If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Незнам за вас що толкова се оплаквате от тях, ама аз си слушам брокера и като му дам задача да ми намери къде да инвестирам определено количество пари обикновено ми дава подходящи решения и засега съм доволен. Сега, кой кого излъгал и как не знам, то човек е важно да си подбира хората с които работи както си подбира приятелите.
Ako чекаш брокеразин да ти намери изгодна сделка си жив зян.
Зашо трябва да ходиш за оглед с приятел ? Защото не се знае адреса ли ? Тия брокерази са толкова тъпи .... Тук адреса се поства винаги. Във Франция тия дето не постват адреса поне слагат снимки снимани вътре в жилишето и то през нощта та да не се вижда нишо през проорците ... В БГ хем не искат да постнат адреса , хем слагат една камара снимки дето средна ръка софтуер може да намери съвпадения с Гугъл мапс и да намери адреса. С AI в картинката, тия шмекерлъци не вървят . Например има 12 обяви на тая къшурка в Редута, дето знаем че е примерна и е на никой. В нито една обява не е даден адреса. Зашо бе ? Софтуера обаче за около 20 секунди открива че е на номер 15А на една улица дето е кажи речи в Хр. Смирненски
Та не знам как я мислят брокеразите. Досега продаваха адреси , ма отсега нататък ше трябва да измислят нешо допълнително.Щото AI ще им сецне далаверката. Изглежда се усетиха и почнаха да искат лицензиране, после вероятно ше натиснат задължително да има "лицензиран" брокер във всяка сделка. Ше видим.
Лицензирането е положително за пазара. Най-малкото в тъпия имот.бг (вероятно правен в кръжока по информатика от 11 год пишлигари) няма да има менте обяви, защото брокераз пуснал ментак, ще си губи лиценза и ще трябва да фаща мотиката (понеже за друго не стаа).
Даже не можете и да осъзнаете факта че щом сте стигнали до услугите на брокерите то вие вече сте жертва на измама дори и да не ги ползвате
Използването на брокер означава че сте звънели на обяви
Звъненето на обяви говори че чонките са ви отзад на топло и че не ви достига акъл как да придобиете имот от първа ръка
Дори и да отсвирите брокера щетата вече е нанесена - Брокера е надул очакванията на продавача и това че ще спестите комисионната е само утешителна награда
Нека хейта започне сега ....
Става въпрос за утайката на обществото. Хора на дъното са това. Измислят причини да избегнат посредник, просто щото цените им се струват невероятно непосилни. Перонци,сър! Най-вероятно не се и досещат, какви перипетии ще срещнат при покупка на имот, без брокер. Аз не съм брокер, само да отбележа...дреме ми за тях, честно...
Има начини, как да няма. Ако купуваш реално ще ти кажа доста начини как да заобиколиш паразитите. Да не мислиш, че бих дал 3% комисион на паразит?
За мен човек, който дава 3% на тея паразити е олигофрен, не не е чист олигофрен. Олигофрен на квадрат е! Среден ап да кажем е 500 000 лв. тва са 15 000 лв само за брокераз???!!! Какво работа върши за тези пари? Какво е инвестирал/рискувал за да претендира са такава сума? С какво гарантира, че няма проблеми с имоти? Има ли застраховка, която при евентуален проблем, ще покрие щетите?
Даже не можете и да осъзнаете факта че щом сте стигнали до услугите на брокерите то вие вече сте жертва на измама дори и да не ги ползвате
Използването на брокер означава че сте звънели на обяви
Звъненето на обяви говори че чонките са ви отзад на топло и че не ви достига акъл как да придобиете имот от първа ръка
Дори и да отсвирите брокера щетата вече е нанесена - Брокера е надул очакванията на продавача и това че ще спестите комисионната е само утешителна награда
Кажи, ще ми бъде интересно. То не е проблема, че не можеш да прескочиш брокера- отиваш с приятел да гледате апартамента уж, че той ще го купува, дори да иска брокера да подпишете договор за посредничество приятелят ти го подписва и после ти издирваш собственика чрез съседите и прескачате брокера, или отива само приятеля ти и после той те води до имота, обаче каква е реалността- масовия продавач е толкова неадекватен, че една обява не може да си пусне, а налкото които могат не могат да сложат пазарна цена на имота си, не говорим да може да си извади скица, данъчна оценка, удостоверение за тежести, семейно положение и т.н. Освен това си мисли че искаш да го измамиш, а брокера му защитава интереса. А най- смешното е когато не иска да даде пълномощно на брокера и хем плаща комисионна, хем ходи да си вади всичките документи.
Зашо трябва да ходиш за оглед с приятел ? Защото не се знае адреса ли ? Тия брокерази са толкова тъпи .... Тук адреса се поства винаги. Във Франция тия дето не постват адреса поне слагат снимки снимани вътре в жилишето и то през нощта та да не се вижда нишо през проорците ... В БГ хем не искат да постнат адреса , хем слагат една камара снимки дето средна ръка софтуер може да намери съвпадения с Гугъл мапс и да намери адреса. С AI в картинката, тия шмекерлъци не вървят . Например има 12 обяви на тая къшурка в Редута, дето знаем че е примерна и е на никой. В нито една обява не е даден адреса. Зашо бе ? Софтуера обаче за около 20 секунди открива че е на номер 15А на една улица дето е кажи речи в Хр. Смирненски
Та не знам как я мислят брокеразите. Досега продаваха адреси , ма отсега нататък ше трябва да измислят нешо допълнително.Щото AI ще им сецне далаверката. Изглежда се усетиха и почнаха да искат лицензиране, после вероятно ше натиснат задължително да има "лицензиран" брокер във всяка сделка. Ше видим.
Има начини, как да няма. Ако купуваш реално ще ти кажа доста начини как да заобиколиш паразитите. Да не мислиш, че бих дал 3% комисион на паразит?
Кажи, ще ми бъде интересно. То не е проблема, че не можеш да прескочиш брокера- отиваш с приятел да гледате апартамента уж, че той ще го купува, дори да иска брокера да подпишете договор за посредничество приятелят ти го подписва и после ти издирваш собственика чрез съседите и прескачате брокера, или отива само приятеля ти и после той те води до имота, обаче каква е реалността- масовия продавач е толкова неадекватен, че една обява не може да си пусне, а налкото които могат не могат да сложат пазарна цена на имота си, не говорим да може да си извади скица, данъчна оценка, удостоверение за тежести, семейно положение и т.н. Освен това си мисли че искаш да го измамиш, а брокера му защитава интереса. А най- смешното е когато не иска да даде пълномощно на брокера и хем плаща комисионна, хем ходи да си вади всичките документи.
Във Франция имаше брокери на имоти, които работеха на фиксирана комисионна независимо от продажната цена. 2022 бяха около 3000 евро, което за средна ръка апартамент излизаше 0.5 до 1%. Сега гледам са се качили на 4900 евро. И там брокерите се пробваха да лапат и до 10%, ма май свърши тая. Пак са си високи допълнителните разходи заради нотариус, трансфер, регистрация и т.н. , ма поне на безконтролните брокерски такси почна да им се вижда края. Ма там конкуренцията е жестока и то между лицензирани агенти. В градчетата близо до средиземно море може да няма хотел , но ще има 1-2 агенции. Само в Ница са между 300 и 400 агенции , а е колкото Варна.
Ти в Канада да видиш какво е. Цялата икономика представлява едни брокери, дето менкат помежду си колиби.
Във Франция имаше брокери на имоти, които работеха на фиксирана комисионна независимо от продажната цена. 2022 бяха около 3000 евро, което за средна ръка апартамент излизаше 0.5 до 1%. Сега гледам са се качили на 4900 евро. И там брокерите се пробваха да лапат и до 10%, ма май свърши тая. Пак са си високи допълнителните разходи заради нотариус, трансфер, регистрация и т.н. , ма поне на безконтролните брокерски такси почна да им се вижда края. Ма там конкуренцията е жестока и то между лицензирани агенти. В градчетата близо до средиземно море може да няма хотел , но ще има 1-2 агенции. Само в Ница са между 300 и 400 агенции , а е колкото Варна.
Браво, че сте успели да сключите сделка. На мен по подобен начин едни паразити ми провалиха сделка Ноември, което беше за мое добро.
- 2 седмици не могат да изпратят нотариален акт.
- Скицата различна от реалноста и квадратите не отговарят.
- За имотата са се съдили 10 години, и още куп проблеми.
На финалната права сме. 9 месеца отне да се мине през обстоятелствена проверка. Обшина, съседи, кадастър. Ако някой обжалва, имота може да не се продаде и 10 год. А главният архитект на общината не разрешава строеж дори и 5м2 да има разлика между акт и скица. Това брокера не го бе и чувал. Да го купи купувача, ТОЙ ДА ВИ ВЗЕМЕ КОМИСИОНА, а после, че следващото изменение на нот. акт може да бъде минимум след 10 год ВЛАДЕЕНЕ на имота него не го интересува. Затова казвам, че 100-200-300 лв за адвокат са най-добрата инвестиция. Ама брокитата скачат като ожилени.
Точно и ясно ти го казаха че не си заслужил тези пари и трябва да се поизпотиш малко, а не селската: - купувай че другия чака.
Сега ще се научите в ЛИДЛ как се обслужват клиенти.
Ама то какво ли да ви се обеснява.Самият факт че теглиш солен кредит за да купиш на зелено балон с идеята че Америка и Европа ще пуснат принтера, ще последва хиперинфлация и ще си плащаш кредита с рестото от ресторанта показва колко сте прости.
Путинисти смотани неграмотни, после пак ще ревете че друг ви е виновен
Точно за бизнес имотите и парцелите брокерите са кръгла нула. Те един нот. акт и едно удостоверение за наследници не могат да разчетат. Не знаят закона за семейният кодекс. Ако ги слушаш така ще те набълбукат, че бедна ти е фантазията.
Аз съм жив пример. От 1 година купувам 2 бр УПИта. Брокера го видях точно за час и като видях какви благолажи разправя директно го отсвирих. Той не знае дори кои са страни от страната на продавача според удостоверението за наследниците. Лъжеше като дърт циганин, че няма проблем за разликата от 109 м2 между скица и нот акт.
По мъжки се разбрахме с продавача, отсвирихме паразита и минахме през обстоятелствена проверка и нов нот акт за да изравним квадратурата.
Паразита искаше да вземе пари, пък, че някой ще даде една торба пари и няма да може да строи 10 год не го интересуваше:-)
Всички спечелихме, само паразита не взе една хубава 5 цифрена сума.
Браво, че сте успели да сключите сделка. На мен по подобен начин едни паразити ми провалиха сделка Ноември, което беше за мое добро.
- 2 седмици не могат да изпратят нотариален акт.
- Скицата различна от реалноста и квадратите не отговарят.
- За имотата са се съдили 10 години, и още куп проблеми.
За жилища може и да минеш и брокери но за някакви по-сериозни сделки като цели сгради, парцели или големи офиси би било странно.
Аз съм за използването им когато ми е изгодно.
Какво толкова сте се настървили срещу брокерите, какви хора сте срещнали между тях чак се чудя.
Точно за бизнес имотите и парцелите брокерите са кръгла нула. Те един нот. акт и едно удостоверение за наследници не могат да разчетат. Не знаят закона за семейният кодекс. Ако ги слушаш така ще те набълбукат, че бедна ти е фантазията.
Аз съм жив пример. От 1 година купувам 2 бр УПИта. Брокера го видях точно за час и като видях какви благолажи разправя директно го отсвирих. Той не знае дори кои са страни от страната на продавача според удостоверението за наследниците. Лъжеше като дърт циганин, че няма проблем за разликата от 109 м2 между скица и нот акт.
По мъжки се разбрахме с продавача, отсвирихме паразита и минахме през обстоятелствена проверка и нов нот акт за да изравним квадратурата.
Паразита искаше да вземе пари, пък, че някой ще даде една торба пари и няма да може да строи 10 год не го интересуваше:-)
Всички спечелихме, само паразита не взе една хубава 5 цифрена сума.
Скоро взех 3000 лв от една наемателка, която дойде с брокерка и на нея
И в САЩ има хора които търсят апт под наем с брокер. Чувал съм че примерно в Ню Йорк е трудно да намериш апартамент под наем без брокер. Там са много променливи и на брокера работата му е да филтрира апартаменти до няколко, които да ти покаже. Искаш примерно 2 спални , на 2-рия етаж, близко до метрото но на тиха улица до $ХХХХ. Брокера ходи и гледа апартамента сам, ако може се пазари за цена, гледа и примерно дали не е неква дупка с хлебарки, бед бъгс, какво е отполението , има ли някакви екстри наблизо , паркинг, джим, магазини ... чак за училиша едва ли проверяват ма правят нешо да се запознаят с апартамента ... ако сметне че ше ти свърши работа те води и теб. Естествено не го прави конкретно за теб, обикновено има повече от един клиент търсещ под наем и може да заведе няколко човека. Нещо не ми е ясно защо брокер ше ходи с наемателя заедно да види апартамента без да го е виждал преди това.
ПП. На мен не ми се е налагало да ползвам брокер за търсене под наем, та малко и на мен "един приятел ми каза". В Ню Йорк може да ти трябва брокер , но в по-малките градчета си намираш сам онлайн.
На вторичния пазар няма как да ги прескочиш- всички обяви са през тях, а единиците вторични имоти без брокер са с такива неадекватни цени, че даже с брокер ти излиза по- евтино. Единствения вариант да избегнеш брокера е новото строителство
Коментар