IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

може да се е поизнервил от чакане да дойде големото мяу
    Би трябвало да е обръгнал, все пак цели 7-8 години пише алабализми...

Коментар

• Има един вестник "Минаха години" Минаха 3 години Кавръче, откак ми проглуши ушите, че щяли да ми вдигнат лихвата по кредита...е останаха по-малко от две години, а вноската по кредита не ми е увеличена с дори 1ст. От момента в който си купих апартамента в Бургас, вноската по кредита ми остана една и съща, а заплатата ми нарастна с 44%
      Last edited by Bailor; 25.05.2024, 00:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Джонката е ясен, ама силистренеца го срази за цените в Мюнхен. Гледам Bertram, много злобен е станал този човек, преди време беше много-по благ и диалогичен...сега хапе, като притиснат рис в ъгъл...как си го обяснявате?
        може да се е поизнервил от чакане да дойде големото мяу
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Абе явно на бодензее са паднали тарифите и жонката се надява на комо да заработи. Представя си как се наслаждава на гледката от някоя луксозна вила, наведен на парапета.
          Джонката е ясен, ама силистренеца го срази за цените в Мюнхен. Гледам Bertram, много злобен е станал този човек, преди време беше много-по благ и диалогичен...сега хапе, като притиснат рис в ъгъл...как си го обяснявате?

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
            Важното е да има платена любов. За Германия може и да има, в Испания не. Като се прибавят украинците, които си идват с кешовицата, изобщо не.
            Абе явно на бодензее са паднали тарифите и жонката се надява на комо да заработи. Представя си как се наслаждава на гледката от някоя луксозна вила, наведен на парапета.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Само "Гражданска отоговрност" е по-ниска защото съда присъжда смешни обещетения.И даже и тях не пащат без съд.Всички други са по-скъпи.
              Е да ама другите са пожелателни а ГО е задължителна.
              Почти съм сигурен обаче и че тези за дома у нас са по-ниски / щото не плащат пък направо никакви обезщетения у нас/ По спомен , ако не греша в Щатите седмичната застраховка за дома е колкото годишната у нас :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Застраховките у нас в пъти по-ниски от тези на Запад...пъти.
                За другото е така и го знам , че съм от страната на губещите. Опитвам се евентуално да се закрепя за средата / под нея съм/ и да не съм на дъното. съвсем.
                При този сетъп на устройство, икономика и т.н. няма как индивид кат мен да е над средата. Изключено е.... в дългосрочен план. :-)
                Само "Гражданска отоговрност" е по-ниска защото съда присъжда смешни обещетения.И даже и тях не пащат без съд.Всички други са по-скъпи.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Затраховките зависят от риска.В София риска по-малък ли е?Ти си финасов безхберник.Каза че благата се били преразпределяли.Ама ти си от страната на губещите.
                  Застраховките у нас са в пъти по-ниски от тези на Запад...пъти.
                  За другото е така и го знам , че съм от страната на губещите. Опитвам се евентуално да се закрепя за средата / под нея съм/ и да не съм на дъното. съвсем.
                  При този сетъп на устройство, икономика и т.н. няма как индивид кат мен да е над средата. Изключено е.... в дългосрочен план. :-)
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.05.2024, 19:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

при тея "ниски " наеми има хиляди които си търсят наемател - а казваш , като се вдигнат двойно наемането ще скочи ...........

има няколко варианта :

1. вдига се стандарта , данъци итн. - наемите тръгват нагоре - офертите за наеми също се увеличават и регулират пазара надолу

2. вариант , най - вероятен - пълно зануляване
                    Това с хилядите си в лека заблуда защото не си на пазара от нито една от двете страни. От първо лице мога да ти кажа, че като имам нещо за отдаване в квартала и съседни квартали има по не повече от десетина подобни имота...реални обяви.. Знам го защото проверям ситуацията сам без брокери.
                    Нататък е така както го пишеш до някъде - наемите ще са нагоре независимо от цените на имотите. Това ще доведе на теория до по-голямо предлагане за наеми и съответно ще възпре ръста на наемите.... дори в даден момент може и да ги обърне назад ако предлагането стане много , а пък ръста е бил над нормалното.
                    Тогава ще има нови празни апарти защото коригиращият фактор са разходите за поддръжка и ремонт спрямо наема който може да се получи..
                    Предполагам разбираш, че няма да има кандидати да дават 100К лева за ремонт , за да вземат 1000 лева месечен наем ? А много стари и празни апарти са в такова състояние и сега.... трябва да се свалят до тухла да се подменят всички инсталации и т.н. и спокойно може да се стигне до 100К разход. Когато тези хора нямат лична нужда от този апарт в момента те го оставят на равнище коптор без да мислят за тези 1000 лева.хипотетичен наем.
                    Аз се занимавам с наеми само защото дори и най-старият ми апарт който е от 2007 е в прилично състояние и се оправям с по няколко К козметичен разход при смяна наемател, ад ругите неща са ми на под 10 години и са перфектни по всяка точка....
                    Ако имах стари коптори занемарени и изгнили никога не бих се занимавал с наеми с такова нещо и щеше да пустее.... до появата на семейна нужда както са сега болшинството от празните
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.05.2024, 19:54.

Коментар

Във всички градове по света по-читавите места в тях не са на средна цена. Защо София да е изключение ?
                      Не знам кое с каква тежест се смята от нумбеото , но знам , че има много неща които не са включени като застраховки например и огромна част от услугите, които у нас са все още значително по-евтини. Ако се вкарат и тези неща т.н. покупателна сила в София може да достигне дори немските нива.
                      В същото време става все по-видно едно нещо което съм го споменавал много пъти преди - когато заплатите у нас растат то и цените на всичко най-вече услугите са нагоре. Перукарката може еднакъв брой прически да направи за ден не може повече....Т.е. ще има още доста инфлация , а тази инфлация няма да подмине и имотите.
                      Единственото, което задържа цените на имотите все още толкова ниски у нас е корупцията и либералните закони, които позволяват да има много ново. Затегнат ли се изискванията за строителството идма едни 30-50% нагиру....
                      Джони за съжаление това е положението в този строй - капитала се преразпределя и мнозинството хора остават в ситуация на безимотност и въобще на щастие без да притежават нищо материално. Законите, правилата, данъците са направени по такъв начин.
                      Иначе каквито и имоти да пускаш по разни езера , планини и села това не са имоти за масовият човек. Колкото и да са хубави и на прекрасни места са реално неизползваеми след като липсват необходимите условия в близост за живот на равнището на големият град.
                      Затраховките зависят от риска.В София риска по-малък ли е?Ти си финансов безхберник.Каза че благата се били преразпределяли.Ама ти си от страната на губещите.
                      Last edited by nradev1111; 24.05.2024, 19:53.

Коментар

Евтино е да държиш празен имот , скъпо да го отремонтираш и осъвремениш , а наемите засега са относително ниски да оправдават това мероприятие и наемателите понякога некоректни.
                        при тея "ниски " наеми има хиляди които си търсят наемател - а казваш , като се вдигнат двойно наемането ще скочи ...........

има няколко варианта :

1. вдига се стандарта , данъци итн. - наемите тръгват нагоре - офертите за наеми също се увеличават и регулират пазара надолу

2. вариант , най - вероятен - пълно зануляване

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                          Не чета такъв тип книги. За мен това са пари и време хвърлени на вятъра. Гледам днешният ден и си правя собствена прогноза какво ще стане утре и къде да инвестирам.. Историята е за тесногърдите. От тази трънка инвестиционна идея няма да изкочи:-)
                          Да изкочи? Да не развъждаш кочове? Това е добра инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Чел ли си дебелата трилогия на Владимир Зарев - да видиш какви градове са били Видин и Лом някога?
                            Не чета такъв тип книги. За мен това са пари и време хвърлени на вятъра. Гледам днешният ден и си правя собствена прогноза какво ще стане утре и къде да инвестирам.. Историята е за тесногърдите. От тази трънка инвестиционна идея няма да изкочи:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Тук няма да се съглася. На някои места има спад, в Германия например. Ама жонката и там няма да купи. Нема толко кинти, пропиля куфарчето от тате-доносника
                              Важното е да има платена любов. За Германия може и да има, в Испания не. Като се прибавят украинците, които си идват с кешовицата, изобщо не.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Изброи 4 европейски столици на р. Дунав. Лом какво дири в този списък?!

За мечтите ти относно Видин искрено се посмях:-)
                                Смееш ми се, а? Чел ли си дебелата трилогия на Владимир Зарев - да видиш какви градове са били Видин и Лом някога? Оттам е влизало китайското карго по онова време. Пътят на коприната е вървял все по реката преди да се омота в устието на Дунав. Сега е срамен период за тези два града, но историята един ден ще се премени по прашки и всички ще погледнат натам.

Коментар

X