If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Умиращ може да е в малки провинциални градове. София се пръска по шевовете и тепърва предстои нова вълна да приижда насам. Ножицата в доходите започва да става все по-сериозна и предстои дискаунт на имоти, които няма да се обитават с десетилетия, само че в прованса.
Такива картинки като пенсионер, ширещ се в двуетажна къща, ще стават все по-голяма рядкост. Като потенциален купувач, единствените ми страхове са петрола и горивата да не поемат трайно нагоре, че тогава ще се убедиш в думите на някои хора, които сега се иронизират с "локация - локация". Да видиш всичко от околиите, които сега пътуват с коли, щото им излиза сметката, как ще се напъхат по квартири, понеже иначе половината надник ще отива в Лукойл. Та тъй то с демографията.
София намалява - виж статистиките в НСИ.
Половината апартаменти в новите сгради-боклуци са празни. Жив човек няма. Няма и да има.
Обезлюдената провинция е именно причината вече да няма кой да идва към София. А от чужбина не се и надявай някой да се върне в тази беднотия.
След 30 години София ще бъде 800к, а всеки ще е наследил средно по 3 апартамента, които ще са празни. Новопристигащите ще са най-много римляни-мародери.
Затова трябва ликвидация ,и изземване .като Ви няма ,няма и да има кой да прави номера ,ти и без това не живееш в България ,с нови норми и закони да се ограничи изобщо ползването на имота с цел инвестиция ,ако пак се ослушваш изземване в полза на държавата
Като потенциален купувач, единствените ми страхове са петрола и горивата да не поемат трайно нагоре, че тогава ще се убедиш в думите на някои хора, които сега се иронизират с "локация - локация". Да видиш всичко от околиите, които сега пътуват с коли, щото им излиза сметката, как ще се напъхат по квартири, понеже иначе половината надник ще отива в Лукойл. Та тъй то с демографията.
Именно по тази причина избрах центъра на Бургас, в сграда на 28г. пред ново-ново в Сарафово.
Знаем, знаем... демографията е фактор... още от 2016та та до сега. Но ти не се облизвай, няма да пускане нови орди от Нагорни Карабах. И сега сте ни в повече.
трагедията на хората от Нагорни Карабах няма нищо общо с българската демография и пазар на НИ
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
според мен няма нужда от национализация на умиращ демографски пазар...в крайна сметка имоти ще има повече от хората, а който иска да си ги държи празни ще плаща данъци и ще си ги държи, но това няма да е проблем предвид на броя нови строежи.
Умиращ може да е в малки провинциални градове. София се пръска по шевовете и тепърва предстои нова вълна да приижда насам. Ножицата в доходите започва да става все по-сериозна и предстои дискаунт на имоти, които няма да се обитават с десетилетия, само че в прованса.
Такива картинки като пенсионер, ширещ се в двуетажна къща, ще стават все по-голяма рядкост. Като потенциален купувач, единствените ми страхове са петрола и горивата да не поемат трайно нагоре, че тогава ще се убедиш в думите на някои хора, които сега се иронизират с "локация - локация". Да видиш всичко от околиите, които сега пътуват с коли, щото им излиза сметката, как ще се напъхат по квартири, понеже иначе половината надник ще отива в Лукойл. Та тъй то с демографията.
според мен няма нужда от национализация на умиращ демографски пазар...в крайна сметка имоти ще има повече от хората, а който иска да си ги държи празни ще плаща данъци и ще си ги държи, но това няма да е проблем предвид на броя нови строежи.
Знаем, знаем... демографията е фактор... още от 2016та та до сега. Но ти не се облизвай, няма да пускане нови орди от Нагорни Карабах. И сега сте ни в повече.
Да, бе. И сега какво. А който продаде на върха през 22-ра да чака още 12 години? Примерно колегата Лаконик.
Най ми е жал за Лаконик. Остана безимотно момчето. Полуимотно, както той сам каза.
То и при терминални състояния се случва пациент да оцелее по-дълго отколкото са прогнозирали докторите. Това не означава, че болестта е излекувана. Краят рано или късно настъпва.
Да, бе. И сега какво. А който продаде на върха през 22-ра да чака още 12 години? Примерно колегата Лаконик.
Най ми е жал за Лаконик. Остана безимотно момчето. Полуимотно, както той сам каза.
Какво точно ще стане в бъдеще никой не може да ви каже
Всъщност някои неща могат да се кажат.И едно от тях е ,че населението на БГ през следващите 30г ще намалее с още около 20-22%
При огромния излишък на обори даже и в момента (+40% празни "имоти" в Сф област) ,човек логически може да направи някои връзки.
Затова трябва ликвидация ,и изземване .като Ви няма ,няма и да има кой да прави номера ,ти и без това не живееш в България ,с нови норми и закони да се ограничи изобщо ползването на имота с цел инвестиция ,ако пак се ослушваш изземване в полза на държавата
Таван на наемите, като в Берлин, ама нещо се провали стратегията.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Какво точно ще стане в бъдеще никой не може да ви каже,
През 2013 г в тази тема никой не вярваше, че отново ще има имотен бум.
Коментар