IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Формулата парите от наеми в злато и след време златото в имоти работи вече перфектно над 20 години.
    Среброто доста изостава, но ако избухне вместо 1 двустайка от злато ще има 2 двустайки от сребро:-)
    Търпението се награждава.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Пич, повечето хора нищо никога не правят. Листа носени от вятъра.
      Така е.

А ти колко апарта си придобил сам или с половинката си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Ами да запретват ръкави........има и кредити.

Ако е за под наем, може да се направи икономично на първо време и от наемите да се съберат пари за основен ремонт.

Една приятелка така направи с ново строителство, първо го пусна под наем с тапети, да събере пари и после го направиха луксозно.

Нали сте гледали в "Бригада нов дом" какви кочини оправят,
        Пич, повечето хора нищо никога не правят. Листа носени от вятъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Познавам двама души/семейства, които притежават наследствени имоти на добри места в София, но живеят с години под наем на по-кофти места.

Наследствените седят празни, защото са пълни развалини и нямат пари за подобен мащабен ремонт. В същото време не са и опитвали да продават.

Ходих да видя единия, защото си мислех, че може нещо да се направи. Ама дядото алкохолик бил. Не е за основен ремонт. Не знам каква е думата за това, което трябва да се направи там.

Ами да запретват ръкави........има и кредити.

Ако е за под наем, може да се направи икономично на първо време и от наемите да се съберат пари за основен ремонт.

Една приятелка така направи с ново строителство, първо го пусна под наем с тапети, да събере пари и после го направиха луксозно.

Нали сте гледали в "Бригада нов дом" какви кочини оправят,

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ми поне половината от пустеещите имоти, да не кажа и повече са именно на такива дирници. Извън пазара са подобни имоти, неопределящи го изобщо, не стават за обитаване, за продан и да стават ще са поне 3 пъти надолу от пазарната средна цена за района. И като трябва и да го делят поне 3 дирника или на един да го нема и вече неговите наследници попиляни в геометрична прогресия и става вечно техен.
            Познавам двама души/семейства, които притежават наследствени имоти на добри места в София, но живеят с години под наем на по-кофти места.

Наследствените седят празни, защото са пълни развалини и нямат пари за подобен мащабен ремонт. В същото време не са и опитвали да продават.

Ходих да видя единия, защото си мислех, че може нещо да се направи. Ама дядото алкохолик бил. Не е за основен ремонт. Не знам каква е думата за това, което трябва да се направи там.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
              За БГ паспорта един ден път, после цяло консулство работи усилено за да не могат да ме познаят по границите и ми го пратиха след 4 месеца експресна а личната карта даже не съм ги броил. Може би 9-10 месеца.
              Абе нали ги бяха пратили в един плик?

Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Като отидох в тукашната полиция и тръгнах да им обяснявам че в затворения плик е трябвало да има 2 български документа за самоличност а е дошъл само един и полицая мига половин час и вика е какво да направя ?
              Не станаха ли множко версиите? Първо беше, че българските банки не можели да разберат какви кредити имаш (за разлика от хамериканските). После ставало само на гише. После ти бъркали в пощата. После консулът криво снимал.
              Click image for larger version

Name:	bean.jpeg
Views:	2
Size:	9.3 КБ
ID:	4209796

Сега пък ти крадяли имотите и чистили ДДС с твойта карта.

А можеше просто вежливо да попиташ - как да провериш какви кредити имаш, как да провериш дали ти е валидна картата, как да провeриш партидата на имота си, как да провериш фирмените си участия.
              Last edited by BONI; 13.09.2024, 10:16.

Коментар

• Бонке, не знам какво имаш предвид под невалиден долумент. Че снимката не мачва или че е маркирана като невалидна лична карта ? След като е издадена явно снимката е ок и картата е валидна докато не кажа че не съм я получил и я маркират като невалидна. Тая лична карта е пътувала 1 месец от България до мен. Да не мислиш че пращат картите една по една като са готови ? От консулството искаха да платим в US пощата самоадресирани пликове за доставка в САЩ така че вероятно с дипломатическа поща един път седмично или месечно пращат на консулството после те разпращат по хората ползвайки пликовете. Има поне седмица , че може и месец през които личната карта е активна и "пътува" и тоя дето е "забравил" да я сложи в плика може да прави каквото си иска. Кредити ли ? Ми те може да продават имоти на притежателя на картатата, да чистят ДДС, каквото си искат могат да правят. Като се обадих че не съм я получил, айде искаме полицейски репорт , па айде прати го по пощата още 3 дни, после те колко време са се мотали не знам ... може и 2 месеца да са минали докато са я маркирали като невалидна. Нямам идея кога е станало. Как ше разбере банката че картата е невалидна ? Не ми дреме колко лесно чиновника може да ми провери кредитите , искам аз да мога да ги проверя.

Всички сте умни и красиви и всичко знаете, затова само проблеми ... Тукашния паспорт ми го направи за 20 минути пощальона който приема пратките в кварталната поща . Снимки , форми, всичко 20 минути с чакането на опашката че имаше няколко човека с колети. Получих го след 2 седмици. За БГ паспорта един ден път, после цяло консулство работи усилено за да не могат да ме познаят по границите и ми го пратиха след 4 месеца експресна а личната карта даже не съм ги броил. Може би 9-10 месеца. С половината от българите които познавам тук съм се запознал на опашки пред консулството в Лос Анжелес. Коридора пред това консулство е като български клуб. 3 пъти са ми изтичали документи и е трябвало да ходя. Първия път на пожар търсихме хотел да останем още един ден че не им работеше скенера и 2 дни не могат да намерят човек да го ремонтира та 50 човека бяхме насядали в коридора и висехме 2 дни. До БГ консулството беше унгарското , хората след 10-20 минути излизат и ни гледат като некви клошари. Втория път секретарката опищя света че и била изтекла визата и новия консул искал да докара нова секретарка и нея да я изхвърлят. Научих всичките пороци на консула и всичките умения на секретарката. Все едно съм психотерапевт деба. Ма поне знаеше как да прави снимки. Третия път консулът реши да се прави на фотограф и затова сега приличаме на извънземни на паспортите и се редим по опашки

Да не кажеш че плювам ... това си е сага, документирам. От един проблем на друг. Първо ходиш да губиш 2 дни , после чакаш да пристигне, после не идва, сега и за кредитен репорт трябва да ходя да заверявам подпис още 2 дни. Сигурно зашото не могат да видят как е направено на други места и не могат да го прекопират. Ма знам че ти ше ми обясниш колко е лесно всичко.
                Last edited by segato; 13.09.2024, 07:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не са само испанците
                  не мога да изброя потребителите тук, които се уповават на наследство
                  но наследството трябва да се дели.
                  в много от случаите се нуждае от сериозен ремонт
                  и най-често заминава за пари, колкото за кола, за който може да кара
                  или за неко акция, за който иска да се прави на бъфет
                  и дирника пак разгащен
                  Ми поне половината от пустеещите имоти, да не кажа и повече са именно на такива дирници. Извън пазара са подобни имоти, неопределящи го изобщо, не стават за обитаване, за продан и да стават ще са поне 3 пъти надолу от пазарната средна цена за района. И като трябва и да го делят поне 3 дирника или на един да го нема и вече неговите наследници попиляни в геометрична прогресия и става вечно техен.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Някой мадами се навиват и по хотели, по вили, по поляните и в колата, както Диска беше разказал.
                    Диска е по-млад. И аз къмто 30-те че и повече закъсах с колата една нощ с една кака в една тъмница. Не видех че има пропаст от метър поне и правейки маневра след интимната част пропадна предна гума и опря в прага на колата. Като да се обадя на мой познат да дойде да ме тегли и тя като рече НЕ та не...срамуваше се от завършека и пропадането. Е, нищо, изпратих я пешком с ходене 40 мин до тях и после моя човек дойде, аз седнах и на багажника за тежест и ме издърпа.
                    Но сега ти и аз сме на възраст, аз съм доста по-голям от теб, но и ти над 44 къде си мислиш че ще ти върже кака да я клатиш на къра в кола. Я по-сериозно, има 100 места без неуважителното мушкане с изпотени стъкла...и да рисуваме по тях после.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ма това със удължените снимки ме уби. Аре сега кажи някой ако отиде в бързи кредити с моята лична карта ше го върнат ли ? .
                      Не виждам причина някоя кредитна институция да приеме невалиден документ за самоличност, това е 100% загуба на парите. И преди да си попитал, да, могат лесно и онлайн да проверят дали е валидна личната карта. Както и кредитите ти с 2 клика, без да ходят на гише. Независимо колко си удължавал и разкрасявал снимката.

Коментар

понякога, без да съм си губил документите
                        ми хрумва да си извадя нова лк

а конкретно на въпроса
                        при загубени документи, добре е веднага да подадеш там, каквото се подавяа в милицията
                        за да ти ги направят невалидни

и за какво са ти тия бг документи?
                        връщай ги обратни и си свиркай

Е то личната карта да не е ник във форума да я сменяте всяка година

Естествено бе, казал съм в консулството. Каква милиция ? Пратих им и полицейски репорт че искаха. Като отидох в тукашната полиция и тръгнах да им обяснявам че в затворения плик е трябвало да има 2 български документа за самоличност а е дошъл само един и полицая мига половин час и вика е какво да направя ? Плика е бил затворен проблема е между теб и изпрашача. Нито може да удостовери нещо , нито може да разбере дали документите са истински ... чуди се половин час тия от консулството зашо искат репорт за нешо което не може да се докаже ма накрая написа че съм отишъл и съм казал че не съм получил документите. Нали не мислиш че случайно става лична карта да изчезне от запечатан, неотварян плик а паспорта да си е вътре ? Отделно пък че и паспорта е едно произведение на изкуството ... на всяко летище трябва да минавам през гише зашото консула дето ни прави снимки тоя ден не знам как ги е снимал и как ги е пращал в БГ , ма всички хора които срешнах в консулството тоя ден и после питах са имали съшия проблем. Лицата са ни удължени и пропорциите са различни от реалните. Като отидеш на автомата с камерите на летището не те разпознава и трябва да се редиш на гишетата за да те пусне полицая. Пак гишета бе! Ма това със удължените снимки ме уби. Аре сега кажи някой ако отиде в бързи кредити с моята лична карта ше го върнат ли ? Ми то и аз да отида би трябвало да ме върнат зашото снимката не отговаря, ма явно и по летишата в Европа вече ни знаят какви сме гении шом ме пускат с тоя паспорт.
                        Last edited by segato; 12.09.2024, 22:46.

Коментар

"начи" преди време като си вадих БГ паспорт и лична карта, паспорта пристигна а личната карта се самозагуби та се наложи да ми пращат нова. Така и не се разбра къде се самозагубила първата. Гледам рекламират кредити дето се издавали за 1 час само срешу лична карта ... ти какво ше направиш ако странно ти се "загубят" някои документи и могат да се ползват за теглене на кредит ?
                          понякога, без да съм си губил документите
                          ми хрумва да си извадя нова лк

а конкретно на въпроса
                          при загубени документи, добре е веднага да подадеш там, каквото се подавяа в милицията
                          за да ти ги направят невалидни

и за какво са ти тия бг документи?
                          връщай ги обратнo и си свиркай
                          Last edited by ratten; 13.09.2024, 10:22.
                          препоръка е

Коментар

• Бонке ма, само брокеразите напъвате на тая опорка че който не пее вашата песен за цветя и рози плюе по България. Има ли нешо което да не е вярно от това което съм казал ? Всичко на гише!

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

"Инвеститори" в тотото не се броят за инвеститори !
                              препоръка е

Коментар

начи, тоя сегато е голям злобчо
                                не живее тук, но се оплаква, че не може да си извади справка от цкр
                                и за какво може да му е
                                та те там изобщо интересуват ли се от гологъзи гастари
                                но виж инвестотори, като мен и лордчето сигурно им попадат в папките
                                "начи" преди време като си вадих БГ паспорт и лична карта, паспорта пристигна а личната карта се самозагуби та се наложи да ми пращат нова. Така и не се разбра къде се самозагубила първата. Гледам рекламират кредити дето се издавали за 1 час само срешу лична карта ... ти какво ше направиш ако странно ти се "загубят" някои документи и могат да се ползват за теглене на кредит ?

Коментар

Working...
                                X