IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
    В Мюнхен Цените на ново строителството къщи за 2022 са спаднали с 7%, старо с 3,8%. жилища ново спад 4,3% и стари 4,7%.

В Берлин Vonovia(това е фирма която сама си строи сградите и отдава после под наем) спира нови проекти, понеже сметката не излизала и би трябвало да отдава квадрата на 20€ наем, при разходи от 5.000 € за строителство.
    В Мюнхен 5.000 € излиза само строителството, без земята, говоря за къща малко над средно ниво на довършителни работи.
    Колко и дали ще има срив всеки да си прецени.
    Защо трябва да си преценим сами,след като тези процеси вече са налице исторически ?
    Има си го написано ..Стигне ли се до момента в който инфлацията се изстреля строителния сектор стагнира,стагнират продажби, стагнират и цени в последствие...това се наблюдава навсякъде защото инфлацията убива и печалбите и приходите когато е в нежелано високи нива?
    Строителя и да иска не може да продава защо продукта му вече става недостижим за пазара като цяло,самата пък инфлация води до криза която удря насрещно и икономиката сама води до сваляне на цени на всичко в последствие когато домакинставата за изтормозени и смазани от същата тази инфлация..

Коментар

• Срив в цените на имотите или ръст на наемите? Айде да видим като пуснат новите пачки, кое от двете ще е

Коментар

• В Мюнхен Цените на ново строителството къщи за 2022 са спаднали с 7%, старо с 3,8%. жилища ново спад 4,3% и стари 4,7%.

В Берлин Vonovia(това е фирма която сама си строи сградите и отдава после под наем) спира нови проекти, понеже сметката не излизала и би трябвало да отдава квадрата на 20€ наем, при разходи от 5.000 € за строителство.
        В Мюнхен 5.000 € излиза само строителството, без земята, говоря за къща малко над средно ниво на довършителни работи.
        Колко и дали ще има срив всеки да си прецени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

На мен ми харесва, ясно написах и защо. Не е никаква фантазия.
          От снимката е видно, че на Локация...Локация...Локация има спад, както на продажбите, така и на наемите - факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Наистина са смешници тези. Самият факт, че пишат "Лозенец", а става въпрос за Бенакса - една от най-гадните зони в Южна София преди години, говори какви лъжци са. Самите апартаменти са пълен боклук - много общи части, безумни такси поддръжка и пр.
            По план е 78,87 кв.м., продават 109 кв.м. - 38% надценка или както му казват "общи части".

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ей ги наемите, 300 евра, колкото да не умре от глад пишман инвестора.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8wcu86&f1=1
              Даже по малко. Пускаме ги и без пари, колкото да не е празно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon

Влезем ли в еврозоната имотите се изстрлват +10% на секундата и по още 30% на година за няколко години. В това не бива да се съмнявате. Банките отпускат резервите, управляващите скоростно ще изтеглят дълг, а ОПГ-тата нямат друг избор освен да изперат каквото могат преди да се блокират непроследимите активи със европейски закон.
                Ихааа, целия Ес ще се изсипе тук да купува викаш. На бая тежки си.

Коментар

Аз на фантаии не вЕрвам, нали знаеш.
                  Аз вярвам на ето това:
                  На мен ми харесва, ясно написах и защо. Не е никаква фантазия.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon

Влезем ли в еврозоната имотите се изстрлват +10% на секундата и по още 30% на година за няколко години. В това не бива да се съмнявате. Банките отпускат резервите, управляващите скоростно ще изтеглят дълг, а ОПГ-тата нямат друг избор освен да изперат каквото могат преди да се блокират непроследимите активи със европейски закон.
                    Сега е хубаво някой който има представа от пазара на НИ в Хърватска, да каже какво е положението там .

Коментар

Мога. Това е средно м/у наемите в старите кооперации, които са много и малкото нови сгради. Обикновено е около 500-600 € преди година.
                      Аз на фантаии не вЕрвам, нали знаеш.
                      Аз вярвам на ето това:

Коментар

• Гледайте за кво става на въпрос.
                        Купуваш на 2000 евра и отдаваш на 5 евра/кв. Баси далавЕрата. Затуй рИвът пишман инвесторите, набутали са си всичките мангизи в кофтори от които са вътре с 4 крака.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...86&f1=2&fe7=1#

Коментар

Мога ли да попитам къде видя ръст?
                          Мога. Това е средно м/у наемите в старите кооперации, които са много и малкото нови сгради. Обикновено е около 500-600 € преди година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Очаквам спад над 30%, причините са комплексни! Трагедията ще е пълна, когато спадът на Запад се засили, а акциите в Щатите тръгнат нагоре!
                            До тук добре. Лошото ще е и ако Бони, се появи и напише ,че очаква ръст защото с Купата, до сега не са бъркали

Коментар

Ясно ти го написах ! Все още не виждам причина за спад. Ако има очаквам не повече от 10 % за 2023 г.
                              Очаквам спад над 30%, причините са комплексни! Трагедията ще е пълна, когато спадът на Запад се засили, а акциите в Щатите тръгнат нагоре!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Очаквах сериозен отговор....а не ирония.
                                Аз съм реалист и това е Варна за мое най-голямо съжаление.
                                Къде видя плюене, нима ме мога да имам мнение, което е негативно?
                                Аз не съм щраус та да си заравям главата в пясъка, когато нещо не ми харесва.

Да ти кажа въобще не ме бъркат наемите ти. Имаш, даваш, но това не променя фактите, а те са такива, каквито са.
                                Ей ги наемите, 300 евра, колкото да не умре от глад пишман инвестора.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8wcu86&f1=1

Коментар

Working...
                                X