IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Аз не съм разбирач ,ама четох че около 40 % от пациентите импланта се отхърля
    При определени условия. Примерно ако пушиш, пиеш, химиотерапия (да не дава господ).

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
      Чакайите малко сиа. Аз пари имам, имоти имам, и др работи имам, но не искам да ги ползвам като collateral! Имам обаче едни да каем 100к авариен фонд, които с 1 клик мога изхарча.
      Мога ли с тези 100к да купя етф, който следи сп500, но ако ми притрябват спешно (да не дава господ), да мога да ги заложа и да тегля заем. Не искам да продавам, защото може да сме в корекция.
      При крипто е мн просто. Слагаш конове за 100к, веднага теглиш 50к, и след минути са ти по сметката. Има ли такова нещо в Иб?
      Моите брокери предлагат такъв вариант, какъвто си описал - напр. Scalable Capital, където държа малка част от портфейла си, както и повечето банки.

https://de.scalable.capital/en/product-news/credit

Излез извън БГ и си открий сметки в сериозни банки, да имаш по една в CH, UK, DE и NOR е най-добрият вариант.

Интерактив са офшорен брокер и са супер скъпи, а всичкото Ганьо е там по незнайни за мен причини (и не, липсата на алтернативи не е оправдание).
      Last edited by X_Y; 29.07.2024, 15:52.

Коментар

Това дето иска не е репо а марджин.Става по лесно и лихвата е по-ниска.БГ банки дават репо на 12%
        Ок но става ли за 1 ден, или тр да чакам одобрение от някъФ костюмар, дет ще е на почивка (примерно).

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
          Мешате тука маржин търговията с това, което Better иска да направи: stock collaterised loan.

Различни неща са. Човекът просто иска да може да има бърза ликвидност при нужда без да държи кеш в останалото време и без да продава (и да навлиза във данъчно събитие, btw).

В САЩ масово се практикува, така наречения "buy. hold. die."
          +1. Точно така.
          П.с при крипто има един +, ако интересуваш - на лични.

Коментар

• Чакайите малко сиа. Аз пари имам, имоти имам, и др работи имам, но не искам да ги ползвам като collateral! Имам обаче едни да каем 100к авариен фонд (дет го яде яко инфлацията), които с 1 клик мога изхарча.
            Мога ли с тези 100к да купя етф, който следи сп500, но ако ми притрябват спешно (да не дава господ), да мога да ги заложа и да тегля заем. Не искам да продавам, защото може да сме в корекция.
            При крипто е мн просто. Слагаш конове за 100к, веднага теглиш 50к, и след минути са ти по сметката. Има ли такова нещо в Иб?
            Last edited by better; 29.07.2024, 15:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Аз разбрах, че иска да купи ЕТF. Aз препоръчвам IWDA или ANAU
              ANAU по добре

Коментар

А ако е на -20%?
                Ами квото такова.Гарантирани печалби нема.Ако не ти се рискува ставай камериерка за 2 К
                Last edited by nradev1111; 29.07.2024, 15:21.

Коментар

Ами като му требе ликвидност продава част от позицията.Става за секунди
                  А ако е на -20%?

Коментар

Не е в сф, около Вн е, но мераклии - йок.
                    Стругар в СФ от 3К нагоре

Коментар

За цеха ако му требе квалифициран кадър поне 3К трябва да дава ако е в София. За 2 К няма
                      Не е в сф, около Вн е, но мераклии - йок.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Вярно е, че има различни видове импланти и че не е 100% успеваемостта им, а около 95~98%, но и ченетата не са стока.
                        Аз не съм разбирач ,ама четох че около 40 % от пациентите импланта се отхърля

Коментар

Това дето иска не е репо а марджин.Става по лесно и лихвата е по-ниска.БГ банки дават репо на 12%
                          Аз разбрах, че иска да купи ЕТF. Aз препоръчвам IWDA или ANAU

Коментар

• Няма причина цените на имотите да паднат, каза кредитният консултант Иво Димитров

https://www.pariteni.bg/novini/kredi...ipoteka-250169

Ти да видиш, хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

искаш да направиш репо .. е и?
                              не е по темата

ИБ не мисля, че дават, но БГ банки дават срещу акции ..на куца лихва.

Коментар

Ливъридж е да вземеш назаем за да играеш с повече, съответно, ако тръгне в обратна посока биваш ликвидиран. Общо взето комар. Аз искам да взема 50к, срещу моите 100к., разбира се пак има опасност от ликвидация, ако актива ти падне в определен %. Т.е аз искам да взема по-малко.
                                Просто в тоя случай ще имаш ливъридж 2 към 1 .Ако си на ETF риска да те затворят е само теоретичен.За криптото не знам

Коментар

Working...
                                X