Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не знам какво ти стана, че изпростя толкова напоследък.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
за 200к€ в Атина ще ги продам за 1 час .... ама не искам
В бамки имам само 85к лева натрупани тази година.
Спрях да трупам пари - минах на злато успешно миналата година. реализирах 50к лева печалба.
По миналата минах на облигации хърватски - от там скромно - 6% годишно.
Коня си ми седи на една флашка + един диск за бекъп
А какви време бяха стискаше кеш и вярваше че имотите щели да се сринат
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Напротив, спряла е, и идва келнера с хесапа, дадох и няколко примера, мога дам още много, ако се разровя. От 10 год съм на пазара, като купувач, но толкова непродадени (непродаваеми )имоти не съм виждал. А излизат нови и нови.
така се правят пари.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Еха! С една ръка береш шипка, с друга програмираш, с трета фактурираш, с четвърта се задоволяваш. Магьосник си ти, Астор ряпа да яде! Кажи чесНо, г-н младмеринджей, нЕкога плащал ли си нормална заплата на нЕкого? На програмиС например, или па на тракториС?
много е просто ставам в 6.30 - до 8 кафета и някоя друга задача на компа. В 8 идват работниците и до 16.30 действаме. Вечерта до 10-11-12 - бачкане на компа.
Алтернативата е 2 ниско качествени питиета и да громя 'гастарите' тук или да се присмивам на перонците... като гледам има достатъчно, които това им уплътнява вечерите та мисля да пропусна.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
важното е, че това го радва човекът
колко им трябва с лордчето? по някой материал във факти, по някое питие, справката и оркестъра да свири.
но не подценявай силата на тълпата. Точно хора, които никога не са виждали пари накуп - отиват и теглят яките ипотеки, защото има кой да им даде. плащат яки цифри за имоти, а после почват да симулират просперитет. Общо взето докато не задлъжнеем яко като общество и държава - тази плоча ще се върти. Друг въпрос е какво следва след това, но засега музиката не е спряла.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Защо пък да не могат да паднат в номинално изражение? Пак питам - кое те кара да мислиш така? Не се е случвало преди ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Номера с белязаните пари започнаха вече да го прилагат. Въпрос на време е да започнат масово да ви тикат в кауша.Last edited by Traicho_80; 22.10.2024, 13:10.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Брокерази, вместо да клечите по фирумите за пеесе лева, ей ви една идея от мен - фрии.
https://www.noradarealestate.com/blo...ousing-market/
Коментар
-
ПП тази седмица бях на караваната - освен че прибрах 10-тина тона първокласна шипка , вечерите забачках две леко сложни интеграции - ще ги фактурирам 20К тези дни. Дарения не чакам. Седни програмирай и ти и после приказвай небивалици.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
В Германия доходността е по зле и от България.Там наемите са държавно регулирани.Средна доходност бруто 3,83% средна лихва 3,98% ,Не покриват само лихвата камо ли главницата,Братовчедка ти вероятно бърше гъзове ,ама като дойде в БГ е бизнес дама в областта на недвижимите имоти
Иначе доходността от наеми не струва, ако си го купил последните две години. Да имаш обаче имот на цени от преди пет шест години е шестица от тотото и доходността от наеми изобщо не е релевантна. С това си решение е осигурила деца, че и внуци. Нещо, което на днешните цени трудно ще стане.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Наистина не мога да ви разбера тука някои защо се правите на улави. Имотите в номинално изражение е невъзможно да паднат.
ЕСто никога няма да тръгне реално да съкращава администрация. В Германия знаеш ли как правят бюджетниците да изглеждат по-малко на брой. Социалните работници си правят фирма и услугите ги финансират като обществени поръчки. Ама държавата ти плаща отделно да си поддържаш офисче дори. Социален патронаж, финансиран от общината на по-висока цена (заради подкупите), ама на щат не се водят ни шофери, ни гледачи.
Братчедката по тая схема си купи блокче край Франкфурт. Вика ми - само си се изплаща от наемите. А местният кмет предпочита рушвет и внимание от бяла жена да получава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
хахаха, колко ти трябва пък на теб? По някое дарение на "семеен имот", още кинти от тати, накоя и друга пържола, мама да гледа внучетата и Нинчето да готви в кухнята...
понамалих разрастването на стопанството, но действам постоянно.
другата седмица взимам 10 декара, след това един парцел на първокласен път (до моя земя), за да станат 30 декара там. Общо взето не съм зачеркнал имотите, но само такива, които са до мен и ми позволяват да формирам хубави блокове. Поразпитай колко струват 30 декара на първокласен път с ток пред имота или 40 декара блок до постоянен водоизточник (канал). Това ме радва мене + разни други проектчета. Стойността на жилището ми нито я смятам нито ме вълнува - това е дом, а не актив за броене на колко цифрен съм
ПП тази седмица бях на караваната - освен че прибрах 10-тина тона първокласна шипка , вечерите забачках две леко сложни интеграции - ще ги фактурирам 20К тези дни. Дарения не чакам. Седни програмирай и ти и после приказвай небивалици.
Last edited by bertram; 22.10.2024, 12:43.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
то и затова всеки лузър с някакъв имот, който сам е купил се взима за милионер, но все гледат тънко да минат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Алтернативи има ,ама 99% от населението е финансово неграмотно и не ги знае
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар