Първоначално изпратено от два_таралежа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Данъците особено в прогресивен и наследствен вариант ги смятам за несправедливи и ги избягвам. Не мисля че е ок други хора да живеят на моят гръб.
Тва дето си пуснал разбира се е Ливадите, а не Гоцето. Тоя блок се мъчиха да го продадат неколко години.... Не ми е бил от интерес никога... има куп негативи и само един плюс - Лидъл :-)
Поне ти е крайно време да проумееш, че цените не само на имотите, но и на всичко останало са производна на доходите. Когато доходите се вдигат, то и цените или в обратен ред. Например една фризьорка не може да си вдигне производителността на труда да стриже повече хора за същото време и заради това вдига цената - в моят случай над 3 пъти за последните 5 години....ако искам....
В България живеете в някаква сбъркана реаалност, а истината е, че цените на всичко трябва да са на 1/3 от тези в Западна Европа по ред причини, не само заради ниските доходи.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Ние пък поради факта, че отесня офиса, пускаме цял отдел да работи 100% хоум-офис. Другите са 50/50, но обмисляме да ги пуснем 80%хоум / 20%офис.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Силно банково лоби.
Нали си фрашкан с кеш, захлупвай имоти докато другите се услушват.До година-две от 2500еуро ще са скочили като в Монако
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Гледай в моя район какво има и за какви пари...
https://www.immobilienscout24.de/exp...ype=district#/
- 3 Харесвания
Коментар
-
Е да ама ВМУ избраха да върнат всички в офиса..... Тоя чилям секи ден ли ще пътува от Кесарево до Папур 4 ?
Ако е успял да я ремонтира и обзаведе добре съвсем безшумно / по селски/ неколко каруци ще и довършат ремонта :-))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
еее, баш срещу лидъла
нито една акция на брошура няма да изпусне песимисчо
а ще може и от прозореца да гледа таблото със заплатите на касиерките
Следващият път като ходя ще внимавам за бмв-та с варненски номера на паркинга преди да пиша за табла :-)
Коментар
-
Ей тези данъци....Друго си е за същите пари да се набиеш да живееш ето тук например (квадратурите са близки):
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...lb2&f1=6&fe7=1
Животът в тази мизерия донякъде беше оправдан, когато цените бяха 1/3 от немските на почти всичко. Но сега? Жив мазохизъм е да прекараш и 1 ден в тази кочина и да плащаш същото.
нито една акция на брошура няма да изпусне песимисчо
а ще може и от прозореца да гледа таблото със заплатите на касиеркитепрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ей тези данъци....Друго си е за същите пари да се набиеш да живееш ето тук например (квадратурите са близки):
Животът в тази мизерия донякъде беше донякъде оправдан, когато цените бяха 1/3 от немските на почти всичко. Но сега? Жив мазохизъм е да прекараш и 1 ден в тази кочина.
Тва дето си пуснал разбира се е Ливадите, а не Гоцето. Тоя блок се мъчиха да го продадат неколко години.... Не ми е бил от интерес никога... има куп негативи и само един плюс - Лидъл :-)
Поне ти е крайно време да проумееш, че цените не само на имотите, но и на всичко останало са производна на доходите. Когато доходите се вдигат, то и цените или в обратен ред. Например една фризьорка не може да си вдигне производителността на труда да стриже повече хора за същото време и заради това вдига цената - в моят случай над 3 пъти за последните 5 години....ако искам....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.01.2024, 17:40.
- 1 like
Коментар
-
Ама тва е само апарт, а не целата къща....
Нямам идея колко трябва да струва това по принцип и дали цената е добра или не. Знаеш , че цената се определя от много различни фактори....
В моят случай не ме кефи щото не знам дали има работа за келнери наблизо , а и да има немските прогресивни данъци ще ме откажат , както и наследствените. И не на последно място не знам за колко време може да се стигне до 73-то от там .....едва ли е макс 5 минути пеш :-)
Да го напиша така - сигурно в Еквадор бананите са по 20-30 стинки килото, ама тва не означава, че ще се преместя да живея там заради това, като у нас са по 2 лева....
Животът в тази мизерия донякъде беше оправдан, когато цените бяха 1/3 от немските на почти всичко. Но сега? Жив мазохизъм е да прекараш и 1 ден в тази кочина и да плащаш същото.Last edited by ejonny2376; 29.01.2024, 17:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Шото 10 % данък капиталова не са малко
Коментар
-
Е що па Радев..... ДЦК-тата не са лошо нещо по принцип , но тва е обикновено само за няколко години в 20 годишен период. Не се цели лесно момента. Засега не съм си купил защото предпочитам да съм в имотна стартова позиция - надявам се най-накрая лихвите да се дигнат у нас , а цените да върнат малко и да направя една последна имотна покупка..... и след това ще почивам....:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да ти кажа вече няма значение ,благодарение на колегата Радев ,това вече няма значение ,купувай емисии на държави в Европа ,чакай си падежа и това ,данъци не се плащат
- 1 like
Коментар
-
Гледай в моя район какво има и за какви пари...
Нямам идея колко трябва да струва това по принцип и дали цената е добра или не. Знаеш , че цената се определя от много различни фактори....
В моят случай не ме кефи щото не знам дали има работа за келнери наблизо , а и да има немските прогресивни данъци ще ме откажат , както и наследствените. И не на последно място не знам за колко време може да се стигне до 73-то от там .....едва ли е макс 5 минути пеш :-)
Да го напиша така - сигурно в Еквадор бананите са по 20-30 стинки килото, ама тва не означава, че ще се преместя да живея там заради това, като у нас са по 2 лева....
ПП сега се сетих - плаща ли се данък наследство на кеш в банката ? Да речем купил съм си къща и като стана на 87 години и са минали там колко бяха 10 години я продавам за мелеон и следващата година се гътвам. Децата ще трябва ли да плащат данък наследство на мелеона кеш ? А ако им го трансферна преди това или има лимити за дарения като в некои други страни ?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.01.2024, 17:26.
Коментар
-
Е да ама ВМУ избраха да върнат всички в офиса..... Тоя чилям секи ден ли ще пътува от Кесарево до Папур 4 ?
Ако е успял да я ремонтира и обзаведе добре съвсем безшумно / по селски/ неколко каруци ще и довършат ремонта :-))))
Коментар
Коментар