Първоначално изпратено от pa4anga
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да, само с тази забележка че твърди че няма инфлация. Инак добре опитва да анализира.
Абе чудя се на тези младежи мама и тате ли им купуват папото. Не виждат кво се случва. И то още едва забележимо. Но за мен е, а и знам как тръгна инфлацията още пред Ковида и то някои стоки отпраха по 20-30% нагоре...в чужбина. Ние сме след тях. Ковида забави нещата с кризата, но ще се отприщи вира, изкуствено преграден толкова време вече. Така мисля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Те. според теб в момента няма инфлация и няма и да има ?
Искаш ли да ти дам един сайт за брошури където ги има всички назад и да погледнем как са цените в тях преди една година и сега ?
Абе чудя се на тези младежи мама и тате ли им купуват папото. Не виждат кво се случва. И то още едва забележимо. Но за мен е, а и знам как тръгна инфлацията още пред Ковида и то някои стоки отпраха по 20-30% нагоре...в чужбина. Ние сме след тях. Ковида забави нещата с кризата, но ще се отприщи вира, изкуствено преграден толкова време вече. Така мисля.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Малко се успокоих. Преди 3 години не ми беше до имоти, твърде на кантар бяха други неща. Явно това ми е орисията, като е добре при мен, имотиту е неразумно скъпо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не си.... Изгубих представа за времето - миналата година беше вируса. Значи са 2+ години.... Табелата си седеше куп време до сергийката за зеленчуците.... Апартите и картинката на сградата са супер, но мястото за мен е малко шумно / Нишава е натоварена денонощно/ и самото голямо забавяне на строежа е странно.... Другите построиха сградите за това време....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Чудя се как да им обясня на брокитата че мечтите им за инфлация са безнадеждни. Първото нещо което инфлацията прави е да съсипе бизнеса. Кой ще продава стока днеска ако само да изчака до утре ще продаде на по-висока цена. Айде при Виденовата инфлация това не се случи защото тогава всичко се смяташе в долари и марки и можеше да се определя някаква цена на нещата. Обаче когато няма резервна валута и еврото и долара ако девалвират вече няма смисъл от търговията и никой няма да иска да продава нищо. Бартер със стоки, злато, крипто, това ще е бъдещето на тоя сценарии. Почти невъзможно е да се допусне това за резервните валути, те затова пазят изобщо мяра на дълговете. И в момента се вижда как вече никой не иска да продава нищо, пък представи си при една двойна инфлация например даже кафе няма да можеш да си купиш. Хубаво е да имаш хедж за тоя вариант а и със спекулативна опция но е крайно невероятен.
Искаш ли да ти дам един сайт за брошури където ги има всички назад и да погледнем как са цените в тях преди една година и сега ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
Моляте да ме извиниш, но явно си малък още и не си гледал преди 4 години какво е положението! Ипотеките си вървяха на 6.5% - 8% Естествено, ако влезем в паричния съюз ще сме по-близо до евтин ресурс от ЕЦБ, но проблемът е че очакванията са за глобална инфлация, а нашите банки ще са последни на опашката, т.е. 5-6 не е грубо, а по-скоро в реалистичния сценарии,,,, 7-8 ще е грубо и изобщо не искам да го смятам
Когато намерят решение как лихвата по дълга да е под 2-3% ипотечките ако искат може да са и по 20%..... Ако са скачени и няма решение забрави да видиш в близките 10 години над 3-4% по ипотечка....
Иначе варианти много - ето ще вдигат корпоративният данък до няколко години, ако благодарение на инфлацията данъчните приходи нараснат значително така че да се обслужва дълг на по-високи лихви.... и т.н. може да се случи, само не толкова бързо....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Преди 1-2 години? Явно пак съм блял по баирите.
Коментар
-
Чудя се как да им обясня на брокитата че мечтите им за инфлация са безнадеждни. Първото нещо което инфлацията прави е да съсипе бизнеса. Кой ще продава стока днеска ако само да изчака до утре ще продаде на по-висока цена. Айде при Виденовата инфлация това не се случи защото тогава всичко се смяташе в долари и марки и можеше да се определя някаква цена на нещата. Обаче когато няма резервна валута и еврото и долара ако девалвират вече няма смисъл от търговията и никой няма да иска да продава нищо. Бартер със стоки, злато, крипто, това ще е бъдещето на тоя сценарии. Почти невъзможно е да се допусне това за резервните валути, те затова пазят изобщо мяра на дълговете. И в момента се вижда как вече никой не иска да продава нищо, пък представи си при една двойна инфлация например даже кафе няма да можеш да си купиш. Хубаво е да имаш хедж за тоя вариант а и със спекулативна опция но е крайно невероятен.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Чудя се как да им обясня на брокитата че мечтите им за инфлация са безнадеждни. Първото нещо което инфлацията прави е да съсипе бизнеса. Кой ще продава стока днеска ако само да изчака до утре ще продаде на по-висока цена. Айде при Виденовата инфлация това не се случи защото тогава всичко се смяташе в долари и марки и можеше да се определя някаква цена на нещата. Обаче когато няма резервна валута и еврото и долара ако девалвират вече няма смисъл от търговията и никой няма да иска да продава нищо. Бартер със стоки, злато, крипто, това ще е бъдещето на тоя сценарии. Почти невъзможно е да се допусне това за резервните валути, те затова пазят изобщо мяра на дълговете. И в момента се вижда как вече никой не иска да продава нищо, пък представи си при една двойна инфлация например даже кафе няма да можеш да си купиш. Хубаво е да имаш хедж за тоя вариант а и със спекулативна опция но е крайно невероятен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ти къде се пъхаш при инфлация автоматично има и лихва или си забравил дрането преди години ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
50 лъжи друг път. Лъжеш ти, че изобщо някога си излизал извън България, защото очевидно не познаваш Западна Европа и живота там. Ходил си до Димитровград за плескавици - това ти е опитът навън. Никога не си живял в нормален град и квартал, затова и мизерията в Гоцето ти се струва толкова хубава. Живей си в заблудата, не ми пречи това.
А Левчо не съществува - това е един от фейк-профилите на купата. Никой не си дава паролата на друг и не ми го пробутвайте тоя номер. Твърде възможно е и твоят профил да е фалшив и пак да е на същия индивид.
Не се главоблъскай, нищо не е станало. И на теб мога да дам да пишеш от моя профил, искаш ли? Това е само един профил, ние сме личности с мнения и се радвам с последните постове, сега ги чета че с Песи правите конструктивен диалог. За Берлин и покупателната стойност на кеша изобщо. Все пак е важно с нашия Бг кеш какво може да се купи по света, не само у нас щото видиш ли кафето все още е евтино. И услугите. И зъболекаря. Но това мен не ме грее. Никога не сравнявай кинтите си с Бг стандарта. А с 50 мл Скоч в Дубай защо не...ще ти се отпие.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
ти не си нормален инвеститор с кредит, ще припадна ! Къде си тръгнал по нанагорнището ?
Коментар
-
ти не си нормален инвеститор с кредит, ще припадна ! Къде си тръгнал по нанагорнището ?
Коментар
Коментар