If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Милионер обаче ще си купи в идеалния център (или поне метрото няма да му е критерий къде да купи, ще гледа други неща)...
А тук се получава така, че работническата класа плаща безумна надценка заради метрото - надценка, която не може да се избие по никакъв начин от заплатата (заради която плаща тази надценка)...Т.е. имаме противоречие.
Жонка, тотално бъркаш.
Т.н. идеален център изобщо не е притегателен. Тотално е задръстен с движение, а това не е притегателно. За да стане притегателен, трябва да се приложат други механизми за ограничаване на движение в центъра. Тогава може и да стане идеален.
Виждал съм милионери да се возят на метро.По-бързо се стига до центъра и няма да се чудиш къде да паркираш
Милионер обаче ще си купи в идеалния център (или поне метрото няма да му е критерий къде да купи, ще гледа други неща)...
А тук се получава така, че работническата класа плаща безумна надценка заради метрото - надценка, която не може да се избие по никакъв начин от заплатата (заради която плаща тази надценка)...Т.е. имаме противоречие.
Близостта до метростанция е най-надценената "екстра" на пазара.
Даваш 2000 Евро за да си близо до метро, за да можеш да ходиш бързо на работа за 2000 лева....Зашото хора с по-високи доходи едва ли биха се возили в метро...Което и обезсмисля тези 2000 Евро автоматично, след като заплатите ти за цял живот няма да стигнат, за да го изплатиш.
Виждал съм милионери да се возят на метро.По-бързо се стига до центъра и няма да се чудиш къде да паркираш
Даваш 2000 Евро за да си близо до метро, за да можеш да ходиш бързо на работа за 2000 лева....Зашото хора с по-високи доходи едва ли биха се возили в метро...Което и обезсмисля тези 2000 Евро автоматично, след като заплатите ти за цял живот няма да стигнат, за да го изплатиш.
Честно казано, бих предпочел в близост до уреден транспорт. Имам автомобил, но в центъра, а и не само там, последно време ползвам основно метрото. Не се занимавам да търся места за паркиране, еле па сега как направиха Витошка и Патриарха, изобщо не ми се влиза там с автомобил, дори само да премина.
Цариградски е в пущиняка. Няма транспорт. Това е до метростанцията.
Коментар