IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Ха, ходил ли е на Лайтхаус до Балчик ?
    Когато го отвориха беше класа (като за България) когато спреш пред входа, идваха отваряха вратите на колата, облужването беше на ниво (говореха ти на "сър" ), цените бяха високи, там бях видял дори един немски треньор на голям клуб (май на Айнтрахт), после почнаха да идват румънци и западна. Климатът е много кофти там, постоянно духа, дори през Юли и Август, без връхно ти е студено.
    Last edited by better; 18.05.2024, 00:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
      Щях да забравя, на събиранията понякога се вясва един, бил нотариус. Викат, че постоянно обикалял голф курортите по света, докато неговите служители биели печати в кантората.
      Ха, ходил ли е на Лайтхаус до Балчик ?

Коментар

Да кажем, че са повече.
        Децата ми учат в частно училище, та покрай тях може да се каже, че познавам част от т.нар елит. Та искам да ти кажа, че наистина има доста богати хора, да кажем с доход над 500 000 евра месечно. Част от децата си имат шофьори, даже и охрана. Повечето са строители (те са най-богати), търговци, чужденци (основно от бившите съветски републики) тук таме арендатори. Оня ден едни познати (малко на чашка бяха та се отпуснаха) ми споделиха, че правят по 1 млн на месец, внасят храни от Украйна, нз дали е вярно, но съм склонен да повярвам, понеже купуват здраво имоти в Дубай, имат шофьори, охрана и т.н
        Да , аз имам приятел в България дето като отида ми дава кола и плаща сметките като ходим по кръчмите щото за него съм социално слаб Абе не съм опрял до това, но сме приятели от деца и просто ми спестява доста неудобства. Материално не мога да се сравнявам с него, ма то след някакво ниво ти дреме за сравнения. Нормално е , аз съм казвал , че съм средна класа тук. Ма и той знаеш ли кога ше вземе да купува апартаменти да ги дава под наем ?

Сигурно съм доста по-дърт та моите са в частен университет, и като слушам къде ходят по купони ... ми аз не мога да се аплайна за градинар там. Ма това са различни нива. В България едно време внасяха сухо мляко и кашкавал от Украйна баш от тия области близо до Чернобил дето не ги искаха никъде но го пишека естонски. Сега вероятно не става врътката през Естония , сигурно е молдовски. За толкова години не се ли научиха хората бе ? Какво внасят сега ? Нали спряха зърното и слънчогледа ?
        Last edited by segato; 18.05.2024, 00:11.

Коментар

• Щях да забравя, на събиранията понякога се вясва един, бил нотариус. Викат, че постоянно обикалял голф курортите по света, докато неговите служители биели печати в кантората.

Коментар

И аз нещо такова очаквах като те гледам къф си безстрашен по варненските ресторанти. Напоследък обаче като ги чувам как разнасят по 200-400к кеш и зех да се притеснявам , че дори и с 20к месечно човек трябва да се аплайва за помощи.

Бонвиана ако не се лъжа разправяше истории за Бусманци или някъде там. Той ако имаше кинти нямаше да се набие под излитащите самолети.
            Да кажем, че са повече.
            Децата ми учат в частно училище, та покрай тях може да се каже, че познавам част от т.нар елит. Та искам да ти кажа, че наистина има доста богати хора, да кажем с доход над 500 000 евра месечно. Част от децата си имат шофьори, даже и охрана. Повечето са строители (те са най-богати), търговци, чужденци (основно от бившите съветски републики) тук таме арендатори. Оня ден едни познати (малко на чашка бяха та се отпуснаха) ми споделиха, че правят по 1 млн на месец, внасят храни от Украйна, нз дали е вярно, но съм склонен да повярвам, понеже купуват здраво имоти в Дубай, имат шофьори, охрана и т.н
            Last edited by better; 17.05.2024, 23:53.

Коментар

Добър живот, за мен означава мин 20к евро на месец. Затова, когато Бонивана се похвали, че има добър стандарт и то само с отдаване под наем го попитах колко ап отдава - не ми каза.
              И аз нещо такова очаквах като те гледам къф си безстрашен по варненските ресторанти. Напоследък обаче като ги чувам как разнасят по 200-400к кеш и зех да се притеснявам , че дори и с 20к месечно човек трябва да се аплайва за помощи.

Бонвиана ако не се лъжа разправяше истории за Бусманци или някъде там. Той ако имаше кинти нямаше да се набие под излитащите самолети.
              Last edited by segato; 17.05.2024, 23:35.

Коментар

А ти познаваш ли хора с много пари ?

Честно казано съм любопитен какви пари прави бетера зашото явно си угажда и би ми дало представа за това какви пари са нужни за добър живот в БГ. Ма не съм го чул да споменава цифри. Та не знам какви са тия твоите сънища за хвалби.
                Добър живот, за мен означава мин 20к евро на месец. Затова, когато Бонивана се похвали, че има добър стандарт и то само с отдаване под наем го попитах колко ап отдава - не ми каза.
                Last edited by better; 17.05.2024, 23:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Предимно северняци...румънци, немци и руснаци все още, които са се устроили. Путин изобщо не ги уплаши.
                  Ко тана с ингилизите ? Всичките се преместиха в България и сега почнаха от други държави да идват ли ? Питам щото едно време те Ви бяха мантрата, ма сега гледам сте сменили плочата с немци ...

Да те светнем чиче, немците баш сега са умрели от глад, румънците не могат да купят в БГ шото са бедни по принцип а никой няма да им даде кредит за друга държава. Руснаците имат проблем дори да си изплащат апартаментите които вече са купили , че има спънки с преводите на пари от Русия. Освен това руснаците пазаруват вече в Турция , там са добре дошли, за какво им е България ? По състоятелните румънци пък ходят в Гърция, да не са по-прости от нас ? Сега сигурно ше кажеш , че говориш за туристи ... да бедните румънци идват , че е малко по-далече от Украйна, ма немците и руснаците ше ги гледаш през крив макарон. Румънци , македонци и сърби ... не знам как ти харесва. И това е за Златните. В Балчик ... туристи от Добрич
                  Last edited by segato; 17.05.2024, 22:52.

Коментар

На мен ми е чудно за какво въобше е тази застраховка. Банката си гарантира парите чрез имота. Това дали човек ше си направи застраховка или не си е лична работа. Ако няма застраховка и се случи нещо семейството губи имота и това е. Застраховката е да си вържат гащите , че поне това няма да се случи. Ма то и да си си изплатил имота пак си трябва застраховка. Живота не е само един апартамент. Не ги разбирам.

Това не би трябвало да бъде застраховка от задължителните - по регламент, а и банките не са лицензирани да предлагат застрахователни продукти.

Стават "задължителни" по настоятелната "препоръка" на кредитодателя пред кредитополучателя. Така се оскъпява и самият кредит..., а някои в банката получават и комисион за добре направената реклама на застрахователен продукт..., ако и банката да не може (официално!) да извършва застрахователна дейност ...

КФН би било добре да се самосезира..., ама как ще се случи това, а и защо ли им е таралеж в гащите! .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не с лошо де

между албена и балчик е българското малибу
                      А, не. Между Слънчака и Царево е.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Тия 105 лв са ориентировъчни .Ако си на 50 години е доста повече.нали ти казах хора на 40 години по 150 плащат.Мани ами ако се случи застрахователно събитие застрахователите без съд нищо не плащат.В САЩ не знам как е ама тука се измъква с разни тъпи обяснения.
                        На мен ми е чудно за какво въобше е тази застраховка. Банката си гарантира парите чрез имота. Това дали човек ше си направи застраховка или не си е лична работа. Ако няма застраховка и се случи нещо семейството губи имота и това е. Застраховката е да си вържат гащите , че поне това няма да се случи. Ма то и да си си изплатил имота пак си трябва застраховка. Живота не е само един апартамент. Не ги разбирам.

Коментар

Честно казано съм любопитен какви пари прави бетера зашото явно си угажда и би ми дало представа за това какви пари са нужни за добър живот в БГ. Ма не съм го чул да споменава цифри. Та не знам какви са тия твоите сънища за хвалби.
                          Поне 10 пъти е писал, че дохода му е над 10К месечно

Коментар

105 кинта месечно. Бах тая "нищожна" застраховка. Това е 4% от средната заплата бе. По съвпадение и месечната вноска е като средната заплата та разходите по тоя кредит ше са 3% лихва + 4% застраховка живот + 1% застраховка имущество ... Некой брокер може ли да ми сметне колко е общо процента, че по подразбиране неброкерите не можем да смятаме , пък аз съм и гастар та още по-зле.

ПП Зарежете риска от повишаване на плаващата лихва. Само в момента % сметнете
                            Тия 105 лв са ориентировъчни .Ако си на 50 години е доста повече.нали ти казах хора на 40 години по 150 плащат.Мани ами ако се случи застрахователно събитие застрахователите без съд нищо не плащат.В САЩ не знам как е ама тука се измъква с разни тъпи обяснения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

“Скъп” ресторант и бричка на осем години, паркирана така, че всички да я видят. Мечтата на всеки слабозабогатял новобогаташ. Между другото, не познавам хора с много пари да се хвалят, че ги имат, или да обясняват къде ходят и колко харчат. Тежки комплекси…

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

За колко точно я купи?
                                Чекай, чекай .... е сега ше провери и ше ти каже

Тая къща дето я беше пуснал таралежа ... с малкото дворче ... ме подсети за една дето ми я бяха пратили преди време. Едно време гледах за къща в Италия и те като се закачат не пускат. Та ето я :
                                https://www.immobiliare.it/en/annunci/106252649/

Трябва да се пооправи естествено, ма голям парцел , има и дървета това онова, барбекю зона, басейна лесно ше се махне ако толко искаш нов имаш достатъчно разлика в цената да си го позволиш. На 7 километра е ( по път, не по въздух) от Андриа, който e 100 хиляден град и на 60 километра от Бари които е колкото Варна и има международно летище. Никой не ебава да я купува за тия кинти.... сигурно ако свалят на 80к ше я вземат. ма де да знаеш, явно трябва да намерим някой градинар да ни каже.

А, и в тази област данъците са 7% за срок от 9 години върху доходите извън Италия та немските пенсионери вероятно просто не знаят , че Италия съществува и затова бегат в Балчик
                                Last edited by segato; 17.05.2024, 21:09.

Коментар

Working...
                                X