If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не са холерици. Тук всеки втори е луд. Половината нерви сам си ги прави. Карат го яваш, яваш арабелите. Като вица за маняна и имшаллах.
Да, и иншалаах било без никаква нотка на припряност. . Шуеа-шуеа", това означава - лекичко, спокойно. Това не работи, не обичат. Само бият печати, умират за такава служба. Да е ,,мудир", което означава началник и да бие печата си на някой пейпър. и да се подпише със син флумастер...яко, като началник. Като подписа му заеме половината долна част от листа.
Не, не се изнервям, опитвам се да бъда обективен. Вероятно средната продължителност на живота е по-висока от българската, сигурен съм.
Абе у Бг всеки порка, яде на корем (и онези ядат много), все в колите, няма спорт, няма дявол. Само фитнес за част от младите в последните години и помпане със стероиди и тестостеронови деривати. И пак живеят повече. Не съм статистически достоверен и анализа би бил по-сложен, това се опитвам да изясня.
Поркат или нещо друго няма значение. Хората които се изнасят от едно място имат избор и правят проучване. Като погледнете каква миграция има от Близкия изток и Африка към Белгия, Холандия и Франция ще Ви стане ясно че България няма шанс за нови заселници. Което може да се окаже добре , защото пък местните в тези страни скоро ще започнат да търсят къде да отидат. Засега обаче печелят САЩ , Канада и Нова Зеландия
Не, не се изнервям, опитвам се да бъда обективен. Вероятно средната продължителност на живота е по-висока от българската, сигурен съм.
Абе у Бг всеки порка, яде на корем (и онези ядат много), все в колите, няма спорт, няма дявол. Само фитнес за част от младите в последните години и помпане със стероиди и тестостеронови деривати. И пак живеят повече. Не съм статистически достоверен и анализа би бил по-сложен, това се опитвам да изясня.
Не са холерици. Тук всеки втори е луд. Половината нерви сам си ги прави. Карат го яваш, яваш арабелите. Като вица за маняна и имшаллах.
Виждам че се изнервяте когато разговора не върви в посока на наратива Ви.
В Катар продължителността на живота е 80 години в България 73. И това при много по-големи жеги. Истината е че никой не се ражда здравно културен. Има си програми за превенция, има и спешна помощ а често нещата опират и до това просто да се обърне внимание на човека като отиде на лекар и да се разберат причините за оплакванията му а не да се предпише първото лекарство от листа.
Рим е известен с жегите през лятото. По целия град има паркирани линейки за да могат да стигнат с няколко минути по-бързо като се наложи. Стоят по площадите , надули климатиците и чакат. Но дори за това трябват пари. Как са линейките в София ?
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Това пич, зависи и от здравната култура, ходенето на лекар, генетични фактори и пр. Има много социално-значими заболявания - захарен диабет, затлъстяване, хипертония и пр. Проблеми с кръвнородствените бракове и т.н. У нас здравната култура е ниска, както и финансовата, би прибавил Радев. Имат достъп, това е важно, ние също, щото много страни нямат бърз достъп до квалифицирана лекарска помощ.
Виждам че се изнервяте когато разговора не върви в посока на наратива Ви.
В Катар продължителността на живота е 80 години в България 73. И това при много по-големи жеги. Истината е че никой не се ражда здравно културен. Има си програми за превенция, има и спешна помощ а често нещата опират и до това просто да се обърне внимание на човека като отиде на лекар и да се разберат причините за оплакванията му а не да се предпише първото лекарство от листа.
Рим е известен с жегите през лятото. По целия град има паркирани линейки за да могат да стигнат с няколко минути по-бързо като се наложи. Стоят по площадите , надули климатиците и чакат. Но дори за това трябват пари. Как са линейките в София ?
Финбансовата сие направо нулева за 99% от населението.Даже тия с дипломи от УНСС взети последните 20 години и те са финасово неграмотни поне 90% от тях
Ми те и докторите така, тези от 30-40 годишните, но и по-големи. Щото са се фелдшеризирали, нищо не четат, не се квалифицират, не посещават международни форуми...само гледат кинти да шлевят.
Или ако се обучават добре в тяхната сфера им липсва общи познания, сега трябва мултидисциплинарно да се работи. Аз ги питам нещо, те мигат или усукват. Па тва нещо тънко да ги питам и въпроса ми не схващат.
Това пич, зависи и от здравната култура, ходенето на лекар, генетични фактори и пр. Има много социално-значими заболявания - захарен диабет, затлъстяване, хипертония и пр. Проблеми с кръвнородствените бракове и т.н. У нас здравната култура е ниска, както и финансовата, би прибавил Радев. Имат достъп, това е важно, ние също, щото много страни нямат бърз достъп до квалифицирана лекарска помощ.
Финансовата си е направо нулева за 99% от населението.Даже тия с дипломи от УНСС взети последните 20 години и те са финасово неграмотни поне 90% от тях
Ще предпочиташ я, като висиш по цели дни из форумите, още дълго ще раниш хазяина.
Не ме бърка. Вися щото сега ми е скучно. Работя от 9,30 докъм 14 часа. Да си ме видял да поствам редовно тогава? Освен нещо набързо на цигара време или кафе.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Засега предпочитам да съм мобилен. Но ще помисля. Инак, като търсех апарта отдаваха се за минути, особено качество/приемлива цена. Лакти и опашка за огледи. Кат му казах на хазаина че съм доктор и зрял човек който няма да му оповръща апартамента и ме предпочете веднага.
Тя жена ми вместо да ми купи отиде и захлупи в Бургас.
Ще предпочиташ я, като висиш по цели дни из форумите, още дълго ще раниш хазяина.
Коментар