IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Имам един познат, имал някакъв работник, теглил ипотечен май по твоята схема. В момента закъсал с вноските и след натиск от баМката, директно им заявил "ми взете си имота, аз пари - нямам" .
    При мен първо, че трудно ще закъсам с вноските и второ, че имат какво да ми вземат и съм по-мотивиран от въпросния работник.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

всяка година е така - 20-25 август всичко приключва. Почва на 1 юли. Има и макс още 2-3 уикенда с ентусиасти
      Е да ама, тук нЕкои ора (да не посочвам) се кълняха, че има глобално затопляне и сезона видиш ли, ще продължи до към октомври.

Коментар

• Като си продадеш наполеоните, това не попада ли под точка 2 движимо имущество (необлагаемо)?
        Не говорим дапродаваш с наложен платеж, отиваш в Тавекс с наполеоните и ги шитваш.

Инвестиционните монети не са антикварни предмети. Или ги броят за финасов актив? Има ли становища на НАП по въпроса?

Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Пак пиша. Прочети ЗДДФЛ,
        чл. 13 е пределно ясен.
        НАП не са глупаци.
        Чл. 13. (1) Не са облагаеми:
        1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:
        а) (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) един недвижим жилищен имот, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от три години;
        б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;
        2. доходите от продажба или замяна на движимо имущество, с изключение на:
        а) пътни, въздухоплавателни и водни превозни средства, ако периодът между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната е по-малък от една година;
        б) произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети;
        в) акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута;

г) (отм. - ДВ, бр. 106 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г.)
        Last edited by ejonny2376; 29.08.2024, 18:48.

Коментар

От вчера гледам по курортите няма никой, плажовете ясно - вали, но и по заведенията само персонала останал, а още сме август. Толкоз за сезона....
          всяка година е така - 20-25 август всичко приключва. Почва на 1 юли. Има и макс още 2-3 уикенда с ентусиасти
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

За 30 години, с всичките му застрховки е 2700 вноската.
            2700 е за в момента, за 30 год - не се знае.

Коментар

• От вчера гледам по курортите няма никой, плажовете ясно - вали, но и по заведенията само персонала останал, а още сме август. Толкоз за сезона....

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Има отказ от наследство и не се унаследяват
                Така да. ЕВал съм го баща ми кви ги е къдрил и му се отказвам и от всичко което има. Имам такова моме, така е направило след като тати затънал в борчове, ми и умрял.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

За колко години стана роб на банката и колко е месечната вноска?
                  За 30 години, с всичките му застрховки е 2700 вноската.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ми ако няма доходи по реален трудов договор, спестени кинти по сметка или друго имущество на негово име е ОК. Един бакшиш тук в Пловдив ми се похвали че имал 3 имота но на името на жената с която живее, кредитче имал от 20 бинки които не смятал да връща на Прокредитбанк. Договора му като бакшиш в Екотакси бил на черно, нищо черно на бяло и се гордееше с този факт.
                    Но засега дълговете се унаследяват. Поне засега.
                    Има отказ от наследство и не се унаследяват

Коментар

Дохода от продажба на наследено имущество не се облага
                      Пак пиша. Прочети ЗДДФЛ,
                      чл. 13 е пределно ясен.
                      НАП не са глупаци.

Коментар

Пред кого да доказаваш,Никой няма да те пита
                        Пред НАП.
                        Иначе може да купя от Тавекс, да го продам с печалба и да кажа, че е от баба ми...

Коментар

Човека казал, че пари - нЕма, драснал на някъде.
                          Ми ако няма доходи по реален трудов договор, спестени кинти по сметка или друго имущество на негово име е ОК. Един бакшиш тук в Пловдив ми се похвали че имал 3 имота но на името на жената с която живее, кредитче имал от 20 бинки които не смятал да връща на Прокредитбанк. Договора му като бакшиш в Екотакси бил на черно, нищо черно на бяло и се гордееше с този факт.
                          Но засега дълговете се унаследяват. Поне засега.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Данъка върху дохода за ФЛ е 10%
                            Ако продаваш злато, сребро, колекции и т.н. НАП те третира като търговец по смисъла на закона. Приравняват те с ЕТ.
                            Дори стари дрехи да продаваш с наложени платежи дължиш 15% данък. Ако нямаш документ показващ цената на придобиване плащаш 15% върху цялата сума.
                            Прочети малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Хм, а как ще докажеш, че е от баба ти и не си го купил от Тавекс?
                              Пред кого да доказаваш,Никой няма да те пита

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ако ще имаш преход паркет/плочки да. Слага се лайсна, но все пак не е добре да има голяма разлика.

Изобщо не се занимавай с дизайнери. Какво, ще платиш на някоя пикла да дойде и да гледа бай Иван как шпаклова ли? И да ти каже къде да ви е леглото? И без това жена ти ще решава всичко и ти няма да имаш думата...Само ще си скъсате нервите, ще ви вземат парите, ще ви дадат едни ненужни и неизпълними чертежи и после пак трябва да правите всичко отначало.

Иначе, ще имате много моменти, в които няма да сте доволни от направеното и ще решите да преправяте. Повечето неща могат да се оправят. Ключовете и контактите са ви най-важни. Мислете откъде ще се влиза, откъде ще се светка лампата, кои ключове да са девиаторни, в банята дали да ви е отделен ключът за вентилатора...Задължително за кухнята ги карай да ти прекарат кабел с по-дебело сечение, не гледай само амперажите на предпазителите, а и сеченията. И им кажи кое към кой предпазител да включат. Да можеш примерно да изключваш бушоните и да остане само хладилникът...

Това са най-важните неща, които нямат преправяне след като сложат плочки, затова им отделете особено внимание. За тях никой дизайнер не може да реши вместо вас.

ПС: Забравих, като слагат кабелите да правят снимки къде има кабел. После като дупчиш за мебели, ще си спестиш куп ядове с ударени кабели и пр.
                                Мерси за съветите!

Коментар

Working...
                                X