Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеостанаха ли понижители тукаПървоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Сигурно са заети да доминират на световните борси
Вие тухладжиите за последните 10 години я имате 2 сделки, я нямате... През останалото време - само празни приказки по форумите.
С "инвеститори" като вас ще остареем от скука.
Освен това вашите наематели ви мразят...
Да поясня, че това не е мое мнение, а на един друг потребител в борсовата тема, където вчера постнах видео с една интересна история за млад инвеститор, който заложил всички спестявания на майка си на борсата, с цел бързо забогатяване.
Това беше по повод на твърдението на господин ratten дали играта на борсата била хазарт, или не...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
На инвесторите и брокерите им се струва нормално младежи да се изгърбят с 30г кредит и да им струва повече от месечната заплата, при положение че самите те знаят че копторите са поне х3 надценени и си мислят че нямало балон.
Ами хайде къде са ви сделките покажете си богатствата от последните 2години да ви завидим, нали сте милионери на хартия и на тухли.
Защо така трепкаво се разработихте последните 2години и започнахте не само да вдигате телефони но и да се подмазвате ежедневно?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
А ти дари ли?
Защо питаш?Last edited by Traicho_80; 22.03.2024, 13:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеостанаха ли понижители тука
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Джони вчера доказа каква сума е дарил (мисля, че беше малко над 1000лв.). Малко са хората, които ще дарят 1000лв. за непознат, за което им правя евала. Ти едва ли би го направил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеостанаха ли понижители тукатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Той потвърди с "ДА", само че сега се прави на кьорав, понеже тогава не знаеше сумата. Аз изобщо нямах намерение да споделям колко съм дарил, но ако това накара някой като Пачангов и останалите наглеци като него да ме последват, би било добре.
Да видим дали е мъжкарче и ще си удържи на думата?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Минавам съвсем набързо , а и не съм чел много напоследък.
Мернах мнение на Диска / а той е точен/ за наемите и понее подразбирам малко от туй да ви запозная как стоят нещата.
Има пропуски в аритметиката му водейки до изкривен леко резултат / например най-ниският ми наем към момента е 850 лева и е толкова щото човека е ок и дългосрочен иначе щеше да е повече/. Миналата година актуализирах всички наеми нови, стари в зависимост от това до пазарно или малко под ниво. И точно това пропуска Диска, че когато има инфлация и нарастващи доходи наемите няма как да не се актуализират периодично колкото и свестни да са наемателите. От последното зависи само нивото .... Когато викна майстор той не ме таксува на 5-годишно стара тарифа щото съм му симпатичен и коректен, а ме щави по настоящите нива. И това мога да го платя само ако наема преди това е бил адекватен....
Обаче той пропусна една съществена част - не просто амортизацията на покрива или стените в сградата, а самата сграда. За по-лесно им давам 100 години живот по процент на година също не е калкулирал и собственото време да е разправяш с проблеми или наематели. Има и още но да не издребнявам.
Като се вкара всичко тва в кюпа нетната доходност поне при мен отива на или под 1%. Това звучи смешно за някои и безсмислено и е така ако се погледне от чисто инвестиционна гледна точка. Обаче моята и на доста други хора не е такава. А тя е гледна точка на човек който иска САМО да запази стойността на това дето е изкарал през годините и да даде по-лесен старт на наследниците си защото те сами няма да могат да са собственици на имоти в 95%+ от случаите дори и да искат. Хубавото / за мен/ е че аритметиката е доста противоречива и освен това на младите се втълпява по всички канали, че е яко да си наемател... на всичко не само имоти и желаещите да са собственици намаляват :-)
И за край- от имоти може и се печели чудесно , но в различни ситуации като ако си строител и продаваш или отдаваш под наем построеното от теб или имотите са не жилищни или са финансирани с ниски лихви и са достатъчно много така че например да имаш поддръжка на щат и т.н. Много варианти обаче нашата форумна версия става само за запазване на стойност.... което не е хич лошо .
ПП
Само да допълня , че имотите у нас въпреки че поскъпнаха доста и повече от това което очаквах за този период все още са подценени спрямо света. Т.е. дали краткосрочно са нагоре или надолу средносрочно и дългосрочно ще са повече нагоре от чужбинските имоти....
Аре чао , че се готвя за ПМС след седмица....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 22.03.2024, 11:37.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Боже, забравих професор Краси Петров. Начи появи ли се из ютюб професора от студио на студио да рути цени, лихви, да срива икономики и да дава акъли за лечебен глад-не го слушай)))Предполагам, че доста вечни квартиранти го търсят да го бият
Той е нещо като доайен, идеолог на пукането /от 2012 насам/, нашите пукачи са по-скромни, ама май и те навъртяха 7-8 годинки. И той живота си минА….
https://youtu.be/x4f2D5hv_UY?si=Z3oaC6DWKq4aNJa8Last edited by Minaiivan; 22.03.2024, 10:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеИма едно основно правило, което определя дали цените на имотите ще се вдигат, но засега ще го премълча.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
Това са вицове. Големи секири има , но и много пара има там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Джони вчера доказа каква сума е дарил (мисля, че беше малко над 1000лв.). Малко са хората, които ще дарят 1000лв. за непознат, за което им правя евала. Ти едва ли би го направил.Last edited by ejonny2376; 22.03.2024, 09:44.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Чакаме още Жонката да покаже колко пари даде за това дете! Берти лала както винаги , ама пак казвам , да навие колето да купи ,че зян му отидоха спестените жълтици.Last edited by Traicho_80; 22.03.2024, 08:50.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар