кредитори гледат съотношение на БВП и дълг, но също така гледат и как се справя държавата.
Като наложиш и гората от кранове (непласирано в нови проекти) е добре лихвите да останат такива докато новото бъде взето от хора с ипотеки, а после ще видим.
ще налееш ли 500к в импулса, както обяви вчера?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеИмаме новина, лихвите не се вдигат, а цените не падат заради правителството.
Тая тема вече придобива комикотрагичен характер.
А именно правят умишлено сечено на Юлката , за да има още 2 грешни прогнози , че сме дефлация и че ипотечките от нова година ще са по 5-6% ли беше....
Отново само заради него не ги вдигат лихвите..., ако не бяха неговите прогнози в темата , то щяха да са ги направили вече над 5% по депозитите и 15% по ипотечките :-)
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.facebook.com/1330188264/...UcvjcaNCphGBl/
Излизат данни за натиск от страна на правителството е България над банките за да не вдигат лихвите .
Да минат по студените месеци от няколко източника се чува това инфо,после щели да ги вдигат с много
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеИмаме новина, лихвите ве се вдигат, а цените не падат заради правителството.
Тая тема вече придобива комикотрагичен характер.
Където и да се опитат да го пласират, а е редно първо да опитат навън - все е важно как изглеждат нещата погледнати отвън.
Лихвите също донякъде(само донякъде) ще се формират на база на това как сме като банкков сектор, лихви и тн.
В момента сме 'остров на стабилност' в Европа и ще се опитаме с това да минем и за външния дълг и за доклада от ЕЦБ - дали ще ни се получи честно казано не знам. Емисията, която пласирахме последно на 4.5% беше ок, но ще ни трябва още. Малко да си разклатим кухите бизнеси и ситуацията може рязко да се промени. Външните кредитори гледат съотношение на БВП и дълг, но също така гледат и как се справя държавата.
Като наложиш и гората от кранове (непласирано в нови проекти) е добре лихвите да останат такива докато новото бъде взето от хора с ипотеки, а после ще видим.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Имаме новина, лихвите не се вдигат, а цените не падат заради правителството.
Тая тема вече придобива комикотрагичен характер.Last edited by Meandmyself; 30.01.2023, 10:23.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Тва ли измисли сега. Ама ти беше котегоричен, че лихвите ще се вдигат, първо есента, после януари. Защо отново не позна, сега правителството и светия синод са виновни. Цените на имотите правителството ли ги държи високи, или?
https://www.investor.bg/a/539-banki-...eto-na-lihvite
Докога банките в България ще задържат повишението на лихвите?Дълго време сме в предизборна ситуация, което създава риск от популистки решения, посочи Тодор Галев
По скоро ти се замисли в каква държава живееш
По думите му в България се наблюдава изкуствено задържане на основния лихвен процент от БНБ спрямо това, което правят Европейската централна банка и другите държави в Европа, както и САЩ. Според Галев забавянето във вдигането на лихвите в България може да се обвърже със стремежа да се запази социалния мир преди изборите и да няма протести.
„Българските банки се готвят вече за вдигане на основния лихвен процент, направили са своите прогнози и те не са съвсем оптимистични. Очевидно е, че това ще се случи, въпросът е кога и с колко. Това със сигурност ще доведе до охлаждане на някои пазари и най-вече на пазара на недвижимите имоти и строителството”, посочи събеседникът
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.facebook.com/1330188264/...UcvjcaNCphGBl/
Излизат данни за натиск от страна на правителството е България над банките за да не вдигат лихвите .
Да минат по студените месеци от няколко източника се чува това инфо,после щели да ги вдигат с много
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Щото в магазина хляба не ми го продават на цената от 1970-та....
Стария котур ако въведат еконорми - ака ремонт за 300-400€ квадрата при това на цялата сграда и като нямат пари собствениците ще ги подаряват и ще изстрелят новото в нов космос. Е има само 1 проблем - ще извадят сопите ората. Затова само празни приказки и космос на цените за хваналите се на гола кукичка балъциНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
- 5 Харесвания
Коментар
� -
https://www.facebook.com/1330188264/...UcvjcaNCphGBl/
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Имаш инфо от печата. Не знаеш нищо, а аз в един пост не мога да ти обясня. Тук и наеми и жилищс са скъпи. Това е.
Покани ме в Априлци, ще дойда с една кака за шофьор да ме върне, с теб ще обърнем една бутика скоч и ще разбереш и за Русе, и за Плевен, и за Варна.
Русе много мангали напоследък. И празни кръчми. В Плевен не мога да се класирам в петък и събота. Но има широки еднопосочни улици в Русе. Това е добре. Ще ти кажа. В съвременния свят е даже добре някои градове с повече население преди - Плевен беше към 165 хил когато бях студент и навсякъде имаше места в 5 пъти по малко кръчми. А доходите бяха 5 пъти надолу от сега. И имотите. Защо? Помисли. Знаеш ли че тук идват поне 1500 души дневно само за здраве. А в Русе и частните звена са окапали отвсякъде. Не. Това мога само на бутилка да ти обясня. И ще купиш имот, да знаеш.
Искам тази кака от образната диагностика.
Коментар
� -
в Плевен пак ще има за 40к
ножицата като се отвори....пък се затвори
не бих взимал в Плевен ...там е по-зле демографията от София,Пловдив,Варна и Бургад. Да си додаде някой лев и да си вземе нещо в Солун.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Добре, кое не е вярно от казаното, кажи ми!
- Обезлюдява ли се Плевен? Да, и то с много.
https://www.expert.bg/bulgaria/macro...zo-743303.html
- Има ли наоколо планини, море или изобщо природа някаква? Не.
- Лятото става ли 40-45 градуса? Да.
- Селата наоколо шведски ли са? Да
- Таксата за медицина е ли по-ниска с 1000 лева? Да
- Идват ли чужди студенти там да учат заради ниската такса? Да, после бЕгат като попарени обратно към София и Пловдив само след 1 семестър (контактувал съм с немци-студенти в МУ-София).
Кажи кое е глупост от казаното?
Покани ме в Априлци, ще дойда с една кака за шофьор да ме върне, с теб ще обърнем една бутика скоч и ще разбереш и за Русе, и за Плевен, и за Варна.
Русе много мангали напоследък. И празни кръчми. В Плевен не мога да се класирам в петък и събота. Но има широки еднопосочни улици в Русе. Това е добре. Ще ти кажа. В съвременния свят е даже добре някои градове с повече население преди - Плевен беше към 165 хил когато бях студент и навсякъде имаше места в 5 пъти по малко кръчми. А доходите бяха 5 пъти надолу от сега. И имотите. Защо? Помисли. Знаеш ли че тук идват поне 1500 души дневно само за здраве. А в Русе и частните звена са окапали отвсякъде. Не. Това мога само на бутилка да ти обясня. И ще купиш имот, да знаеш.Last edited by bulgarian lev; 30.01.2023, 00:44.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
в Плевен пак ще има за 40к
ножицата като се отвори....пък се затвори
не бих взимал в Плевен ...там е по-зле демографията от София,Пловдив,Варна и Бургад. Да си додаде някой лев и да си вземе нещо в Солун.. Аз не съм професор, но дохода ми вече се доближи до годините навън. Казвах ти, нещата се променят, ако си с три хода напред знаеш кво да правиш. Мани го Джони. Той знае Спфия и не София. Повърхностни знания за двойка.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
�
Коментар