If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колебливите имотни пазари в голяма част от света създават нов риск за световната икономика, тъй като по-високите лихви подкопават финансите на домакинствата и заплашват да задълбочат спада на цените, пише Bloomberg.
Публикувани тази седмица данни показват, че спадът на американския жилищен пазар продължава пети пореден месец, понижаването на продажбите на жилища в Китай се запазва, а спадовете на цените в Австралия и Нова Зеландия не показват признаци на край.
За съжаление е така. Варна се превръща в един изостанал пенсионерски град, с тази средна възраст от 42 год. при това към 2019та, сега вероятно е още по-зле.
Продавай във Варна и купувай в София. Остави си един апартамент или вила за лятото и другото го разкарвай.
Кво ги слушате тея брокерази нз. Мол Варна напълно хлопна кепенци, в Гранд мол поне 10 магазина затвориха (постнах снимки) 5* хотели около Варна няма жива душа, по ресторантите (скъпите) няма никой. По улиците 80% от колите са някакви 20 годишни трошки самоделки. По центъра отдавана не съм гледал, но там още есента постнах снимки на много изоставени магазини.
При наемите е някаква катастрофа, 3 стайни ап близо де централните части (базар Левски) се дават за 700 лв. а цените на зелено са около 2000 евра, т.е по-зле и от сф.
Дейност на местата за настаняване в област Варна през ноември 2022 година
През ноември 2022 г. в област Варна са функционирали 132 обекта с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 5.1 хил., а на леглата – 10.9 хиляди.
Общият брой на нощувките в областта във всички места за настаняване, регистрирани през ноември 2022 г., е 52.4 хиляди. Българските граждани са реализирали 24.4 хил. нощувки, а чуждите – 28.0 хиляди.
Това прави средно по около 1700 нощувки на ден на гости, т.е. около 1700 жадни за потребление люде, колкото е капацитета на едно и полувина метро влакче в София.
Респект към този огромен човешки потенциал, който Варненските молове трудно побират -
Ужас. Толкова зле ли е Варна ? Знам си,аз след Бургас, не поглеждам нищо на север. Язък за хубавите места които има там.
За съжаление е така. Варна се превръща в един изостанал пенсионерски град, с тази средна възраст от 42 год. при това към 2019та, сега вероятно е още по-зле.
Примоции и пак стоят, на 4 евро/кв никой не ги иска, как да ги иска като във Вн масово вземат по 1300-1500 лв? И по-зле ше става, защото се превръща в пенсионерски град. Разходете се по улиците и млади хора почти няма да видите.
Ужас. Толкова зле ли е Варна ? Знам си,аз след Бургас, не поглеждам нищо на север. Язък за хубавите места които има там.
Примоции и пак стоят, на 4 евро/кв никой не ги иска, как да ги иска като във Вн масово вземат по 1300-1500 лв? И по-зле ше става, защото се превръща в пенсионерски град. Разходете се по улиците и млади хора почти няма да видите.
Къде туй чудо?
Аз във Варна друго виждам, ама явно в друга Варна съм.
Кво ги слушате тея брокерази нз. Мол Варна напълно хлопна кепенци, в Гранд мол поне 10 магазина затвориха (постнах снимки) 5* хотели около Варна няма жива душа, по ресторантите (скъпите) няма никой. По улиците 80% от колите са някакви 20 годишни трошки самоделки. По центъра отдавана не съм гледал, но там още есента постнах снимки на много изоставени магазини.
При наемите е някаква катастрофа, 3 стайни ап близо де централните части (базар Левски) се дават за 700 лв. а цените на зелено са около 2000 евра, т.е по-зле и от сф.
Инфлацията е тук и смята да поостане колкото е необходимо -
Няма лесен начин, по който да обявим увеличение на цени, а тази година това е още по-трудно. Въпреки това за нас е важно да сме открити по отношение на предстоящата индексация на месечните такси, която ще предприемем от 1 март 2023 г. С оглед на тежката ситуация вложихме допълнително време и усилия, за да анализираме влиянието на инфлацията и да намерим максимално щадящ за нашите клиенти подход. Вярваме, че стигнахме до най-доброто решение за клиентите, което едновременно с това ни дава възможност да компенсираме увеличените си разходи заради растящата инфлация в страната. Нашият подход към частни клиенти
Клиентите с месечна такса от 7 лева до 25 лева с ДДС ще индексираме със средногодишния индекс на потребителските цени (средногодишен ИПЦ) за 2022 г., обявен от Националния статистически институт (НСИ), който е 15,3%. За услугите с месечна такса над 25 лева индексацията ще е в размер на 2 лева с ДДС. Нашият подход към бизнес клиенти
Тарифните планове с месечни такси до 25 лева без ДДС ще бъдат индексирани с 15,3% (средногодишен индекс на потребителските цени за 2022 г. на НСИ), а тези над 25 лева без ДДС с 2 лева без ДДС.
Гледам какво се случва. Градът е пълен, имоти се наемат за няколко часа, заведенията и магазините са пълни. Вий си четете статиите и графиките от нета. Наистина нямате идея какво става извън компютърчетата ви. Наемите скочиха два пъти, тва се случва.
Да повторя, наемите скочиха два пъти. Набийте си го и то преживейте.
Ти чети данни и гледай фалшиви обяви
Къде туй чудо?
Аз във Варна друго виждам, ама явно в друга Варна съм.
Гледам какво се случва. Градът е пълен, имоти се наемат за няколко часа, заведенията и магазините са пълни. Вий си четете статиите и графиките от нета. Наистина нямате идея какво става извън компютърчетата ви. Наемите скочиха два пъти, тва се случва.
Какви са тези прИмоции тогава, даже от Ноември 22 -
И аз така си спомням при предишната криза ,хората се влачеха на касите на Глобул и всичките им сметки светеха в червено ,караха се с мен за стотинки ,казваха останах без работа,как да си платя лизинга и т.н.
Само че тогава ни даваха яки бонуси ,и бяхме нон стоп по клубове и дискотеки,гледам всичко пълно и аз ,и си викам тия какво се оплакват ?
Живеехме си живота в най-голямата криза ,даже и пари ни даваха повече .
Коментар