Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Има един вестник "Минаха години" Минаха 3 години Кавръче, откак ми проглуши ушите, че щяли да ми вдигнат лихвата по кредита...е останаха по-малко от две години, а вноската по кредита не ми е увеличена с дори 1ст. От момента в който си купих апартамента в Бургас, вноската по кредита ми остана една и съща, а заплатата ми нарастна с 44%Last edited by Bailor; 25.05.2024, 00:22.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Джонката е ясен, ама силистренеца го срази за цените в Мюнхен. Гледам Bertram, много злобен е станал този човек, преди време беше много-по благ и диалогичен...сега хапе, като притиснат рис в ъгъл...как си го обяснявате?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Абе явно на бодензее са паднали тарифите и жонката се надява на комо да заработи. Представя си как се наслаждава на гледката от някоя луксозна вила, наведен на парапета.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеВажното е да има платена любов. За Германия може и да има, в Испания не. Като се прибавят украинците, които си идват с кешовицата, изобщо не.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Само "Гражданска отоговрност" е по-ниска защото съда присъжда смешни обещетения.И даже и тях не пащат без съд.Всички други са по-скъпи.
Почти съм сигурен обаче и че тези за дома у нас са по-ниски / щото не плащат пък направо никакви обезщетения у нас/ По спомен , ако не греша в Щатите седмичната застраховка за дома е колкото годишната у нас :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Застраховките у нас в пъти по-ниски от тези на Запад...пъти.
За другото е така и го знам , че съм от страната на губещите. Опитвам се евентуално да се закрепя за средата / под нея съм/ и да не съм на дъното. съвсем.
При този сетъп на устройство, икономика и т.н. няма как индивид кат мен да е над средата. Изключено е.... в дългосрочен план. :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Затраховките зависят от риска.В София риска по-малък ли е?Ти си финасов безхберник.Каза че благата се били преразпределяли.Ама ти си от страната на губещите.
За другото е така и го знам , че съм от страната на губещите. Опитвам се евентуално да се закрепя за средата / под нея съм/ и да не съм на дъното. съвсем.
При този сетъп на устройство, икономика и т.н. няма как индивид кат мен да е над средата. Изключено е.... в дългосрочен план. :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.05.2024, 19:55.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
при тея "ниски " наеми има хиляди които си търсят наемател - а казваш , като се вдигнат двойно наемането ще скочи ...........
има няколко варианта :
1. вдига се стандарта , данъци итн. - наемите тръгват нагоре - офертите за наеми също се увеличават и регулират пазара надолу
2. вариант , най - вероятен - пълно зануляване
Нататък е така както го пишеш до някъде - наемите ще са нагоре независимо от цените на имотите. Това ще доведе на теория до по-голямо предлагане за наеми и съответно ще възпре ръста на наемите.... дори в даден момент може и да ги обърне назад ако предлагането стане много , а пък ръста е бил над нормалното.
Тогава ще има нови празни апарти защото коригиращият фактор са разходите за поддръжка и ремонт спрямо наема който може да се получи..
Предполагам разбираш, че няма да има кандидати да дават 100К лева за ремонт , за да вземат 1000 лева месечен наем ? А много стари и празни апарти са в такова състояние и сега.... трябва да се свалят до тухла да се подменят всички инсталации и т.н. и спокойно може да се стигне до 100К разход. Когато тези хора нямат лична нужда от този апарт в момента те го оставят на равнище коптор без да мислят за тези 1000 лева.хипотетичен наем.
Аз се занимавам с наеми само защото дори и най-старият ми апарт който е от 2007 е в прилично състояние и се оправям с по няколко К козметичен разход при смяна наемател, ад ругите неща са ми на под 10 години и са перфектни по всяка точка....
Ако имах стари коптори занемарени и изгнили никога не бих се занимавал с наеми с такова нещо и щеше да пустее.... до появата на семейна нужда както са сега болшинството от празнитеLast edited by pesimist4o na kvadrat; 24.05.2024, 19:54.
- 1 like
Коментар
� -
Във всички градове по света по-читавите места в тях не са на средна цена. Защо София да е изключение ?
Не знам кое с каква тежест се смята от нумбеото , но знам , че има много неща които не са включени като застраховки например и огромна част от услугите, които у нас са все още значително по-евтини. Ако се вкарат и тези неща т.н. покупателна сила в София може да достигне дори немските нива.
В същото време става все по-видно едно нещо което съм го споменавал много пъти преди - когато заплатите у нас растат то и цените на всичко най-вече услугите са нагоре. Перукарката може еднакъв брой прически да направи за ден не може повече....Т.е. ще има още доста инфлация , а тази инфлация няма да подмине и имотите.
Единственото, което задържа цените на имотите все още толкова ниски у нас е корупцията и либералните закони, които позволяват да има много ново. Затегнат ли се изискванията за строителството идма едни 30-50% нагиру....
Джони за съжаление това е положението в този строй - капитала се преразпределя и мнозинството хора остават в ситуация на безимотност и въобще на щастие без да притежават нищо материално. Законите, правилата, данъците са направени по такъв начин.
Иначе каквито и имоти да пускаш по разни езера , планини и села това не са имоти за масовият човек. Колкото и да са хубави и на прекрасни места са реално неизползваеми след като липсват необходимите условия в близост за живот на равнището на големият град.Ти си финансов безхберник.Каза че благата се били преразпределяли.Ама ти си от страната на губещите.
Last edited by nradev1111; 24.05.2024, 19:53.
- 1 like
Коментар
� -
Евтино е да държиш празен имот , скъпо да го отремонтираш и осъвремениш , а наемите засега са относително ниски да оправдават това мероприятие и наемателите понякога некоректни.
има няколко варианта :
1. вдига се стандарта , данъци итн. - наемите тръгват нагоре - офертите за наеми също се увеличават и регулират пазара надолу
2. вариант , най - вероятен - пълно зануляване
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеНе чета такъв тип книги. За мен това са пари и време хвърлени на вятъра. Гледам днешният ден и си правя собствена прогноза какво ще стане утре и къде да инвестирам.. Историята е за тесногърдите. От тази трънка инвестиционна идея няма да изкочи:-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Чел ли си дебелата трилогия на Владимир Зарев - да видиш какви градове са били Видин и Лом някога?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Тук няма да се съглася. На някои места има спад, в Германия например. Ама жонката и там няма да купи. Нема толко кинти, пропиля куфарчето от тате-доносника
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Изброи 4 европейски столици на р. Дунав. Лом какво дири в този списък?!
За мечтите ти относно Видин искрено се посмях:-)
Коментар
�
Коментар