IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

    Ех Полаксчо , защо намираш за обида това че те попитах дали най-накрая си купил в София ? Обидно ли е да те попитам след като от поне 5 години се опитваш да купиш ?
    А иначе обидите са видни в поста ти КЪМ МЕН щото си слабоимотник / не е обида а факт :-)/ и винаги в миналото когато сме спорили с теб се оказва , че си бил тотално заблуден.... Не е моя вината, че си гола вода / пак е факт/ като разбирания за икономика и цени на имотите :-)
    А е смешно слабоимотник да пуска пост с обява за наем САМОСТОЯТЕЛНО а не отговор, без снимка с твърдение, че е лукс, без идея на какво боклучаво смугло място се намира, без да е осмислил текста, че е таван ,а на какво се топли тавана, без идея дори дали е истинска обява.
    Колко имота отдаваш ? А в София колко ? Въобще поне малко познаваш ли кое място е добро или желано за живеене в Офия ? Ако николко откъде си сигурен в нещата, които твърдиш за наемите в София ? Чувал ли си че над половината обяви за наеми са фалшиви и набирателни ?
    И да Песимистичният отдава реално , при това например двустайни които са нормални / не лукс, но не и Виденов/ започват от 1000 лева с 1 изключение щото е КОвид наем. Знаеш ли че нагли брокери са копирали от МОЯ обява снимките и без мое позволение са я държали месец два след като съм отдал....?! Какво ще отдадат ? Може и на половин цена да го пуснат , но то е просто набирателна обява....
    Нямаш никаква идея колко струва лукс обзавеждане и довършителни работи в СОФИЯ към момента. ТРябва някой да е избягал от психиатрията за да отдава 3-стаен лукс на 1000 лева и след 1 година като си тръгне наемателя да даде 15-20К за ремонт и подмяна на лукс потрошеното обзавеждане....Въобще нямаш никаква идея какво пишеш и кого си мислиш, че ще заблудиш / освен Кавръка никой друг/ , ама там сривай имотите и наемите още малко и ще купиш :-)

    Варна нито познавам, нито ме интересува. В личен план не е моето място, а за инвестиция Берти поне 1 път писа нещо вярно в темата. Тотално ненормално е град 3-4 пъти по-малък от София да отдава повече имоти под наем. От тук има няколко важни извода - първо наемите във Варна няма да паднат защото има разходи по ремонти и едва ли ще има много тъпаци да отдават под себестойност, но ще седят празни по-дълго време. При толкова много имоти зеленото е изключително рисково във Варна. Онези ПАРТЕРИ студия, дали са били гаражи / най-вероятно/ или магазини не знам. И за двете като апарт им искат повече пари след отстъпката ...на АКТ 14, който вероятно ще е вечен.... Все тая не ме интересува защото за ВСЯКА ЦЕНА СИ ИМА ПРИЧИНА. И за да е толкова ''ниска'' в този случай не е безпричинно. Така и не проумяхте, че няма евтино без добра причина....
    И другият извод на база Варна - В София могат да се построят още 100-200К апарти за отдаване под наем за да стигне Варна :-)
    Еха, че си ми сипал.....ама в доста от словоблудствата не си познал. В опита си да уязвиш и принизиш някого вадиш обидите, това не е за първи път.

    Както, казах по горе не четеш... чуеш/видиш ли София и понижение в едно изречение и си на амбразурата.
    Както написах по-рано въпросната обява, която дискутираме е от ВАРНА, да ти го напиша с големи букви, че да видиш. Както написах отново по-рано мястото е ОК, училища университет, мол и т.н. Отново от предния пост с обявата се вижда че е от ФБ. Взимам си бележка и следващото което ще постна ще е с линк било то и към ФБ. Както и да е .
    Сега по горните твърдения.
    Първо: как реши, че от 5 години търся в София? Питал съм преди време за квартали, но това нищо не означава. Имах бегла идея да купувам - отказах се, дали е грешка, от днешна гледна точка Да. В момента и последните две години приоритетите ми са съвсем други и имотите са на много заден план.
    Второ: как реши, че съм "слабоимотник"? На лорда съм му писал преди време с какво и колко разполагам. КАртинката не се е променила много с изключение на още малко земя, нямам намерение да доказвам още повече на анонимици. Имам от твоите любими акции
    Трето: за икономическите познания няма смисъл да пиша.Това, че не пиша всеки ден на килограм, ама хич нищо не означава. ...
    Аз у София не съм стъпвал, квой туй нещо?

    Айде слез на земята, това,че си купил два, три апартамента не означава, че си повече от всеки един във форума. ПИсанията ти показват единствено комплекси от нещо, ти си знаеш. ...

    Една вметка за онази "гаражна фирма" от един спор, която имаше да си взема едни 250000 и после още едни 250000 от едни французи или холандци бяха , не помня вече, та тази фирна е в топ 10 по печалба в класация на КАпитал за 2021г.
    Както и да е няма смисъл да се води спор. ПАзара сам ще покаже какво следва!
    Last edited by polax; 14.12.2022, 12:57.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

      ай не му разваляй празниците и ти сега
      няма бетерчо, никой няма да фалира, догодина ще са 125к бх
      Него тва не го засяга пряко, той ползва качествени флашки. Питах го за експертното му мнение и евентуално после щях да го питам като сичките менителници се гътнат как ще обменят ? Дава флашка , а те му носят 3 куфара с банкноти / тва като стане по 125К/ примерно...Ще трябва и банкнотоброячна машинка, че иначе транзакцията ще е 2 дни броене на ръка....пиенье и йеденье :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
        Дата: EURIBOR 6M EURIBOR 12M
        2022.12.12 2.387% 2.632%
        2022.12.09 2.466% 2.861%
        2022.11.29 2.442% 2.892%
        2022.11.14 2.337% 2.867%
        Тук има техническа грешка. Лихвата по EURIBOR 12M за 2022.12.12 е 2.880%

        Коментар


        • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

          Бетерчо, тези първите и те ли ще фалират ? Чета , че се теглело кеш по-бързо и от КТБ....
          ай не му разваляй празниците и ти сега
          няма бетерчо, никой няма да фалира, догодина ще са 125к бх
          препоръка е

          Коментар


          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

            Ми кофти е. Платил съм 3500 лв за 3 дни, сега псукат промо с -25%. За да компенсират по-ниската цена, ще има рязане на екстри на наш гръб.
            Бетерчо, тези първите и те ли ще фалират ? Чета , че се теглело кеш по-бързо и от КТБ....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              Песимиста е класически амбразурчик. Отричане до последно!

              Но това по никакъв начин не може да промени хода на събитията.
              .....
              Наподобява приказката за шопа, дето видял за първи път жираф в зоопарка и говорел:
              - Е те такова животно НЕМА!
              Стоял пред него, сочел го с пръст и повтарял:
              - Е те точно такова жувотно НЕМА!
              Юлка, знаеш, че на теб не моа да ти се Убидя за нищо :-), ама Полаксчо е лУеко изнервен. Спорили сме преди няколко пъти за кризи, безработица, доходи у нас, цените на имотите посоката и т.н. Не е познал НИТО ЕДНО НЕЩО ! :-) Кавръка познава повече от него :-)....И сега като пусна поредната безумица и му го написах лУеко се е напрегнал :-) А дори и да е истинска обява и всичко както го е описал наемодателя като се опари 1 път няма да повтори безумието отново...Човек се учи от грешките си :-)
              Да речем и при теб познаваемостта куца сериозно / как са лихвите по ипотечките, че дойде 2023..Станаа ли 5-6% или поне минаха ли 3 % :-))))/, ама не тръгваш да обиждаш по няколко пъти с лични квалификации в отговора си като са те разкрили :-) Затва си пич :-)
              А Шопските мъдрости требе винаги да се слушат, ще добавя и още 1 - освен, че няма цена без причина, няма и наем без причина . И причината да е нисък не е това, че наемодателя е балък :-)
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.12.2022, 12:26.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение


                Трагичен си......
                В стремежа си да си саркастичен с всеки, който изкара няква обява, която е в противовес с твоите разбирания за цени, скачаш на амбразурата с подмятания и тънки обиди.
                Както и да е комплексарите в темата сте няколко.....
                Ако си прегледаш темата назад, някой вчера писа в отговор на схема с намаление на едни коптори в строеж пусната от мен, че във Варна хубав апартамент не можело да бъде празен. Е това, което запенено си коментирал е такъв апартамент-празен.
                Понеже не познаваш Варна, намира се на добро място /СПОРЕД МЕН/, морска градина 20 мин пеша, мол 5 мин, голям хранителен магазин 15мин, университет 3мин, няколко средни у-ща 3 мин. Всичко това пеш.
                Няма да коментирам подмятания за Виденов, няма как да знаеш, каква е мебелировката, имаше си снимки и според мен не е Виденов, но това не е важно, важно е че Песимистичния, казва, не става...пък, че не разбрал кое, къде, какво.......то не е за първи път. Ще компенсиранме с лалане
                Ех Полаксчо , защо намираш за обида това че те попитах дали най-накрая си купил в София ? Обидно ли е да те попитам след като от поне 5 години се опитваш да купиш ?
                А иначе обидите са видни в поста ти КЪМ МЕН щото си слабоимотник / не е обида а факт :-)/ и винаги в миналото когато сме спорили с теб се оказва , че си бил тотално заблуден.... Не е моя вината, че си гола вода / пак е факт/ като разбирания за икономика и цени на имотите :-)
                А е смешно слабоимотник да пуска пост с обява за наем САМОСТОЯТЕЛНО а не отговор, без снимка с твърдение, че е лукс, без идея на какво боклучаво смугло място се намира, без да е осмислил текста, че е таван ,а на какво се топли тавана, без идея дори дали е истинска обява.
                Колко имота отдаваш ? А в София колко ? Въобще поне малко познаваш ли кое място е добро или желано за живеене в Офия ? Ако николко откъде си сигурен в нещата, които твърдиш за наемите в София ? Чувал ли си че над половината обяви за наеми са фалшиви и набирателни ?
                И да Песимистичният отдава реално , при това например двустайни които са нормални / не лукс, но не и Виденов/ започват от 1000 лева с 1 изключение щото е КОвид наем. Знаеш ли че нагли брокери са копирали от МОЯ обява снимките и без мое позволение са я държали месец два след като съм отдал....?! Какво ще отдадат ? Може и на половин цена да го пуснат , но то е просто набирателна обява....
                Нямаш никаква идея колко струва лукс обзавеждане и довършителни работи в СОФИЯ към момента. ТРябва някой да е избягал от психиатрията за да отдава 3-стаен лукс на 1000 лева и след 1 година като си тръгне наемателя да даде 15-20К за ремонт и подмяна на лукс потрошеното обзавеждане....Въобще нямаш никаква идея какво пишеш и кого си мислиш, че ще заблудиш / освен Кавръка никой друг/ , ама там сривай имотите и наемите още малко и ще купиш :-)

                Варна нито познавам, нито ме интересува. В личен план не е моето място, а за инвестиция Берти поне 1 път писа нещо вярно в темата. Тотално ненормално е град 3-4 пъти по-малък от София да отдава повече имоти под наем. От тук има няколко важни извода - първо наемите във Варна няма да паднат защото има разходи по ремонти и едва ли ще има много тъпаци да отдават под себестойност, но ще седят празни по-дълго време. При толкова много имоти зеленото е изключително рисково във Варна. Онези ПАРТЕРИ студия, дали са били гаражи / най-вероятно/ или магазини не знам. И за двете като апарт им искат повече пари след отстъпката ...на АКТ 14, който вероятно ще е вечен.... Все тая не ме интересува защото за ВСЯКА ЦЕНА СИ ИМА ПРИЧИНА. И за да е толкова ''ниска'' в този случай не е безпричинно. Така и не проумяхте, че няма евтино без добра причина....
                И другият извод на база Варна - В София могат да се построят още 100-200К апарти за отдаване под наем за да стигне Варна :-)
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.12.2022, 12:17.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                  демографията е фактор
                  Варна е с население 1/4 от София. Обявите за под наем са 14000 +/- срешу 11500 +/- за столицата wtf?!?
                  Да приемем, че има много фалшиви и в двата града - съотношението показва тотално откачане на очаквания от реалност. При това във Варна има и вълна на бежанци от Украйна...

                  това не е здрав пазар, а преситен... за момента го спасява това, че са набити много бели пари за черни дни + лихвите по ипотечните кредити са ниски + заетостта е добра. Какво би се случило, когато някой реши, че му трябват белите пари вложени в НИ или се вдигнат лихвите по кредитита или има съкращения на работни места - всеки може да си направи сметката сам.
                  Как да го обясня, че хубав имот на добро място, с адекватен наем, се отдава макс за една седмица, на хора, които никога не са отдавали под наем, как?? Вие си знаете вашата си песен и си я пеете, също като с понижението - 50/70 процента спад и това е. А стана 50/70 процента ъп...

                  Коментар


                  • https://www.investor.bg/a/534-novini...editi-dogodina
                    4 млн. британски домакинства ще плащат по-високи вноски по ипотечните си кредити догодина

                    До три години 70% от притежателите на ипотечни кредити в страната ще усетят повишаването на вноските


                    Данните от доклада на АЦБ за рисковете пред финансовата система подчертават по-слабите перспективи за жилищния пазар, прогнозирани от много икономисти. Цените на имотите намаляват за трети пореден месец, най-рязкото забавяне от световната финансова криза преди повече от десет години.

                    Коментар


                    • https://www.infostock.bg/infostock/c...vane-narastvat
                      Експерт: Шансовете за твърдо презимяване нарастват

                      14 Декември 2022 11:00

                      Заседанието на Фед е в ход

                      „Насочили сме се към твърдо приземяване. И това е трудна история за продажба, защото данните изглеждат добре“, казва Анета Марковска, главен финансов икономист в Jefferies. „Това ще се промени.“

                      За Федералния резерв необузданият ръст на заплатите е тревожен, защото подхранва инфлацията в сектора на услугите, където цените продължават да растат, дори когато други сектори започват да виждат известно облекчение. Това принуждава централната банка да поддържа лихвите по-високи за по-дълго в опит да намали търсенето.

                      Но има второ последствие, което може да бъде също толкова дестабилизиращо. Колкото по-високо нарастват заплатите, толкова повече ще намаляват маржовете на печалбата на малките компании, които захранват пазара на труда и са отговорни за по-голямата част от настоящите свободни работни места, казва Марковска

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                        Ми кофти е. Платил съм 3500 лв за 3 дни, сега псукат промо с -25%. За да компенсират по-ниската цена, ще има рязане на екстри на наш гръб.
                        То и с койните е така. Ти там си спец Виж кво става с на CZ "банката"

                        С имотите прозореца с промоциите е по-тесен.

                        със здраве!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
                          Въпреки увеличението в последните няколко месеца на ОЛП и EURIBOR, една от банките опериращи у нас (БАКБ), изразява готовност да не прехвърля повишението върху кредитните вноски на текущите си клиенти1, макар да има това право. Едва ли, зад това решение стоят благотворителни подбуди, но повишаване на кредитните вноски на съществуващите клиенти би могло да донесе тежки репутационни щети на съответната банка в условията на конкурентен пазар, затова и тази банка е готова да поеме разликата.
                          Същевременно се наблюдава спад в стойностите на EURIBOR 6M и EURIBOR 12M в последните няколко дни:
                          Дата: EURIBOR 6M EURIBOR 12M
                          2022.12.12 2.387% 2.632%
                          2022.12.09 2.466% 2.861%
                          2022.11.29 2.442% 2.892%
                          2022.11.14 2.337% 2.867%

                          1. БАКБ запазва лихвите по сключените договори за кредит.
                          Това за да не им бягат клиентите и да рефинансират при други банки .
                          Отнася се само за старите им клиенти ,за новите условия и новите лихви по новите предлагани ипотеки това няма да се прилага .

                          Коментар


                          • Въпреки увеличението в последните няколко месеца на ОЛП и EURIBOR, една от банките опериращи у нас (БАКБ), изразява готовност да не прехвърля повишението върху кредитните вноски на текущите си клиенти1, макар да има това право. Едва ли, зад това решение стоят благотворителни подбуди, но повишаване на кредитните вноски на съществуващите клиенти би могло да донесе тежки репутационни щети на съответната банка в условията на конкурентен пазар, затова и тази банка е готова да поеме разликата.
                            Същевременно се наблюдава спад в стойностите на EURIBOR 6M и EURIBOR 12M в последните няколко дни:
                            Дата: EURIBOR 6M EURIBOR 12M
                            2022.12.12 2.387% 2.632%
                            2022.12.09 2.466% 2.861%
                            2022.11.29 2.442% 2.892%
                            2022.11.14 2.337% 2.867%

                            1. БАКБ запазва лихвите по сключените договори за кредит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                              кофти, а
                              ей това и при имотиту се чака
                              Ми кофти е. Платил съм 3500 лв за 3 дни, сега псукат промо с -25%. За да компенсират по-ниската цена, ще има рязане на екстри на наш гръб.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                                кофти, а
                                ей това и при имотиту се чака
                                Виж тука

                                https://www.capital.bg/biznes/finans...predupredi_za/
                                ЕЦБ затяга контрола върху банките и предупреди за възможен ръст на лошите кредити

                                Оттеглянето на евтиното финансиране на ЕЦБ може да създаде трудности за някои банки

                                Прясно от днеска ,още мекичко
                                • След силна година банките в Европа трябва да се подготвят за по-предизвикателна среда
                                • Високите лихви и инфлация и очакваната рецесия могат да доведат до ръст на лошите кредити, предупреждава ЕЦБ
                                • След открити "недостатъци" в управлението на риска Франкфурт смята догодина да затегне контрола върху банковия сектор

                                Коментар

                                Working...
                                X