If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нищо против Пампорово нямам - напротив. Има си хотели, отиваш за няколко дена, плащаш си и си гледаш кефа.
Тези бетонни абсурди са напълно излишни. Защо ми е собственост там? Каква полза имам от това, след като така или иначе ще съм няколко дни в годината? Само таксата поддръжка ми е колкото хотела с яденето за тези няколко дни. Това са пари дадени изцяло на вятъра - никаква полза, само вреда върху природата. А и заради обезлюдяването вече няма хора за нищо, кой ще го поддържа това нещо? Тези 100 лева отиват в джоба на някой тарикат, както и продажната цена. Насреща - нищо, нула.
Същото важи с пълна сила за морските имоти, за Банско и пр. Напълно излишно налят бетон.
Така е в повечето случаи, си подържат само своята хотелска част а там където са купили собственици само плащаш и като дръпнеш чертата не можеш да си избиеш само разходите кво остава да спечелиш нещо.
Нищо против Пампорово нямам - напротив. Има си хотели, отиваш за няколко дена, плащаш си и си гледаш кефа.
Тези бетонни абсурди са напълно излишни. Защо ми е собственост там? Каква полза имам от това, след като така или иначе ще съм няколко дни в годината? Само таксата поддръжка ми е колкото хотела с яденето за тези няколко дни. Това са пари дадени изцяло на вятъра - никаква полза, само вреда върху природата. А и заради обезлюдяването вече няма хора за нищо, кой ще го поддържа това нещо? Тези 100 лева отиват в джоба на някой тарикат, както и продажната цена. Насреща - нищо, нула.
Същото важи с пълна сила за морските имоти, за Банско и пр. Напълно излишно налят бетон.
много зависи колко ще го ползваш
ако само ще се биеш в гърдите, че имаш имот а иначе не го ползваш не е сделка
ако го ползваш ти или членове на семесйтвото ти (деца, внуци) да кажем общо 2 месеца в годината .. тогава наложено през цените на съответен хотел сметката може да излезе ако не си цакал много.
И не на последно място как върви пазарът в съответния курорт, за да си ликвиден все пак.
ПП в твоя случай конкретно - не ти трябва
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Хаха. Годишна такса за двустаен апартамент – 1200 лева;
Тоест искат да им подаря 50к-60к Евро, след което годишно да им снасям по 1200 допълнително. Че и ще ме плашат с 15% увеличение.
За тези пари се карат 3-4 дни ски в Австрия. Защо ми е този кофтор в Пампорово тогава? Това след 10 години ще са някакви руини, никой няма да плаща тези такси и ще стане на джунгла.
Тва без скритите такси, без дребните шрифтове и др.
Аз Пампорово си го харесвам, а и по-душа човек от родопчаните трудно ще намериш но ако тия меки зими продължат и занапред - хич няма да им е лесно. Половината сезон мина, януари утре свършва, а най-хубавите писти /двете черни и най-дългата червена/ още не са отворили! А навремето ски се караха чак до баловете /отатък Гергьовден/ - смятай! Затова март '20 като удариха пандемията се бях засилил за една двустайка за 40k евро в Гранд Манастира, защото съм го правил и преди - отделям се от всички в някой ски-курорт за 1 месец на спокойствие, карам от 8-12, следобяд поработя и бях на косъм да взема един апарт, ама сега като се замислям - по-добре че не съм. Като гледам камерите и на Банско не е по-розово положението - 8 затворени / 9 отворени...
А и те тия не са баш до пистите - не можеш да отидеш със ски-обувките директно от хотела, ами трябва или с колата да караш 1км и после да се преобуваш или да търсиш шатъл да те закара?!
Тоест искат да им подаря 50к-60к Евро, след което годишно да им снасям по 1200 допълнително. Че и ще ме плашат с 15% увеличение. За тези пари се карат 3-4 дни ски в Австрия. Защо ми е този кофтор в Пампорово тогава? Това след 10 години ще са някакви руини, никой няма да плаща тези такси и ще стане на джунгла.
Аз Пампорово си го харесвам, а и по-душа човек от родопчаните трудно ще намериш но ако тия меки зими продължат и занапред - хич няма да им е лесно. Половината сезон мина, януари утре свършва, а най-хубавите писти /двете черни и най-дългата червена/ още не са отворили! А навремето ски се караха чак до баловете /отатък Гергьовден/ - смятай! Затова март '20 като удариха пандемията се бях засилил за една двустайка за 40k евро в Гранд Манастира, защото съм го правил и преди - отделям се от всички в някой ски-курорт за 1 месец на спокойствие, карам от 8-12, следобяд поработя и бях на косъм да взема един апарт, ама сега като се замислям - по-добре че не съм. Като гледам камерите и на Банско не е по-розово положението - 8 затворени / 9 отворени, а цените по 90 лв. докато в Кицбюел напр. са по 50 евра, тамън ги погледнах!
А и те тия не са баш до пистите - не можеш да отидеш със ски-обувките директно от хотела, ами трябва или с колата да караш 1км и после да се преобуваш или да търсиш шатъл да те закара! Разправия си е...
Руини, джунгла, кофтор в две кратки изречения. Да те съжали човек. Едно доказателство как парите не правят хората човеци, май напротив.
Жонката е доста краен. 100 лева на месец не е голяма сума ако се поддържа и охранява. Проблемът е по-скоро колко ще се продаде, колко хора ще си плащат и колко ще се поддържа. Има и добри и лоши примери за такива комплекси в България. Ако някой има интерес да си направи труда да провери други подобни комплекси в района + изградени от въпросния инвеститор.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
За тези пари се карат 3-4 дни ски в Австрия. Защо ми е този кофтор в Пампорово тогава? Това след 10 години ще са някакви руини, никой няма да плаща тези такси и ще стане на джунгла.
Руини, джунгла, кофтор в две кратки изречения. Да те съжали човек. Едно доказателство как парите не правят хората човеци, май напротив.
Тоест искат да им подаря 50к-60к Евро, след което годишно да им снасям по 1200 допълнително. Че и ще ме плашат с 15% увеличение.
Коментар