Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Не беше толкова обезлюдено и имаше живот. Горите не бяха изсечени. Морето не беше бетонирано още.
А София не беше така презастроена и имаше много по-малко трафик - шофирането беше по-лесно.
На метрото съм се качвал много рядко и общо взето ми е все тая дали го има или не. Знам, че за другите не е така, но за мен е.
Презастрояването, тесните улици и лошата инфраструктура са основният проблем на София и той се увеличава с всяка новопостроена сграда.
Магистралите - да, по-бързо се стига до морето и до Гърция. Но това стана на огромна цена - откраднати милиарди от ГЕРБ. И е построено крайно некачествено. Да не говорим и че построените километри са твърде малко и са буквално смешни на фона на това, което направиха съседните държави - Словения, Хърватска, Сърбия дори. Помниш ли как се пътуваше от границата до Ниш? През ждрелото и онези тесните тунели? Само този сръбски участък е в пъти по-труден от всичко направено в България накуп. Ние едни 40 километра до границата не можем да завършим - станахме за смях. Същото е и с метрото - завишени в пъти цени с цел крадване и вече новите метростанции почват да се рушат. Това за мен не е прогрес, а мафия. За тези 10 години управление на Тулупа направихме 2 крачки напред и 20 крачки назад.
Повечето неща, които ти се виждат като подобрения, са всъщност резултат от глобалното развитие на технологиите. Ако сега имаш 4g а навремето си имал модем на телефона, ти се струва че живееш по-добре. Всъщност ти само консумираш повече, но средата ти на живот е опустошена тотално. Тези екстри ги има и в Сиера Леоне - и там има смартфони, и там има Макдоналдс, и там има много повече удобства, отколкото е имало в Европа преди 20 години. Това обаче не означава, че животът там се е подобрил с нещо.
Според мен най-важното за подобряването стандарта на живот в един град е облагородяването на средата - повече зелени площи, по-добри улици и тротоари, премахването на старите ненужни сгради, саниране на останалите...
В София стана обратното - изникнаха абсурди като Вадите и Ливадите, старите квартали се дозастроиха във всяка една възможна зелена педя земя, улиците са в безобразно състояние и няма къде да се паркира, хората умират от токови удари заради занемарени кабели и инфраструктура...Къде го виждаш този прогрес нямам идея.
Коментар