IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

а къде беше сина му, докато тая жена се грижела за болния му баща?
    Синът все още е ученик, 12ти клас е.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Това с наследяването е голяма тъпотия. Апартамент ти трябва, кога си млад мъж на 20 години. Спокойно старите могат да се преместят в гарсониера и да дарят апартамент/имот на сина.

На 50, с вече големи деца, вече с някакво натрупване зад гърба, имот не ти трябва толкова. Т.е. имот с еднаква стойност е много, ама много по-ценен, когото си млад. Пък и така старите ще се радват на внуци много по-рано. По себе си знам, че щях да имам 4 чавета, ако бях тръгнал с 10 години по-рано.
      И аз от дълго време мисля така.

Хората с богати и щедри бащи имат репродукция по-рано и понякога повече (3 или 4 деца, за България е рядкост).

През 90-те години беше смутно време и дори бедно. Аз съм разкзвал как ни отидоха 2 апартамента точно тогава - ведомственият не дадоха да го купим, а можеше / бяхме го ползвали 23 г., а новият беше скъп и голям и баща ми не можа да се справи с вноските. И много български семейства едвам се оправяха тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Вие давате грешното решение на грешния проблем. Само преди 2-3 дни господин еджони предлагаше подобни решения , които са се провалили още по време на Римската империя. И на него му казах и на Вас казвам, трябва да се образовате по темата по която се опитвате да решавате проблеми. Проверете какво е правено в миналото и в настоящето в други държави. Намерете работещ сценарий и го копирайте. Не си губете времето с доказано неработещи. Вашето предложение има практически само недостатъци и ще задълбочи проблема.
        ха ха. И какъв е "верния" проблем и решение, а всезнайко?
        Работещ сценарий в развития свят все още не са реализирали. Няма смисъл да копирам НЕРАБОТЕЩИ. Ела па замяна на населението с талибани, мюслита и чернилки.
        Обратния е реализиран успешно в Китай и вече му берат гайлето, и след 15-20г ще са по зле и от нас. Трябва ни БАЛАНСИРАНА УСТОЙЧИВА СИСТЕМА
        Кой е проблема и как ще го задълбочи?
        САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

да съм споменал НЯКЪДЕ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ?
          ОТПАДАНЕ НА ДАНЪЧНО БРЕМЕ КАТО ИМАШ ДЕЦА. Никакви помощи за ЗДРАВИ но мързеливи ХОРА.
          Циганетата дето ми работиха на къщата ги питах защо не се хванете да работите за 2-3к лева в строителството. ААА да не сме луди !?!?!?
          Вие давате ГРЕШНОТО решение на ГРЕШНИЯ проблем. Само преди 2-3 дни господин еджони предлагаше подобни решения , които са се провалили още по време на Римската империя. И на него му казах и на Вас казвам, трябва да се образовате по темата по която се опитвате да решавате проблеми. Проверете какво е правено в миналото и в настоящето в други държави. Намерете работещ сценарий и го копирайте. Не си губете времето с доказано неработещи. Вашето предложение има практически само недостатъци и ще задълбочи проблема.
          Last edited by rverb; 28.08.2024, 22:20.

Коментар

• Ботльо да не се помайва. Да организира партия за реставрацията на ергенския данък. После да се командирова задължително при бай Орбан и там да кара две квалификации: 1. Повишаване на раждаемостта, 2. Недопускане на не унгарци в Унгария .

Дела тука се искат, а не лакърдии.

Отварям скоба. Ботльовият принос към раждаемостта е неизвестен

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Има една група хора , която има по 10 деца до 35 годишна възраст и около 35 стават и баби и дядовци. Вероятно не искате да насърчавате точно тях ?
              да съм споменал НЯКЪДЕ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ?
              ОТПАДАНЕ НА ДАНЪЧНО БРЕМЕ КАТО ИМАШ ДЕЦА. Никакви помощи за ЗДРАВИ но мързеливи ХОРА.
              Циганетата дето ми работиха на къщата ги питах защо не се хванете да работите за 2-3к лева в строителството. ААА да не сме луди !?!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Това с наследяването е голяма тъпотия. Апартамент ти трябва, кога си млад мъж на 20 години. Спокойно старите могат да се преместят в гарсониера и да дарят апартамент/имот на сина.

На 50, с вече големи деца, вече с някакво натрупване зад гърба, имот не ти трябва толкова. Т.е. имот с еднаква стойност е много, ама много по-ценен, когото си млад. Пък и така старите ще се радват на внуци много по-рано. По себе си знам, че щях да имам 4 чавета, ако бях тръгнал с 10 години по-рано.
                По въпросите за даренията от старите, срутльовците могат да се обръщат за експертно мнение от специалиста по даренията и техен ментор - берждо арменски. Той вече наближава 50 и си има деЦка в деЦката. Старите се радват на внучки, а берджо сее шипки като алтав и върти кормилото на трактора.

Коментар

• всякакви социални мерки водят до размножаване на тази част от населението, което в друг случай не искаме да нараства
                  без значение от етническия произход и расата.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

трябва ни целенасочена ДЪРЖАВНА политика за ранно раждане - на нормални години 20-25 и поне 2 деца.
                    Примерно необлагаем минимум=мин. заплата, семейно подоходно облагане. И ако родиш 2 деца до 25 да не плащаш ДОД до пенсия.
                    Трябва до осигури идеални условия докато учи да гледа 2 деца студентката.
                    За тези които не им се учи - почват от 10 клас занаят и пак за 5г 2 деца за да не плащат ДОД.
                    Да зачеркнем веднъж завинаги модата да раждат СЛЕД КАРИЕРА на по 40-50г.
                    Един работеш на 40-60г да изхранва 2-ма родители пенсионери и 1-2 деца. Родителите не може да ги зареже и отрязва децата. Е няма как да стане да не се стопяваме при 20 загубени години в аху иху (20-40)
                    Може да има известни облекчения за ранно раждане, но без ексцесии. Недопустимо е да има професия "родител". Хубаво е и освен морков, да има тояга. Например, сериозен данък наследство или дарение, ако не е по права линия. Да си знаеш, че ако си без деца, държавата ще отхапе част от кинтите ти и с тях ще финансира насърчителни програми за раждаемост. Така ще ударят и хитреци, които нарочно не признават децата си, за да може оная да цоца като "самотна майка".
                    Last edited by BONI; 28.08.2024, 20:49.

Коментар

трябва ни целенасочена ДЪРЖАВНА политика за ранно раждане - на нормални години 20-25 и поне 2 деца.
                      Примерно необлагаем минимум=мин. заплата, семейно подоходно облагане. И ако родиш 2 деца до 25 да не плащаш ДОД до пенсия.
                      За тези които не им се учи - почват от 10 клас занаят и пак за 5г 2 деца за да не плащат ДОД.
                      Един работеш на 40-60г да изхранва 2-ма родители пенсионери и 1-2 деца. Родителите не може да ги зареже и отрязва децата. Е няма как да стане да не се стопяваме при 20 загубени години в аху иху (20-40)
                      Има една група хора , която има по 10 деца до 35 годишна възраст и около 35 стават и баби и дядовци. Вероятно не искате да насърчавате точно тях ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Така е.

Аз знам за една реална случка: една жена гледа няколко месеца онкоболния си приятел и го накарала да се оженят. А на него му оставаха седмици живот. И сега взема 1/2 от наследството на сина му от предишна връзка.

Жените са станали много хитри и не трябва да им се има сляпо доверие.

Коментар

• Това с наследяването е голяма тъпотия. Апартамент ти трябва, кога си млад мъж на 20 години. Спокойно старите могат да се преместят в гарсониера и да дарят апартамент/имот на сина.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

Чакал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Така е.

Аз знам за една реална случка: една жена гледа няколко месеца онкоболния си приятел и го накарала да се оженят. А на него му оставаха седмици живот. И сега взема 1/2 от наследството на сина му от предишна връзка.

Жените са станали много хитри и не трябва да им се има сляпо доверие.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

От 2016та все така "знаем какво се случва"... Скоро ще имаш и юбилей 50 години деЦка
                                Ейййй изпреварил си ме

Коментар

Working...
                                X