IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

В бг тоя филм с нелегално отдаване под наем вече свърши.
    От тази година НАП виждат кой къде какви сметки в банките има, и каква наличност по тях има...
    Отделно получават и информация от платформи като Букинг и ЕърБиенби...

Въпрос на време е всички рентиери и ланд-лордове в сивия сектор да бъдат спипани. Следва данъчна ревизия на физическо лице, и ще трябва да доказват доходи и разходи за поне 5 години назад - ако някой не може да докаже, се предполага, че парите по сметките му са от доходи в сивата икономика, и служебно му се начисляват данъци и осигуровки за 5 години назад...
    Шес

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

От тази година НАП виждат кой къде какви сметки в банките има, и каква наличност по тях има...

Въпрос на време е всички рентиери и ланд-лордове в сивия сектор да бъдат спипани. Следва данъчна ревизия на физическо лице, и ще трябва да доказват доходи и разходи за поне 5 години назад - ако някой не може да докаже, се предполага, че парите по сметките му са от доходи в сивата икономика, и служебно му се начисляват данъци и осигуровки за 5 години назад...
      Много си далеч от истината. Аз като рентирер деклариращ си 100% от доходите всяка година с декл по чл. 50 ще се радвам да се сведе до минимум нелегалните рентиери. За мен това е нелоялна конкуренция. Обаче на практика това е невъзможно. Какви банкови сметки, какви Букинг и ЕърБиенби те гонят? Иван има панелка и я дава на Петкан за 500 лв на месец без договор, без нищо. Няма данъци, но рискува Петкан да не плати 1-2-3 и повече наема, както и неплатени режийни сметки. Спестеното от данъци за Иван ще го загуби от липса на наеми, неплатени задължения и т.н.

Та пазара много добре си се саморегулира и наказва неизрядните.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
        Не плачи над чужди гробища. Легалните рентиери се осигуравят на макс. осигурителен праг. Тях този фишек не ги бърка. Чернухи и сивухи в бранша нито имат договори, нито плащат данъци да не говорим за осигуровки.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
          Брей тоя Кокорчо, що тъй мрази хазяите, да не е перонец?
          Не плачи над чужди гробища. Легалните рентиери се осигуравят на макс. осигурителен праг. Тях този фишек не ги бърка. Чернухи и сивухи в бранша нито имат договори, нито плащат данъци да не говорим за осигуровки.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
            Брей тоя Кокорчо, що тъй мрази хазяите, да не е перонец?

Голяма изненада. Осигуровки и върху доходите от наем

Три варианта за попълване на бюджета на ДОО, и трите ни бъркат дълбоко в джоба

https://www.standartnews.com/balgari...em-542832.html
            О-па... нов удар под кръста...
            ...айде "инвеститорите" в туйли с цел даване под наем приключиха...
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Брей тоя Кокорчо, що тъй мрази хазяите, да не е перонец?

Голяма изненада. Осигуровки и върху доходите от наем

Три варианта за попълване на бюджета на ДОО, и трите ни бъркат дълбоко в джоба

https://www.standartnews.com/balgari...em-542832.html

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                В една от обявите на радомирския "въздържател"

Абе по-добре песнопойка с водна риза в сравнение с перонците нямащи нищо и гледащи така:
                Attached Files

Коментар

• В една от обявите на радомирския "въздържател"

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Доста хора се заселват в Тексас, има търсене, а и за 130 000 долара са си ок къщичките - Вярно, че не са големи и електропровода минава наблизо, но за тези пари толкова. Тук за 130 000 долара в селата около София не можеш да си купиш нещо нормално
                    За кво ти е да хОдиш до Тексас, ей ги тука на Божурец - 127 кв тристаен, обзаведен, на цената на базов Хуйдай Кон:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=9znnhl&f1=1

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

прати ми пак оная информация, де да се регистрирам и тн
                      че вече изтървах 1005 ръст
                      Регни се bybit.com или kucoin.com, при тях е най-лесно, първите са лицензирани (то май и на къдравия крадец беше лицензирано, ама.... ) в Дубай и дават дебитна карта, другите на Сейшелите. Захранването става чрез сепа превод, срещу 1 евро такса. Купуваш коновете и веднага дърпаш на софтуерен порфейл, Exodus e ok за начинаещи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

Ще го кажа на водопроводчици, монтьори, ел техници и асансьорни техници, които взимат 400лв на ден работа. Не на хора с мъртви занаяти които са изчезнали от 30г с идването на капитализма и евтините китайски стоки и големи вериги. Ножове, грънци, обувки и питки мога да си купя от кауфланд. Но засега не съм намерил там нещо да ми ремонтира двигателя на колата.
                        Това не са занаятчии. Като приказката с комптрите и компотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                          https://www.infostock.bg/infostock/c...alzhi-s-godini
                          ЕЦБ: Спадът на имотите може да продължи с години

21 Ноември 2023 16:00
                          Те за няколко месеца лек спад напълниха памперсите и ореваха всичко,смятай при многогодишен мъжки спад какво ще е
                          Много психотравми ще има,аз съм убеден

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Доста хора се заселват в Тексас, има търсене, а и за 130 000 долара са си ок къщичките - Вярно, че не са големи и електропровода минава наблизо, но за тези пари толкова. Тук за 130 000 долара в селата около София не можеш да си купиш нещо нормално
                            екстра са къщите
                            само не се сещам как 190 килограмовите стопани ще се катерят, като кокошки носачки по тая катарага за да стигнат втория етаж
                            Last edited by ratten; 22.11.2023, 09:14.
                            препоръка е

Коментар

• https://www.infostock.bg/infostock/c...alzhi-s-godini
                              ЕЦБ: Спадът на имотите може да продължи с години

21 Ноември 2023 16:00

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
                                Я гледай какво кварталче построили в Тексас. Не знам на тях ще им поскъпват или поевтиняват имотите, ама изглежда са им доста скъпи в момента. https://youtu.be/riu_aV5tzqc?si=MIQ6Vch8pufRFUNv TINY HOMES IN TEXAS ARE SELLING OUT такава ужасия не бях виждал в САЩ
                                Това са къщи на Lenar ,те и акциите на конкурента им D.R.Horton са много добри за инвестиция ,аз имам на d.r.Horton
                                и двете компании имат много малко дългове и са стабилни и ликвидни,Lenar плащат повеч дивиденти

Коментар

Working...
                                X