Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
ЗДДФЛ
Нали говорим за ФЛ:-)))))
ако е фирма трябва да се вадят лицензи за търговия с благородни метали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Дохода от продажба на наследено имущество не се облага
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Преди да си го "вземат" ще му начислят просрочия, после ще го дадат на ЧСИ за продажба, като си вземат парите, които може да са доста под пазарната (разбирай доста под сумата която са му отпуснали), ще има да плаща и просрочия с лиххви по целия ипотечен кредит и разходите по ЧСИ. Та хвм ще си го вземат, хем ще има бая да плаща.
Last edited by better; 29.08.2024, 18:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не се ли брои там движимо имущество? В Германия след 12 месеца физическото е необлагаемо. А иначе се води сделка с финансови инструменти и плащаш като поп 25%+5,5%.
Иначе какво, отиваш да продадеш 1 наполеон от прабаба ти. Как ще посочиш цена на придобиване?Last edited by nradev1111; 29.08.2024, 18:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
За нивото на саморазливната не трябва ли да знам първо къде каква настилка ще е, за да докараме нивата навсякъде без прагове? Честно да ти кажа и аз не виждам за какво да ги дам тия 10к лева, да ми надраскат схематично кое къде да ми е и да наблюдават строителите.Освен схеми - ел, вик, стени които се изграждат (или бутат) ти избират от цвета на боята до цвета на смесителите, общо взето всичко е сметнато и няма къртене или дооправяне, защото някой нещо е забравил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
ЗДДФЛ
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И после къде ще го държиш тва злато?Last edited by bulgarian lev; 29.08.2024, 18:05.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Защо 15%?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Имам един познат, имал някакъв работник, теглил ипотечен май по твоята схема. В момента закъсал с вноските и след натиск от баМката, директно им заявил "ми взете си имота, аз пари - нямам".
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеАми колеги, днес мина сделката и вече имам ключове за апартамента. Всичко мина както трябва, вкарахме потребителския в ипотечния, а нотариуса даже изкоментира, че тази сделка била една от най-добрите през последните месеци като съотношение цена-качество-квадратура..
Коментар
-
Ами и физическо да купиш пак дължиш данък.
Иначе какво, отиваш да продадеш 1 наполеон от прабаба ти. Как ще посочиш цена на придобиване?Last edited by ejonny2376; 29.08.2024, 17:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение
Тези цени на този немски сайт не са актулни.
Първо, монетите франкове вървят с между 5% и 10% премия над борсата. В момента в долната граница, около 5%.
Второ, те не са подходящи за инвестиция, именно заради високата премия. За сравнения плочка 50гр или една тройунция има около 2.5% премия, а 100гр плочка между 1.5% и 2%.
Трето, дори наистина да намерите по-ниска премия някъде в Европа(например австрийския монетен двор), ще имате следните проблеми: ограничение на количеството, което може да купите. Доказване на произход. Как точно ще го пренесете лагално до София ? Колко ще ви струва транспорта от Европа ? Особено от някъв забутан немски град, до който няма директни полети.
Обобщвам: В София от няколко търговци, може да си купите неограничено количество физическо злато, с документи с минимална премия.Пример: на опашка в Мола нареждате познати/роднини/служители и те купуват анонимно,но с документ злато на стойност до 10 хил.И за милион бихте могли да си напазарувате така..... Разбира се, това е най дърварския начин......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Там трябва да плащаш 10% данък печалба.
Коментар
Коментар