If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз вече казах. Университети на високо ниво. Ако не друго поне българите ще учат в тях и няма да ходят в Западните университети. Можете да се поинтересувате за INSAIT. Това е правилния път.
После да се създадат условия, примерно да очертаят една област с радиус 80 км в подножието на Пирин или Родопите, построяват инфраструктурата и да кажат, който отвори офис и назначи над 50 човека не плаща данъци и половината от осигуровките 15 години. Ирландците какво направиха ? Създадоха условия, не раздаваха пари.
Хихи и кой ще я построи? Те тука гледам едни 300 метра ги прекопават от 2 год, ти за 80 км говориш.
Важното е, че ти разбираш от злато и си купувал, когато трябва.
Той Кавръков имаше само 20 франка ( 1 бр.) преди няколко години. Но после може да е купил още.
Кавръка като 99% от дребните инвеститори играе на случаен принцип. Няма уцелен ход.Аз му кзаха че има подходящ инструмент за аматьори като него.Викат му ETF.Ама той се прави на спекулант и ще яде дървото.Даже вече леко го е захапал
Ще ви държа в течение. Ако имам въпроси също. Вече съм пуснал на няколко студиа запитване за оферти за дизайн. Имам бригада, която чака на стендбай проект, за да ми дадат и те оферта и да започваме.
За колко години стана роб на банката и колко е месечната вноска?
Тези цени на този немски сайт не са актулни.
Първо, монетите франкове вървят с между 5% и 10% премия над борсата. В момента в долната граница, около 5%.
Второ, те не са подходящи за инвестиция, именно заради високата премия. За сравнения плочка 50гр или една тройунция има около 2.5% премия, а 100гр плочка между 1.5% и 2%.
Трето, дори наистина да намерите по-ниска премия някъде в Европа(например австрийския монетен двор), ще имате следните проблеми: ограничение на количеството, което може да купите. Доказване на произход. Как точно ще го пренесете лагално до София ? Колко ще ви струва транспорта от Европа ? Особено от някъв забутан немски град, до който няма директни полети.
Обобщвам: В София от няколко търговци, може да си купите неограничено количество физическо злато, с документи с минимална премия.Пример: на опашка в Мола нареждате познати/роднини/служители и те купуват анонимно,но с документ злато на стойност до 10 хил.И за милион бихте могли да си напазарувате така..... Разбира се, това е най дърварския начин......
Ами защо требе да се купува физическо злато с премия.Може на борсата
но на мустакатите специалисти не им се работи
а най им се щипе закръглени германки
добре, че е джонката да храни мухутумбату, ханс и хасан от афганистан
Те мен хранят, не аз тях. В месарницата си има йерархия.
Ми така е, като слушат и си напълниха гушите германските политици от Американските служби. Кво стана? Америка се "сприятели" със сунитите мюсюлмани и най-голямата сила Сауди Арабия от това мюсюлманско течение, хем срещу Иран заедно като шиити и враг номер 1 и на Америка, и на Сауди Арабия. Даде 100 млрд долара на Сауди и оръжия с договор за 10 години, напълниха Европа с уж политически и бедстващи от това мигранти (а те се оказаха икономически и търсещи социала), скара се със съсед - Русия и си отряза газ, суровини пак под натиска на Америка и обрече цяла Европа да се чуди как да спре крайнодесните позиции, които рано или късно ще избуят. Това са циклите, даже са полезни. Имам предвид така се ражда фашизмът и с право. Няма баланс. Тогава малко фашизъм и национализъм е полезен. Има интереси, а правата на свободните местни граждани се потъпкват и се използват само като дойни крави.
Ситуацията им е патова. Не виждам как ще се оправят. Няма воля и нови закони - който ги наруши и върши престъпления или депортиране или затвор на момента и то задълго. Това са неща касаещи националната сигурност. С демокрация без право и върховенство на закона се стига до анархия.
За нивото на саморазливната не трябва ли да знам първо къде каква настилка ще е, за да докараме нивата навсякъде без прагове? Честно да ти кажа и аз не виждам за какво да ги дам тия 10к лева, да ми надраскат схематично кое къде да ми е и да наблюдават строителите.
Ако ще имаш преход паркет/плочки да. Слага се лайсна, но все пак не е добре да има голяма разлика.
Изобщо не се занимавай с дизайнери. Какво, ще платиш на някоя пикла да дойде и да гледа бай Иван как шпаклова ли? И да ти каже къде да ви е леглото? И без това жена ти ще решава всичко и ти няма да имаш думата...Само ще си скъсате нервите, ще ви вземат парите, ще ви дадат едни ненужни и неизпълними чертежи и после пак трябва да правите всичко отначало.
Иначе, ще имате много моменти, в които няма да сте доволни от направеното и ще решите да преправяте. Повечето неща могат да се оправят. Ключовете и контактите са ви най-важни. Мислете откъде ще се влиза, откъде ще се светка лампата, кои ключове да са девиаторни, в банята дали да ви е отделен ключът за вентилатора...Задължително за кухнята ги карай да ти прекарат кабел с по-дебело сечение, не гледай само амперажите на предпазителите, а и сеченията. И им кажи кое към кой предпазител да включат. Да можеш примерно да изключваш бушоните и да остане само хладилникът...
Това са най-важните неща, които нямат преправяне след като сложат плочки, затова им отделете особено внимание. За тях никой дизайнер не може да реши вместо вас.
ПС: Забравих, като слагат кабелите да правят снимки къде има кабел. После като дупчиш за мебели, ще си спестиш куп ядове с ударени кабели и пр.
Предполагам до 10к.
Аз това казвам - който пътува често да се поогледа за цените и може да взема по 1-2 монетки и да пести. А не да се хвърля на БГ търговците. Всеки си знае.
Ако са една две монетки да, няма никакви ядове. Минава си спокойно и не се обажда даже като те питат кво носиш. Нищо което закона забранява е отговора.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
върти ми се до 10к евро
над прага декларираш
без такси, просто декларираш
но не виждам смисъл от мъкнене на метали по джобове и сакове
Точно. Както кеш, така и ценни метали над тази стойност. Само декларираш, няма такси. Но, да, риска е твой така при мъкнене и след деклариране. По-добре с куриер. Хеле пък ако си купил 10ина и повече унции.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар