IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Информирай се. От 2-3 години НАП създадоха изцяло нов отдел, който само това следи. Наложени платежи, доходи от продажба и т.н. за ФЛ.
    Повярвай ми, работят много усилено:-)
    Помня, че преди около три четири години в друга тема някой яко бе ял дървото именно от търговийка през Еконт на нещо си втора ръка и квичеше на умряло псувайки всички куриери.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

тези следят онлайн търговията
      Тц, не следят, а правят ревизии. Има система, която следи автоматично.. В нея има заложени маркери. Ако по някое ЕГН има приходи от наложени платежи и приходи от лицензираните търговци на благородни метали, които заедно с куриерите всяка година предоставят данни, и няма подадена декл. светваш в червено.
      Съответно се очаква ревизия:-)))
      Разбира се за 500-1000 лв получени суми за година няма да светне системата, но положението се затяга и скоро време и праговете се свалят.

Коментар

Точно така е, но когато светнеш в червено в системата те приравняват като търговец ФЛ....демек ЕТ

Много хора изгоряха от незнание или тарикатлък.
        Затова умната, декларациика в срок, плати си като бял човек и спи спокойно.
        Щели да ме приравняват на търговец тези измекяри... колко нагло от тяхна страна !

Ако си разменям директно златото срещу биткойни и не декларирам нищо, наш кога ще ме приравнят на търговец/ЕТ - когато търмъкът-измамник Спецов си плати милионите дългове към НАП...

Също не продавайте нищо през куриерските фирми, само чрез лично предаване - така търмъците от рекетьорската агенцийка на Спецов не могат да ви засекат приходите и не могат да ви вземат нищо...
        Last edited by Frosty; 30.08.2024, 12:07.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Информирай се. От 2-3 години НАП създадоха изцяло нов отдел, който само това следи. Наложени платежи, доходи от продажба и т.н. за ФЛ.
          тези следят онлайн търговията
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Нов дълг. Чудесно. Ще имаме евтини имоти. И високи заплати.
            ...цитат към пласирането на облигации за 4,5 млрд евро.
            обърни внимание на колко се финансира държавата за 20г. Ипотеката на ганьо дулгосрочно трябва да бъде над тези нива.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

НАП ич не могат да се занимвават с такива дребни спекуланти изкарали 1000-2000лв от злато.Не е икономически оправдано.Ревизии има само в главата на Бонвивана

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

A защо се наши със скъпи застраховки?
                200 лв не е скъпа застраховка живот
                100 лв не е скъпа застраховка имущество
                Застраховките са вид инвестиция за черни дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Какво да чета бе?!
                  Аз мога да си чета законите колкото си искам, какво ме топли това, след като измамниците от българското нап четат законите както дявола чете Евангелието...
                  Затова те питам, за аборигените от българското нап, касовата бележка издадена при продажба доказва ли цена на придобиване, или ще ти гепят 15% от цялата продажна стойност на златото(не 15% само от печалбата)??
                  НАП ич не могат да се занимвават с такива дребни спекуланти изкарали 1000-2000лв от злато.Не е икономически оправдано.Ревизии има само в главата на Бонвивана

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Е да де, нали и аз това казвах, че глобалното затопляне не означава, че ще сезона ще се удължи до Октомври, а по-скоро, че лятото ще е много горещо и сухо.
                    ...и кратко...това подчерта. Аз искам вечна есен, но не мога да я поръчам.
                    Ето една малко известна песен на Диана Експрес - "Есен" - уникален текст и кратък повторяем музикален акорд. И жестоко клавирно соло. Класика! Поезия и чувственост! Не е другото парче Есен - ""Есен, есен, минал сезон..."
                    https://youtu.be/o3OxQjyJRns?si=TGxfipVXRIOocXG_
                    Last edited by bulgarian lev; 30.08.2024, 01:41.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Нов дълг. Чудесно. Ще имаме евтини имоти. И високи заплати.
                      ...цитат към пласирането на облигации за 4,5 млрд евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                        Ще дам мнение. Плажовете няма как да са затворени. Заведенията и хотелите ми дермят на хойа., за басейните пък хептем..
                        . Отворено е всичко. Миналата година от плажа по плувки от моята къща стигнах Албена. И гледам хора с ризи и панталони с баджове по шиите - конференция имат в хотел Маритим Блу Парадайз. Ооо, мамини, конференция на Джипита от цялата страна. Влязох, даже и познати намерих докато полежах на шезлонгите и басейна им отвън, пих кафе и безалкохолно от техните десетки барчета и машини във фоайето от спонсориращи поне 50 яки фарма компании, хотела е арт, картините бяха доста в изложбена подредба. Само някой доклад да чуя се въздържах. Бехме двама с кака и по бански и тя с пола някаква. Яко е, Албена и всичко останало отворено са твои, няма навалица, тук таме едва помръдващи с лули скандинавци и немци. Пенсии, но кво от това, тишината и спокойствието с хладната морска вода, чиста от планктон и липса на вълни в спокойно време са незаменими, не за всеки.
                        Last edited by bulgarian lev; 30.08.2024, 01:28.

Коментар

От Октомври северняка ще им отнесе главите бе.
                          Зависи. Две години поред в хубави, слънчеви и топли дни аз посетих Тюленово и всичко на север от Балчик. Миналата година не ползвах плаж, но бях на охлювения ресторант и ферма в с. Българево. Края на Октомври затварят казаха. Уникално място и меню, с музика, стил и атмосфера - френски шансон. Дреме ми за северняка. Като духа бегаш. А на Нова година даже ми пратиха наемателите снимка от камината и червените салфетки по подредената маса с еленчета и дедо Коледа. Зарадвах се, кво да кажа. Питах Снежанка къде е, че не я виждам.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
                            Анюитетни са, така че ще видя, да. Но ще е голяма бумащина всеки месец да внасям, защото трябва да попълниш декларация, а ако искаш да ти се намаля вноската, трябва всеки път да ти преизчисляват погасителния план.
                            A защо се наши със скъпи застраховки?

Коментар

Морето не изстива толкова бързо и до края на Септември става за къпане. Проблемът е, че плажовете са затворени, заведенията и повечето хотели - също, басейните след тия 2 дена дъжд са ледени и вече няма да стават за ползване. Толкоз беше за тая год, кой избил разходите - избил.
                              Ще дам мнение. Плажовете няма как да са затворени. Заведенията и хотелите ми дермят на хойа., за басейните пък хептем..

Коментар

Ми бумащината е за сметка ба банката, а не твой проблем.
                                Не им давай лесни пари:-)

Понеже ми е ясна схемата, а на много четящи темата им е тъмна Индия моля те сподели разбивката за примерна вноска от 2700 лв.
                                Бруталнои ще е за някой летяши из облаците. Нещо от типа 2300 лв лихва и 500 лв главница...
                                Близко ли съм?
                                1117 лихва
                                1279 главница
                                и оттам намаля лихвата за сметка на главницата. Реално не е толкова зле.

Коментар

Working...
                                X