Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение
Особено адекватни магистрали и пътища,скоро ходих до Копривщица и хората си мислят,че правят и развиват туризъм,3 часа пътувах дупка до дупка,все едно не сме 21-ви век,повече няма да им стъпя там.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеПрез второто тримесечие на 2024 г. местните администрации са издали разрешителни за строеж на 1 935 жилищни сгради с 10 271 жилища в тях и с 1 191 503 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), на 16 административни сгради/офиси с 18 179 кв. м РЗП и на 1 173 други сгради с 445 041 кв. м РЗП.
В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради намаляват с 4.9%, жилищата в тях - с 15.0%, а разгънатата им застроена площ - с 13.8%. Издадени са разрешителни за строеж на 14.3% повече административни сгради с 25.2% по-голяма РЗП. Издадените разрешителни за строеж на други сгради спадат с 14.6%, както и разгънатата им застроена площ - с 29.6%.
През второто тримесечие на 2024 г. е започнал строежът на 1 703 жилищни сгради с 14 214 жилища в тях и с 1 040 693 кв. м разгъната застроена площ, на 14 административни сгради/офиси с 21 337 кв. м РЗП и на 664 други сгради с 450 050 кв. м РЗП
В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради нарастват с 12.4%, жилищата в тях - със 74.7%, както и общата им застроена площ - с 12.5%. Броят на започнатите административни сгради намалява с 39.1%, но тяхната РЗП се увеличава с 2.8%. Започнал е строежът на 7.1% повече други видове сгради с 0.5% по-голяма РЗП.
https://www.nsi.bg/sites/default/fil...q2_NPD6Z3V.pdf
Заб. Обърнете внимание на Варна при започнатото ново строителство.
Как така във Варна са започнати 6877 жилища, пък в Сф само 2653 ? Да не би Варна да е станала 3 млн жители?
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
И аз съм бил в другото. Освен няколкото ресторанта получаващи пресни продукти от цял свят поне веднъж седмично, нищо хубаво не помня.
И изобщо по ми харесват места където лятото се минава без климатик, а зимата без отопление. И няма тропически болести. Нито комари. И влажността не е 100% всеки ден. Уви, обикновено такива места са или с висок риск, или скъпи. А и колкото по-малко се дискутират, по-добреОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Да беше отскочил до Фиш-Фиш, заслужава си всяка капка бензин дотам и обратно.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
И аз съм бил в другото. Освен няколкото ресторанта получаващи пресни продукти от цял свят поне веднъж седмично, нищо хубаво не помня.
И изобщо по ми харесват места където лятото се минава без климатик, а зимата без отопление. И няма тропически болести. Нито комари. И влажността не е 100% всеки ден. Уви, обикновено такива места са или с висок риск, или скъпи. А и колкото по-малко се дискутират, по-добреОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Жонка, явно аз съм бил в друго Бали,
И изобщо по ми харесват места където лятото се минава без климатик, а зимата без отопление. И няма тропически болести. Нито комари. И влажността не е 100% всеки ден. Уви, обикновено такива места са или с висок риск, или скъпи. А и колкото по-малко се дискутират, по-добреLast edited by analog; 04.08.2024, 21:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Kво стана с байхуйнята бре?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Kво стана с байхуйнята бре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеБай Митьо я виж тука:
https://glasnews.bg/biznes/kochina-p...burgas-437784/
П.С обърни внимание и на цвета на пясъка.
Коментар
-
Особено адекватни магистрали и пътища,скоро ходих до Копривщица и хората си мислят,че правят и развиват туризъм,3 часа пътувах дупка до дупка,все едно не сме 21-ви век,повече няма да им стъпя там.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Не. Липсва и култура на обслужването, адекватни магистрали и канализация.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ти в Бали бил ли си? Щото аз да. И да ти кажа, че храната и обслужването там са светлинни години пред лайноморието. Кулинария от цял свят.
Не събирано от чиниите и претопляно както в БГ...Плодове и зеленчуци - безкрайно разнообразие. Бял турист от западния свят за тях е бог, щом носи кинти. Нищо общо с нашите селяци, които искат да ти измъкнат кинтите без да са дали нищо насреща. Огромна разлика.
За къщите - не знам доколко чисто юридически нещата са лесни, но там можеш да си намериш хора за поддръжка и за всичко без проблем. Просто имат много много хора и нисък стандарт, които са готови за смешни пари да работят. С едно 5000 долара месечно там ще живееш като император - с къща, прислуга и всичко. А климатът е по-поносим отколкото в БГ - целогодишно 20 до 30 градуса, влажно е но се свиква.
Единственият недостатък е, че не можеш току-така да ходиш из природата - опасно е. Има едни зелени усойници по дърветата, които не се забелязват изобщо в листата и могат сериозно да те осакатят при ухапване. Има и кобри, крайтове и морски змии, които са вече 100% смъртоносни. Но това е - природа, трябва да се съобразяваш. В това отношение едва ли има място на света, което да е перфектно.
А по отношение на последното ти изречение, има такова място, познай къде е?
- 1 like
Коментар
Коментар