IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

То само там да е, почти цялата пътна мрежа е пред разпад. Вчера в центъра на Варна едно Порше се потроши, хвръкнаха брони и други карантии, слезе оня и се фана за главата - оказа се, че нацелил дълбока дупка.
    Не се притеснявай ти никога няма да имаш порше. Карай си десетгодишното беенве и да не не пука.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Kво стана с байхуйнята бре?
      Ко станало?

Коментар

• Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение

Особено адекватни магистрали и пътища,скоро ходих до Копривщица и хората си мислят,че правят и развиват туризъм,3 часа пътувах дупка до дупка,все едно не сме 21-ви век,повече няма да им стъпя там.
        То само там да е, почти цялата пътна мрежа е пред разпад. Вчера в центъра на Варна едно Порше се потроши, хвръкнаха брони и други карантии, слезе оня и се фана за главата - оказа се, че нацелил дълбока дупка.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
          През второто тримесечие на 2024 г. местните администрации са издали разрешителни за строеж на 1 935 жилищни сгради с 10 271 жилища в тях и с 1 191 503 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), на 16 административни сгради/офиси с 18 179 кв. м РЗП и на 1 173 други сгради с 445 041 кв. м РЗП.

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради намаляват с 4.9%, жилищата в тях - с 15.0%, а разгънатата им застроена площ - с 13.8%. Издадени са разрешителни за строеж на 14.3% повече административни сгради с 25.2% по-голяма РЗП. Издадените разрешителни за строеж на други сгради спадат с 14.6%, както и разгънатата им застроена площ - с 29.6%.

През второто тримесечие на 2024 г. е започнал строежът на 1 703 жилищни сгради с 14 214 жилища в тях и с 1 040 693 кв. м разгъната застроена площ, на 14 административни сгради/офиси с 21 337 кв. м РЗП и на 664 други сгради с 450 050 кв. м РЗП

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради нарастват с 12.4%, жилищата в тях - със 74.7%, както и общата им застроена площ - с 12.5%. Броят на започнатите административни сгради намалява с 39.1%, но тяхната РЗП се увеличава с 2.8%. Започнал е строежът на 7.1% повече други видове сгради с 0.5% по-голяма РЗП.

https://www.nsi.bg/sites/default/fil...q2_NPD6Z3V.pdf

Заб. Обърнете внимание на Варна при започнатото ново строителство.
          Нещо не схващам, или има грешка.
          Как така във Варна са започнати 6877 жилища, пък в Сф само 2653 ? Да не би Варна да е станала 3 млн жители?

Click image for larger version

Name:	imotivn.jpg
Views:	3
Size:	56.3 КБ
ID:	4200807

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

И аз съм бил в другото. Освен няколкото ресторанта получаващи пресни продукти от цял свят поне веднъж седмично, нищо хубаво не помня.

И изобщо по ми харесват места където лятото се минава без климатик, а зимата без отопление. И няма тропически болести. Нито комари. И влажността не е 100% всеки ден. Уви, обикновено такива места са или с висок риск, или скъпи. А и колкото по-малко се дискутират, по-добре
            Бащата на моята кума почина в "Сърце и мозък" преди месец. Висока температура, кръвоизливи (хеморагична диатеза) и изпадна в кома. Преди две седмици е бил на сафари в Кения. Или жълта треска, или денга, или ебола...някоя вирусна хеморагична треска е предаваща се с ухапване на комари там. Взеха му кръв за изследване в Нац център по заразни и тропически болести но не знам какво доказаха, не съм имал и време да се обаждам и питам. Но...случава се, както се казва.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Да беше отскочил до Фиш-Фиш, заслужава си всяка капка бензин дотам и обратно.
              Ми ела виж бре, гарантирам ти че ще ме молиш да наемеш за 50 кинта на човек. Но сега оправям порти, паркоместата за две коли, подобрения из къщата и цената ще отхвръкне поне с десетица от Нова година.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

И аз съм бил в другото. Освен няколкото ресторанта получаващи пресни продукти от цял свят поне веднъж седмично, нищо хубаво не помня.

И изобщо по ми харесват места където лятото се минава без климатик, а зимата без отопление. И няма тропически болести. Нито комари. И влажността не е 100% всеки ден. Уви, обикновено такива места са или с висок риск, или скъпи. А и колкото по-малко се дискутират, по-добре
                Джонката го бие парата, ама нито в Бали купува, нито в Женева и Цюрих, нито некъде в Алпите, които толкова много обича. Къта шума да има...за какво?, още не мога да му разбера стратегията. Не разбра че евтин имот няма да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Жонка, явно аз съм бил в друго Бали,

Last edited by analog; 04.08.2024, 21:16.

Коментар

Николайчо сигурно е купил, затова пада.
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

https://www.investing.com/crypto

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                        Бай Митьо я виж тука:

https://glasnews.bg/biznes/kochina-p...burgas-437784/

П.С обърни внимание и на цвета на пясъка.

Коментар

Особено адекватни магистрали и пътища,скоро ходих до Копривщица и хората си мислят,че правят и развиват туризъм,3 часа пътувах дупка до дупка,все едно не сме 21-ви век,повече няма да им стъпя там.
                          Да беше отскочил до Фиш-Фиш, заслужава си всяка капка бензин дотам и обратно.

Коментар

За жалост това е положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Не. Липсва и култура на обслужването, адекватни магистрали и канализация.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ти в Бали бил ли си? Щото аз да. И да ти кажа, че храната и обслужването там са светлинни години пред лайноморието. Кулинария от цял свят.
                                Не събирано от чиниите и претопляно както в БГ...Плодове и зеленчуци - безкрайно разнообразие. Бял турист от западния свят за тях е бог, щом носи кинти. Нищо общо с нашите селяци, които искат да ти измъкнат кинтите без да са дали нищо насреща. Огромна разлика.

За къщите - не знам доколко чисто юридически нещата са лесни, но там можеш да си намериш хора за поддръжка и за всичко без проблем. Просто имат много много хора и нисък стандарт, които са готови за смешни пари да работят. С едно 5000 долара месечно там ще живееш като император - с къща, прислуга и всичко. А климатът е по-поносим отколкото в БГ - целогодишно 20 до 30 градуса, влажно е но се свиква.

Единственият недостатък е, че не можеш току-така да ходиш из природата - опасно е. Има едни зелени усойници по дърветата, които не се забелязват изобщо в листата и могат сериозно да те осакатят при ухапване. Има и кобри, крайтове и морски змии, които са вече 100% смъртоносни. Но това е - природа, трябва да се съобразяваш. В това отношение едва ли има място на света, което да е перфектно.
                                Жонка, явно аз съм бил в друго Бали, защото ми се видя страшна цигания. Иначе става да отидеш за 2 седмици, еднократно.

А по отношение на последното ти изречение, има такова място, познай къде е?

Коментар

Working...
                                X