IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Недей да клветиш.Никога не съм казавал че съм продал на връх.Земи го нашорти на голя ливъридж и ще станеш мелеонер като удари 300.
    Много е лесно като изтриха форума да си измисляте нови истории

Тука един не си призна че срива март 2020 го е фанал с акции

Всички и специално ти обясняваше как си бил на кеш и как си купил на дъното края на март

Сега почна да обясняваш че си купил 2019-та

Все ми е тая парите са си ваши факт е че пропусна да купиш тогава в Люлин

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

До 2020-та едва ли ще отиде но на 300 спокойно може да слезе

Ега не пада до 2020-та нивата че пак ще трябва да се обясняваш тука как си бил продал точно след като сме си писали тук
      Недей да клеветиш.Никога не съм казавал че съм продал на връх.Земи го нашорти на голям ливъридж и ще станеш мелеонер като удари 300.
      Last edited by nradev1111; 14.08.2023, 00:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Коментирай, давам ти кредит, коментирай. 35% ми вдигнаха заплатата през 2022г. спрямо вноската по потребителския ми кредит.., цели 35% спрямо вноската, лихвата изобщо не я коментирам, щото е замръзнала от април 21-ва. От този месец, също ще имам увеличение на дохода спрямо вноската, като го получа, ще коментирам, какъв % е спрямо вноската, не спрямо лихвата!
        Когато и бг банките вдигнат лихвите друга песен ще запееш !

Ай наздраве
        Last edited by X_Y; 13.08.2023, 23:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Навременото в УНСС учихме нещо за дефлационна спирала, ама тогава бях калпазанин и наблягах на нощния живот, та не мога да се изкажа компетентно по темата... Нека колегите повдигачи да коментират дали това има някакво отношение към цените на имотите и дали да очакваме нови повишения на цените на НИ?
          Коментирай, давам ти кредит, коментирай. 35% ми вдигнаха заплатата през 2022г. спрямо вноската по потребителския ми кредит.., цели 35% спрямо вноската, лихвата изобщо не я коментирам, щото е замръзнала от април 21-ва. От този месец, също ще имам увеличение на дохода спрямо вноската, като го получа, ще коментирам, какъв % е спрямо вноската, не спрямо лихвата!
          Last edited by X_Y; 13.08.2023, 23:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
            Производството на храни с огромен спад

В предприятията от преработващата промишленост през юни има спад с 6,2% спрямо същия месец на миналата година. Понижение отчитат за четвърти пореден месец

Правят с близо 20% по-малко мебели

Производството на хранителни стоки в предприятия в страната през юни намалява с 13,9% спрямо същия месец на миналата година, показват данни на Националния статистически институт. Спад при производството на храни има през всеки от месеците през първата половина на годината. През януари понижението е само с 0,4%, а през следващите месеци спадът нараства.

При производството на текстил и изделия от текстил (без дрехи) спадът е много по-голям - с 28,7% през юни спрямо същия месец на миналата година. Спад при текстила с над 21% има през всеки от месеците от началото на годината.
            Износът се сви с 13,4% за тримесечие

Вносът през второто тримесечие намалява с 15,5%.

https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D...F%D0%B0%D0%B4/

Китайски синдром ли ни хваща?
            Навременото в УНСС учихме нещо за дефлационна спирала, ама тогава бях калпазанин и наблягах на нощния живот, та не мога да се изкажа компетентно по темата... Нека колегите повдигачи да коментират дали това има някакво отношение към цените на имотите и дали да очакваме нови повишения на цените на НИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
              Производството на храни с огромен спад

Планирано е екстремно намаляване използването на храна, дрехи и енергия. Строят се здрави огради по границите.

Урсула фон дер Лайнен с открито чело и поглед вперен в бъдещето сече въздуха с ръце и ни води към севернокорейски демократизъм.

Коментар

• Производството на храни с огромен спад

В предприятията от преработващата промишленост през юни има спад с 6,2% спрямо същия месец на миналата година. Понижение отчитат за четвърти пореден месец

Правят с близо 20% по-малко мебели

Производството на хранителни стоки в предприятия в страната през юни намалява с 13,9% спрямо същия месец на миналата година, показват данни на Националния статистически институт. Спад при производството на храни има през всеки от месеците през първата половина на годината. През януари понижението е само с 0,4%, а през следващите месеци спадът нараства.

При производството на текстил и изделия от текстил (без дрехи) спадът е много по-голям - с 28,7% през юни спрямо същия месец на миналата година. Спад при текстила с над 21% има през всеки от месеците от началото на годината.
                Износът се сви с 13,4% за тримесечие

Вносът през второто тримесечие намалява с 15,5%.

https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D...F%D0%B0%D0%B4/

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
                  Понеже се спомена 2020 година, нека направим едно сравнение между 2020.06 и 2023.06, т.е. последните 3 години:
                  Година/Месец: Средна работна заплата (BGN), национално ниво:
                  2020.06 1358 лв.
                  2023.06 1927 лв. (+569 лв.)
                  Година/Месец: Лихвен процент по нови жилищни кредити (BGN):
                  2020.06 2.91%
                  2023.06 2.57% (-0.34%)
                  Година/Тримесечие: Брой продажби на недвижими имоти:
                  2020.Q2 37903
                  2023.Q2 54371 (+16468)
                  Ако продажбите паднат с 16468 все едно сме въвели ковид мерките отново.

Нотариални кантори обявиха, че затварят заради извънредното
                  положение

16 МАРТ 2020, 12:42

https://news.lex.bg/%D0%BD%D0%BE%D1%...2%D0%B0%D1%80/
                  Last edited by unimog; 13.08.2023, 19:56.

Коментар

• Понеже се спомена 2020 година, нека направим едно сравнение между 2020.06 и 2023.06, т.е. последните 3 години:

Година/Месец: Средна работна заплата (BGN), национално ниво:
                    2020.06 1358 лв.
                    2023.06 1927 лв. (+569 лв.)

Година/Месец: Лихвен процент по нови жилищни кредити (BGN):
                    2020.06 2.91%
                    2023.06 2.57% (-0.34%)

Година/Тримесечие: Брой продажби на недвижими имоти:
                    2020.Q2 37903
                    2023.Q2 54371 (+16468)

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ako мислиш че ще иде на цана от 2020 вземи да го нашотриш.
                      До 2020-та едва ли ще отиде но на 300 спокойно може да слезе

Ега не пада до 2020-та нивата че пак ще трябва да се обясняваш тука как си бил продал точно след като сме си писали тук

Коментар

Чакам да ми изпадне добър имот пак да купя, а ти какво чакаш QQQ да се върне къде беше 2020-та ???
                        Ako мислиш че ще иде на цана от 2020 вземи да го нашотриш.

Коментар

• Only 16% of Californians Can Afford to Buy a Home

• Buyers need $208,000 income to qualify for a 30-year loan
                          • Loan payments are climbing even as purchase prices fall
                          Buying a home in California slipped further out of reach as interest rates climbed and scarce inventory bolstered prices.

Only 16% of households could qualify to purchase a median-priced single-family home in the second quarter, the California Association of Realtors reported Friday. That’s down from 19% in the first quarter and 17% a year earlier.

https://www.bloomberg.com/news/artic...rope#xj4y7vzkg

Коментар

• Според БНБ проблемните кредити в банковата система нарастват за първи път от септември 2022 година. За първи път през юни 2023-та обаче, в рамките на един месец, проблеми в обслужването или преструктурирания са се проявили при експозиции за над 100 млн. лв. – общо 134.7 млн. лв. с което те достигат 2.4 млрд. лв., а делът им се покачва само за месец от 5.4 на 5.6 процента.

Коментар

• Housing market head fake? Boise slips back into correction mode after seeing a modest spring price bump

Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	36.6 КБ
ID:	4103087

Size:	35.8 КБ
ID:	4103086

https://fortune.com/2023/08/04/boise...cline-in-june/

Коментар

Чакам да ми изпадне добър имот пак да купя, а ти какво чакаш QQQ да се върне къде беше 2020-та ???

Size:	14.4 КБ
ID:	4103084

Коментар

Working...
                                X