Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Нашили сте се с имот в мафиотската кочина на боко-тиквата и дебелянчо-свинята.
Нямаш гаранции, че някой ден може да се събудиш и да установиш, че "безценният" ти имот е вече собственост на гина-крадлата.
С любезното съдействие на някой корумпиран съдия или нотариус...
------------------- Как хората научиха, че земите им вече са на Гина Върбакова

гина на фона на фотоволтаичен парк
Един ден получавате писмо, че вашата земя вече не е ваша
Имате имот и му плащате данъците. Една сутрин откривате, че имотът вече не e ваш. Някой го е взел. За да си го върнете, трябва да водите дело. Срещу вас обаче застават известни имена с политически връзки.
Един ден получавате писмо, че вашата земя вече не е ваша. По същото време това се случва и със съседа ви. И с неговия съсед. И с неговия...
Денят е в началото на януари 2024 година.
"Получих на адреса си уведомление от началника на Агенция по кадастъра - Пазарджик, който ме информира, че имот [номер] е записан вече на "Риал Стейтс” и поради това е заличена собствеността на баща ми".
Това пише в сигнал до прокуратурата мъж, който живее в София, но има имоти край Пазарджик. Предстои му да разбере, че това не се случва само с него, алармира Свободна Европа.
Фирмата "Риал Стейтс” ЕООД е завзела много имоти."Потърсих съдействие от наши роднини и наши познати от селата Априлци и Сбор, които ме информираха, че фирмата "Риал Стейтс” ЕООД е завзела много имоти с констативни нотариални актове", пише мъжът, чиято анонимност ще запазим.
По една и съща схема много хора са останали без земята си. Става дума за констативни актове - т.е. отиват свидетели пред нотариус, казват, че имотът Х отдавна се ползва от човека Y, а нотариусът издава документ за собственост. Законът допуска такава процедура. В случая съмнителното е, че става дума за едни и същи свидетели, които отиват при един и същи нотариус. Само превзетите имоти са на различни хора.
"За мен е непонятно как така в 21 век може по този начин някой да си позволи да отнеме нашия имот", пише още потърпевшият.
Коментар