Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТова с наследяването е голяма тъпотия. Апартамент ти трябва, кога си млад мъж на 20 години. Спокойно старите могат да се преместят в гарсониера и да дарят апартамент/имот на сина.
На 50, с вече големи деца, вече с някакво натрупване зад гърба, имот не ти трябва толкова. Т.е. имот с еднаква стойност е много, ама много по-ценен, когото си млад. Пък и така старите ще се радват на внуци много по-рано. По себе си знам, че щях да имам 4 чавета, ако бях тръгнал с 10 години по-рано.
Хората с богати и щедри бащи имат репродукция по-рано и понякога повече (3 или 4 деца, за България е рядкост).
През 90-те години беше смутно време и дори бедно. Аз съм разкзвал как ни отидоха 2 апартамента точно тогава - ведомственият не дадоха да го купим, а можеше / бяхме го ползвали 23 г., а новият беше скъп и голям и баща ми не можа да се справи с вноските. И много български семейства едвам се оправяха тогава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
Вие давате грешното решение на грешния проблем. Само преди 2-3 дни господин еджони предлагаше подобни решения , които са се провалили още по време на Римската империя. И на него му казах и на Вас казвам, трябва да се образовате по темата по която се опитвате да решавате проблеми. Проверете какво е правено в миналото и в настоящето в други държави. Намерете работещ сценарий и го копирайте. Не си губете времето с доказано неработещи. Вашето предложение има практически само недостатъци и ще задълбочи проблема.
Работещ сценарий в развития свят все още не са реализирали. Няма смисъл да копирам НЕРАБОТЕЩИ. Ела па замяна на населението с талибани, мюслита и чернилки.
Обратния е реализиран успешно в Китай и вече му берат гайлето, и след 15-20г ще са по зле и от нас. Трябва ни БАЛАНСИРАНА УСТОЙЧИВА СИСТЕМА
Кой е проблема и как ще го задълбочи?
САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
да съм споменал НЯКЪДЕ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ?
ОТПАДАНЕ НА ДАНЪЧНО БРЕМЕ КАТО ИМАШ ДЕЦА. Никакви помощи за ЗДРАВИ но мързеливи ХОРА.
Циганетата дето ми работиха на къщата ги питах защо не се хванете да работите за 2-3к лева в строителството. ААА да не сме луди !?!?!?Last edited by rverb; 28.08.2024, 22:20.
- 1 like
Коментар
-
Ботльо да не се помайва. Да организира партия за реставрацията на ергенския данък. После да се командирова задължително при бай Орбан и там да кара две квалификации: 1. Повишаване на раждаемостта, 2. Недопускане на не унгарци в Унгария.
Дела тука се искат, а не лакърдии.
Отварям скоба. Ботльовият принос към раждаемостта е неизвестен
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
Има една група хора , която има по 10 деца до 35 годишна възраст и около 35 стават и баби и дядовци. Вероятно не искате да насърчавате точно тях ?
ОТПАДАНЕ НА ДАНЪЧНО БРЕМЕ КАТО ИМАШ ДЕЦА. Никакви помощи за ЗДРАВИ но мързеливи ХОРА.
Циганетата дето ми работиха на къщата ги питах защо не се хванете да работите за 2-3к лева в строителството. ААА да не сме луди !?!?!?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТова с наследяването е голяма тъпотия. Апартамент ти трябва, кога си млад мъж на 20 години. Спокойно старите могат да се преместят в гарсониера и да дарят апартамент/имот на сина.
На 50, с вече големи деца, вече с някакво натрупване зад гърба, имот не ти трябва толкова. Т.е. имот с еднаква стойност е много, ама много по-ценен, когото си млад. Пък и така старите ще се радват на внуци много по-рано. По себе си знам, че щях да имам 4 чавета, ако бях тръгнал с 10 години по-рано.
- 4 Харесвания
Коментар
-
трябва ни целенасочена ДЪРЖАВНА политика за ранно раждане - на нормални години 20-25 и поне 2 деца.
Примерно необлагаем минимум=мин. заплата, семейно подоходно облагане. И ако родиш 2 деца до 25 да не плащаш ДОД до пенсия.
Трябва до осигури идеални условия докато учи да гледа 2 деца студентката.
За тези които не им се учи - почват от 10 клас занаят и пак за 5г 2 деца за да не плащат ДОД.
Да зачеркнем веднъж завинаги модата да раждат СЛЕД КАРИЕРА на по 40-50г.
Един работеш на 40-60г да изхранва 2-ма родители пенсионери и 1-2 деца. Родителите не може да ги зареже и отрязва децата. Е няма как да стане да не се стопяваме при 20 загубени години в аху иху (20-40)Last edited by BONI; 28.08.2024, 20:49.
- 1 like
Коментар
-
трябва ни целенасочена ДЪРЖАВНА политика за ранно раждане - на нормални години 20-25 и поне 2 деца.
Примерно необлагаем минимум=мин. заплата, семейно подоходно облагане. И ако родиш 2 деца до 25 да не плащаш ДОД до пенсия.
За тези които не им се учи - почват от 10 клас занаят и пак за 5г 2 деца за да не плащат ДОД.
Един работеш на 40-60г да изхранва 2-ма родители пенсионери и 1-2 деца. Родителите не може да ги зареже и отрязва децата. Е няма как да стане да не се стопяваме при 20 загубени години в аху иху (20-40)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Така е.
Аз знам за една реална случка: една жена гледа няколко месеца онкоболния си приятел и го накарала да се оженят. А на него му оставаха седмици живот. И сега взема 1/2 от наследството на сина му от предишна връзка.
Жените са станали много хитри и не трябва да им се има сляпо доверие.
Един работеш на 40-60г да изхранва 2-ма родители пенсионери и 1-2 деца. Родителите не може да ги зареже и отрязва децата. Е няма как да стане да не се стопяваме при 20 загубени години в аху иху (20-40)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Това с наследяването е голяма тъпотия. Апартамент ти трябва, кога си млад мъж на 20 години. Спокойно старите могат да се преместят в гарсониера и да дарят апартамент/имот на сина.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
а къде беше сина му, докато тая жена се грижела за болния му баща?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Така е.
Аз знам за една реална случка: една жена гледа няколко месеца онкоболния си приятел и го накарала да се оженят. А на него му оставаха седмици живот. И сега взема 1/2 от наследството на сина му от предишна връзка.
Жените са станали много хитри и не трябва да им се има сляпо доверие.
препоръка е
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
От 2016та все така "знаем какво се случва"... Скоро ще имаш и юбилей 50 години деЦка
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар